Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πληροφορίες για το Κάρμα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πληροφορίες για το Κάρμα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πληροφορίες για το Κάρμα
Θρησκευτικά 02/01/17 Δανάη Βελή

2 Πληροφορίες Η λέξη κάρμα σημαίνει γενικά "δράση".
Κατά τον Ινδουισμό και τον Βουδισμό, το κάρμα αναφέρεται στην έννοια του νόμου της σχέσεως μεταξύ αιτίας και αποτελέσματος προσδιορίζοντας ότι κάθε πράξη είναι αποτέλεσμα αιτίας του παρελθόντος και συγχρόνως αιτία άλλων πράξεων που θα ακολουθήσουν στο μέλλον. Έτσι ο νόμος του κάρμα ταυτίζεται με τον νόμο της αιτιότητας, της σχέσης δηλαδή μεταξύ αιτίου και αιτιατού. Σύμφωνα με τη δοξασία αυτή, το κάρμα ακολουθεί τον άνθρωπο κατά τις επίγειες ενσαρκώσεις του, τις συνθήκες των οποίων και προσδιορίζει.

3 Συνέχεια Υπάρχουν ποικίλα είδη κάρμα. Μερικοί πιστεύουν ότι το κάρμα είναι μοιραίο, ότι τα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή μας είναι αναπόφευκτα και προκαθορισμένα. Φαίνεται όμως ότι γενικά δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Για ποιο λόγο; Επειδή συνεχώς τροποποιούμε προηγούμενα αίτια με τις πράξεις μας, και το καρμικό αποτέλεσμα δεν έρχεται πάντοτε άμεσα. Στην πραγματικότητα, η θεοσοφική διδασκαλία παραδίδει ότι ίσως περάσουν αρκετές ζωές προτού εκδηλωθούν τα αποτελέσματα κάποιων πράξεών μας.

4 Συνέχεια Μιλώντας γενικά, θα λέγαμε ότι τα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή μας προέρχονται από αίτια που θέσαμε κατά το παρελθόν. Αλλά κάθε πράξη μας είναι ένα νέο αίτιο, και έτσι μπορούμε να δούμε μια αλυσίδα πράξεων. Είναι δύσκολο να εξετάσουμε το κάρμα χωρίς να εξετάσουμε παράλληλα ένα άλλο δίδαγμα της Άχρονης Σοφίας, που σχετίζεται πολύ στενά μαζί του, την μετενσάρκωση, η οποία τοποθετεί το κάρμα σε μια ευρύτερη βάση. Λέγεται ότι η ψυχή μετενσαρκώνεται σε διαδοχικές, διαφορετικές προσωπικότητες, προκειμένου να διέλθει όλη την κλίμακα των ανθρώπινων εμπειριών προτού επιστρέψει τελικά στην την πνευματική ουσία της. Μπορούμε να θεωρήσουμε ότι το κάρμα μας τροποποιείται συνεχώς διαμέσου πολλών βίων.

5 Πηγές


Κατέβασμα ppt "Πληροφορίες για το Κάρμα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google