Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ανάπτυξη της μνήμης γεγονότων και της αυτοβιογραφικής μνήμης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ανάπτυξη της μνήμης γεγονότων και της αυτοβιογραφικής μνήμης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ανάπτυξη της μνήμης γεγονότων και της αυτοβιογραφικής μνήμης.
Το μεγαλύτερο μέρος των  πληροφοριών που θυμούνται τα παιδιά και οι έφηβοι είναι επεισόδια η γεγονότα που συνέβησαν στους ίδιους. Οι αναμνήσεις που έχουμε από προσωπικές μας στιγμές είναι η αυτοβιογραφική μνήμη. Προέλευση της μνήμης γεγονότων : Ο κάθε άνθρωπος έχει την ικανότητα να θυμάται  κάποια αντικείμενα η γεγονότα που έχουν συμβεί από την βρεφική ηλικία συγκεκριμένα από 8 έως 12 μηνών.

2 Ανάπτυξη της Σεναριογραφικης μνήμης
Τα γεγονότα που θυμούνται καλυτέρα τα νήπια και τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας είναι εκείνα που συμβαίνουν στα οικογενειακά περιβάλλοντα.Τα παιδια οργανωνουν τα οικια καθημερινα συμβαντα σε σεναρια,δηλαδη σχηματα ορισμενων εμπειριων, τα οποια διατηρουν μια σειρα γεγονοτων που εκτυλισονται.Η δημιουργια σεναριων λοιπον φαινεται ότι είναι ένα μεσο με το οποιο τα παιδια οργανωνουν και ερμηνευουν τις εμπειριες τους.Καθως τα παιδια μεγαλωνουν,καταφερνουν τελικα να θυμουνται πιο συγκεκριμενες πληροφοριες σε αντιθεση με την βρεφικη ηλικια.

3 Τι συμβαινει στις αναμνησεις των πρωτων παιδικων μας χρονων
Παρ ολο που τα παιδια είναι ικανα  να θυμουνται αρκετα πραγματα,οι περισσοτεροι ενηλικοι δεν θυμουνται σχεδον τιποτα από οσα συνεβησαν πριν από τα τρια τους χρονια.Συμφωνα με μια ερευνα η μικροτερη ηλικια από την αποια μπορει κανεις να εχει μια αναμνηση που να εχει καποιο νοημα είναι  η ηλικια των 2 ετων.Εγιναν πολλες μελετες στο συγκεκριμενο  θεμα αλλα ακομη δεν μπορουμε να εντοπισουμε ακριβως την αιτια της βρεφονηπιακης αμνησιας είναι σαφες ότι μια περιοδος της ζωης (η βρεφικη ηλικια) η οποια είναι τοσο σημαντικη είναι αγνωστη για τους περισσοτερους  από εμας.

4


Κατέβασμα ppt "Η ανάπτυξη της μνήμης γεγονότων και της αυτοβιογραφικής μνήμης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google