Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

NEEΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ  Γιατί οι έφηβοι πέφτουν στην κυριολεξία με τα μούτρα στη χρήση και συχνά την κατάχρηση του διαδικτύου, του κινητού (ή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "NEEΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ  Γιατί οι έφηβοι πέφτουν στην κυριολεξία με τα μούτρα στη χρήση και συχνά την κατάχρηση του διαδικτύου, του κινητού (ή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 NEEΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ  Γιατί οι έφηβοι πέφτουν στην κυριολεξία με τα μούτρα στη χρήση και συχνά την κατάχρηση του διαδικτύου, του κινητού (ή και του σταθερού) τηλέφωνου, και, γενικότερα, δείχνουν τέτοια προτίμηση στα πιο σύγχρονα προϊόντα της τεχνολογίας; Συνήθως οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δίνονται σε ένα αρνητικό πλαίσιο, θεωρώντας τις νέες τεχνολογίες καταρχήν "κακές". Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές αλλά και τα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. 'Oλοι οι έφηβοι θα πρέπει να νιώθουν άνετα και να ξέρουν να χειρίζονται τις νέες τεχνολογίες για να επιβιώσουν στον 21ο αιώνα. Το γεγονός ότι το διαδίκτυο είναι τέτοιος πόλος έλξης για τους εφήβους μπορεί τελικά να είναι μια ευτυχής συγκυρία. Ο έφηβος θέλει να εξερευνήσει αλλά και να κάνει κάτι ακόμα. Δεν του φτάνει να έχει απλώς μια συνομιλία ή να δει κάποιες ιστοσελίδες: θέλει να γράψει, να δημιουργήσει τη δική του ιστοσελίδα, να στέλνει ηλεκτρονικά μηνύματα ή γραπτά μηνύματα στο κινητό, να συνθέσει εικόνες, μουσική και λόγια για να δημιουργήσει τα δικά τους πρωτότυπα μηνύματα και να τα στείλει στους φίλους του.  Τα περισσότερα παιδιά σε αυτή την ηλικία ψάχνουν να βρούν μια επικοινωνία μέσω της κοινωνικής δικτύωσης στο internet. Όλη αυτή η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ σε σημείο που να παρασύρει πολλούς έφηβους στο τρυπάκι της μοναξιάς. Σε λίγο θα ξεχάσουν πως είναι η συνομιλία, η ανταλλαγή απόψεων κ.α  Το internet,τα εξελιγμένα κινητά, τα παιχνίδια μέσω της της τηλεόρασης (κασέτες) και η τηλεόραση είναι αρκετά ευνοικά μέσα. Η σημερινή κοινωνία δεν ξέρει πώς να ακολουθήσει το μέτρο… Αν όχι σε όλα τότε σίγουρα στα περισσότερα πράγματα πρέπει να υπάρχει μέτρο!


Κατέβασμα ppt "NEEΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ  Γιατί οι έφηβοι πέφτουν στην κυριολεξία με τα μούτρα στη χρήση και συχνά την κατάχρηση του διαδικτύου, του κινητού (ή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google