Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μεταμνήμη και Επιδόσεις Μνήμης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μεταμνήμη και Επιδόσεις Μνήμης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μεταμνήμη και Επιδόσεις Μνήμης
Μεταμνήμη και Επιδόσεις Μνήμης  Η μεταμνήμη είναι η γνώση που έχει κάνεις για τη μνήμη και τις διεργασίες της μνήμης. Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας έχουν αντιληφθεί ότι η νόηση έχει περιορισμένη χωρητικότητα και ότι ορισμένα πράγματα είναι ευκολότερο να τα θυμάται κανείς από κάποια άλλα. Τα παιδιά ήδη από τα πέντε τους χρόνια κατανοούν την παροδικότητα της μνήμης και αναπτύσσουν ορισμένες στρατηγικές για να μπορέσουν να θυμούνται κάτι ευκολά σε αρχικό όμως στάδιο. Στα επτά τους δεν έχουν επίγνωση των στρατηγικών αυτών , κυρίως επειδή δεν μπορούν να καταλάβουν την χρησιμότητα τους.

2 Μέσω μιας ερευνάς σε παιδιά προσχολικής ηλικίας διαπίστωσαν πως η κατονομασία ως στρατηγική μνημόνευσης είχε αποτέλεσμα μόνο σε παιδιά που γνώριζαν το λόγο για τον οποίο η πρακτική αυτή τα βοηθούσε. Η σύνδεση μνήμης μεταμνήμης συχνά συνδέονται στενά μεταξύ τους σε παιδιά άνω των 10 ετών καθώς ανακαλύπτουν πλέον την αιτία της επιτυχούς μνημονικής στρατηγικής.

3 Γνωστική Βάση και Ανάπτυξη της Μνήμης
Γνωστική Βάση και Ανάπτυξη της Μνήμης  Όταν τα παιδιά έχουν αποκτήσει εμπειρία σε έναν τομέα έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα μνήμης όταν ζητούνται πληροφορίες πάνω σε αυτόν. Τα παιδιά επινοούν δίκες τους στρατηγικές που σκοπό έχουν να διευκολύνουν την επεξεργασία νέων πληροφοριών , που αφορούν την ειδικότητα τους , ώστε να τις θυμούνται. Διαπιστώνεται ότι οι ειδικοί πάνω σε έναν τομέα μπορούν να θυμούνται περισσότερα από τους αρχάριους στον τομέα αυτό, ακόμα και αν η διανοητική ικανότητα των πρώτων είναι πιο περιορισμένη έναντι των δεύτερων. Συμπερασματικά όσο περισσότερα γνωρίζει κάποιος για ένα θέμα τόσο περισσότερα μπορεί να μάθει και να θυμάται.

4


Κατέβασμα ppt "Μεταμνήμη και Επιδόσεις Μνήμης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google