Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying

2 Ας παρακολουθήσουμε:

3 Τι είναι O σχολικός εκφοβισμός συμβαίνει όταν κάποιος μαθητής ή μαθήτρια χρησιμοποιεί επανειλημμένα τη δύναμη του/της, για να προκαλέσει σωματικό η ψυχικό πόνο σε κάποιο άλλο παιδί.

4 Μιλάμε για σχολικό εκφοβισμό, όταν ένα παιδί στο σχολείο..
Σπρώχνει ξανά και ξανά και χτυπάει. Μιλάει άσχημα ή διώχνει από την παρέα και τα αθλητικά παιχνίδια. Κοροϊδεύει ή απειλεί.

5 Μιλάμε για σχολικό εκφοβισμό, όταν ένα παιδί στο σχολείο..
Παίρνει ή χαλάει πράγματα που ανήκουν σε άλλα παιδία. Διαδίδει άσχημες φήμες και βρίζει μέσω κινητού τηλεφώνου ή διαδικτύου. Απομονώνει επειδή είναι «διαφορετικό» κάποιο άλλο παιδί.

6 Συμπέρασμα Όλα τα παραπάνω είναι μορφές εκφοβισμού και βίας που συμβαίνουν ανάμεσα σε μαθητές της ίδιας τάξης ή διαφορετικών τάξεων, μέσα και έξω από το σχολείο.

7 Τι κάνω όταν κάποιος εκφοβίζεται;
Διαχώρισε τη θέση σου και δείξε ότι διαφωνείς με αυτό που συμβαίνει.

8 Τι κάνω όταν κάποιος εκφοβίζεται;
Μην μένεις ουδέτερος παρατηρητής όταν βλέπεις κάποιο συμμαθητή σου να δέχεται εκφοβιστικές συμπεριφορές.

9 Τι κάνω όταν κάποιος εκφοβίζεται;
Αν αισθάνεσαι ασφαλής για τον εαυτό σου, πες στα παιδιά που εκφοβίζουν να σταματήσουν. Εάν δεν νιώθεις ασφαλής να κάνεις κάτι τέτοιο πήγαινε και ζήτησε βοήθεια από άλλα παιδιά ή από τους εκπαιδευτικούς.

10 Τι κάνω όταν κάποιος εκφοβίζεται;
Υποστήριξε το μαθητή που εκφοβίζεται. Πες του πως είσαι εδώ για να βοηθήσεις. Προσφέρσου να πάτε μαζί για την καταγραφή του συγκεκριμένου περιστατικού εκφοβισμού, ή αν νιώθει άβολα πρότεινε του να πας εσύ στη θέση του.

11 Τι κάνω όταν κάποιος εκφοβίζεται;
Μίλησε σε έναν ενήλικα που εμπιστεύεσαι. Ο διάλογος με τους κατάλληλους ανθρώπους μπορεί να βοηθήσει να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που διαισθάνεσαι ότι ο μαθητής που εκφοβίζεται διατρέχει σημαντικό κίνδυνο.

12 Τι κάνω όταν εκφοβίζομαι;
Το πρώτο ζητούμενο είναι πάντα η προσωπική σου ασφάλεια. Μερικές στρατηγικές που μπορούν να φανούν χρήσιμες είναι οι ακόλουθες:

13 Τι κάνω όταν εκφοβίζομαι;
Πες στους μαθητές που προσπαθούν να σε εκφοβίσουν να σταματήσουν. Δείξε ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά σε ενοχλεί και ότι δε τη θεωρείς ούτε πλάκα ούτε αστείο.

14 Τι κάνω όταν εκφοβίζομαι;
Απομακρύνσου από το χώρο που εκδηλώνεται η εκφοβιστική συμπεριφορά. Μην τους αφήσεις να σε πλησιάσουν. Φύγε μακριά και πήγαινε σε ένα σημείο που δεν είναι εύκολο να δεχθείς εκφοβιστικές συμπεριφορές.

15 Τι κάνω όταν εκφοβίζομαι;
Προστάτεψε τον εαυτό σου. Στις περιπτώσεις που δεν μπορείς να απομακρυνθείς είναι σημαντικό να προστατέψεις τον εαυτό σου, ώστε να μην τραυματιστείς.

16 Τι κάνω όταν εκφοβίζομαι;
Μίλησε σε έναν ενήλικα που εμπιστεύεσαι. Μπορείς να βρεις ουσιαστικές λύσεις για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις με το να μιλήσεις στους κατάλληλους ανθρώπους.

17 Τι κάνω όταν εκφοβίζομαι;
Μίλησε σε έναν ενήλικα που εμπιστεύεσαι. Σε ορισμένες περιπτώσεις η συμμετοχή των ενήλικων είναι απαραίτητη για να σταματήσουν τα περιστατικά εκφοβισμού και αυτό δεν είναι ούτε ντροπή ούτε κάρφωμα.

18 Τι κάνω όταν εκφοβίζομαι;
Βρες ένα ασφαλές μέρος. Πήγαινε κάπου που νιώθεις ασφάλεια και σιγουριά. Μείνε μαζί με άλλα παιδιά και συμμαθητές σου που εμπιστεύεσαι.

19 Τι κάνω όταν εκφοβίζομαι;
Βρες ευκαιρίες για να κάνεις καινούργιους φίλους. Η συμμετοχή σε αθλητικές ή καλλιτεχνικές δραστηριότητες είτε εντός είτε εκτός σχολείου προσφέρουν τη δυνατότητα να δημιουργηθούν καινούργιες φιλίες και να μεγαλώσει ο κοινωνικός σου κύκλος.

20 Μην κατηγορείς τον εαυτό σου.
Δεν έχεις κάνει κάτι που μπορεί να δικαιολογήσει τις συγκεκριμένες συμπεριφορές. Μην ντρέπεσαι για αυτό που είσαι και αισθάνεσαι. Αντιθέτως, είναι σημαντικό να πιστεύεις στις δυνάμεις σου και να είσαι περήφανος για τον εαυτό σου.

21 Μην κατηγορείς τον εαυτό σου.
Ότι και αν λένε οι άλλοι, έχεις ιδιαίτερα αξιόλογες ικανότητες και δυνατότητες που μπορούν να ομορφύνουν τη ζωή σου. Κράτησε αυτά στο μυαλό σου χωρίς να επηρεάζεσαι από τα απαξιωτικά λόγια που χρησιμοποιούν αυτοί που προσπαθούν να σε εκφοβίσουν.

22 Ζήτα Βοήθεια Όποτε κρίνεις ότι χρειάζεται μπορείς και έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις βοήθεια.

23 Ζήτα Βοήθεια Μην διστάζεις να ζητήσεις βοήθεια από ανθρώπους που εμπιστεύεσαι ή από ειδικούς. Μπορούν και έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν.

24 Ζήτα Βοήθεια Το να μιλήσεις για τις εκφοβιστικές συμπεριφορές που δέχεσαι, δεν σημαίνει πως εσύ κάνεις κάτι λάθος και δεν είναι ούτε ντροπή ούτε “κάρφωμα”.

25 Ας παρακολουθήσουμε:

26 Συμπέρασμα Ας συζητήσουμε…


Κατέβασμα ppt "Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google