Διάδραση ανθρώπου- Υπολογιστή (Ε) ΕΥΡΕΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Triglianoi.gr Δημιουργήσαμε αυτή την παρουσίαση, ώστε τα μέλη μας να πάρουν μία σύντομη ιδέα, σχετική με την λειτουργία του φόρουμ μας.
Advertisements

«Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α.» Σεμινάριο Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού Οι τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.
Τόποι, περιβάλλον και διαδίκτυο Η πρόταση ΤόΠΟΙ για το labs.opengov.gr Ημερίδα Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αθήνα,
Χαντζής Δημήτριος Επιβλέπων Καθηγητής: Σιδηρόπουλος Αντώνιος Διαδικτυακή Εφαρμογή για Διαχείριση Συνεδρίων.
Γλωσσομάθεια.
Διακρατική συνάντηση EQUAL Σάμος, 25 – 26 Σεπτεμβρίου 2003
ΕΥΡΕΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ elemedu. upatras
Να περιγράψετε τους 2 τρόπους οργάνωσης Ιστοσελίδων
Κανόνες ευχρηστίας και καθορισμός απαιτήσεων ευχρηστίας
Τι είναι wiki; Μια ιστοσελίδα που επιτρέπει στους επισκέπτες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν και να διαμορφώσουν το περιεχόμενό της.
Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες: Επεξεργασία φιλμ Επίπεδο γνώσεων: Προχωρημένοι χρήστες.
Ελένη Σιδηροπούλου ΠΕ 15. Μπαίνουμε στην ιστοσελίδα Και πατάμε το sign in.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ του tool ενημέρωσης στατιστικών
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Δημιουργία εφαρμογών Επίπεδο.
Οι “multi-Διαστασεις” Των Multimedia
1 Horizon List Μια δεύτερη ματιά... Κώστας Βίγλας ΥΚΒ.
Οδηγίες Σχεδίασης Διαδραστικών Συστημάτων
 Αυδίκου Χριστίνα  Γιουμούκης Παναγιώτης  Κιντσάκης Θάνος  Πάπιστας Γιάννης.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Σύνδεση online Επίπεδο γνώσεων:
ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΕ WEB SITE (CONTENT MANAGEMENT TOOL)
Σύστημα Ονομάτων Περιοχών (Domain Name System, DNS)
Αναζήτηση στο διαδίκτυο Για να μπούμε στον κόσμο του διαδικτύου, θα πρέπει να ξέρουμε ποια πόρτα να κτυπήσουμε!
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Εύρεση πληροφοριών Επίπεδο.
Εισαγωγή στο σενάριο   Τι είναι το σενάριο. Α. H τέχνη του να σκέφτεσαι σε εικόνες. -Προ-σχεδιο της τελικής ταινίας Β.Στο σενάριο δεν μπορείς να περιγράψεις.
Δημιουργία Λογαριασμού. Τι είναι το Gmail; To Gmail είναι ένα webmail, δηλαδή ένας λογαριασμός ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που μπορείτε να λαμβάνετε από.
Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
Σενάρια διδασκαλίας ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
ΈΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΚΤΗΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Κολοβός Φίλιππος Τσανακτσίδου ΕλισάβετΠαπαργύρη.
Ο οδηγός περιγράφει πώς να: - Εγγραφείτε στο Blog του HiStory (σελίδες 2-3). - Αλλάξετε την επισκόπηση χρησιμοποιώντας το ζουμ (σελίδες 4- 5). - Δημιουργήσετε.
Συντάκτης :Δομουχτσής Στέργιος Κατασκευή Ιστοσελίδας Αυτόματο σύστημα Σχολικού Δικτύου Iware.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!
Το λογισμικό wiki παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη μιας ομάδας χρηστών, να καταθέτουν ισότιμα τη συμβολή τους (ιδέες, φωτογραφίες, πηγές κ.α.) στην παραγωγή.
Προσοχή! ασφάλεια στο διαδίκτυο, υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι.
Αλγόριθμοι και Πολυπλοκότητα
Συστήματα Στήριξης Αποφάσεων
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ – ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιστήμη της Πληροφορίας Υπηρεσίες Πληροφόρησης σε Ψηφιακό.
Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Σερρών Κατασκευή Ιστοσελίδας  Απόλυτα πεπεισμένοι πως η κοινωνία της γνώσης προσκαλεί αλλά και προκαλεί τα Στελέχη της Εκπαίδευσης.
Παρουσίαση της Ηλεκτρονικής Έκδοσης των Περιοδικών «Ιστορία» και «Αρχαιολογία»
ΟΜΑΔΑ ΑΘΗΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΓΙΟΥΒΑΝΑΚΗ ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΑΛΑΜΠΑΣΗΣ
Προηγμένη Εφαρμογή Ιστού Διαχείρισης Δεδομένων Βιοεπιστημών Διπλωματική Εργασία του Γεωργίου Πρέκα ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ.
Εισαγωγή στο Blackboard
Διδακτική προσέγγιση βασισμένη σε δραστηριότητες αξιοποιώντας το διαδίκτυο.
Οδηγίες συμπλήρωσης της φόρμας 3 Προθεσμία συμπλήρωσης μέχρι και 16 Ιουνίου.
ΘΕΜΑ : Υπάρχουν εξαρτημένοι χρήστες του διαδικτύου ; Ποιοι μπορούν να θεωρηθούν εξαρτημένοι από το διαδίκτυο, ποια είναι τα συμπτώματα, ποιες οι αιτίες.
Βυζαντινή ιστορία κάντε κλικ για τη συνέχεια
Βελτίωση της πλατφόρμας ανάπτυξης συστημάτων πολλών πρακτόρων Agent Factory ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Τμήμα Ηλεκτρολόγων.
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Τεχνολογία ΛογισμικούSlide 1 Τεχνολογία Απαιτήσεων u Καθορίζει τι θέλει ο πελάτης από ένα σύστημα λογισμικού.
Κάντε κλικ για τη συνέχεια Δημιουργήθηκε από την Γκρούγια Πασχαλίνα Η κίνηση των μορίων.
Προγραμματιστικά Εργαλεία για το Διαδίκτυο Κατασκευή Ιστοσελίδων 3 ο Κεφάλαιο Βελώνης Γεώργιος – Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20.
E-συνταγογράφηση: μελέτη ευχρηστίας και στρατηγική ανάπτυξης της ελληνικής εφαρμογής Νίκος Μαρμαράς & Βασίλης Τσάγκας Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή.
11 Νοεμβρίου 2009 Ναθαναήλ Δημήτρης Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών Μονάδα Εργονομίας.
Ασύρματα Δίκτυα και Κινητές Επικοινωνίες Ενότητα # 1: Διαδικαστικά, Στόχος και Περιεχόμενα Διδάσκων: Βασίλειος Σύρης Τμήμα: Πληροφορικής.
Κατή Αργυρώ Πρωτοψάλτου Θεόφιλος Τσαρτσαράκης Αντώνιος
Δημιουργία Λογαριασμού
ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΨΥΧΑΣ Ε. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Η προσθήκη της Τεχνολογίας στα μαθήματα που περιλαμβάνονται στο Γενικό Μέσο Όρο, μεγέθυνε την αξία της δίκαιης και αντικειμενικής αξιολόγησης των μαθητικών.
Ηλεκτρονικό Περιοδικό
Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (30%)
ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔιΚΤυΟΥ
ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Γ΄ Γυμνασίου Α΄ Τρίμηνο
Εννοιολογική Χαρτογράφηση
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Ασφάλεια στον Ψηφιακό Κόσμο
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Διάδραση ανθρώπου- Υπολογιστή (Ε) ΕΥΡΕΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΝΟΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ : GAZZETA.GR ΤΥΠΙΚΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ : Απευθύνεται σε όλους, ιδιαίτερη απήχηση σε Άνδρες ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ :Αθλητική Ενημέρωση των χρηστών αλλά και ενημέρωση για την επικαιρότητα ΣΕΝΑΡΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ : Ενημέρωση- σχολιασμός- συζήτηση σε forum ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ : Τελική έκδοση υπό εξέταση για επανασχεδιασμό

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕΘΟΔΟΣ : Ευρετική αξιολόγηση και μία πρόταση για επίλυση προβλημάτων Αξιολόγηση με βάση τους ευρετικούς κανόνες του NIELSEN (1994b)* Ατομική αξιολόγηση βάση σεναρίων Αξιολόγηση σοβαρότητας προβλημάτων με βάση την κλίμακα του NIELSEN

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΥΧΡΗΣΤΙΑΣ #1 Πρόβλημα με την επιλογή διαφυγής από την σελίδα gazzeta community καθώς δεν είναι σε εμφανή θέση Κανόνας που παραβιάζεται Βαθμός σοβαρότητας 3. Ελευθερία και έλεγχος από τον χρήστη 7.Προσαρμοστικότητα και αποδοτικότητα χρήσης 3/4 (Σοβαρό) Δύσκολο για τον χρήστη να το εντοπίσει Πρόταση επίλυσης : να υπάρχει επιλογή επιστροφή στο gazzeta σε εμφανή σημείο πάνω αριστερά

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΥΧΡΗΣΤΙΑΣ #2 Η φόρμα επικοινωνίας δέχεται τα σχόλια σε greeklish ενώ σύμφωνα με το site δεν θα τα εμφανίζει Υποβλήθηκε σύμφωνα με το σύστημα και ο χρήστης αν δεν προσέξει την πιο πάνω σημείωση θα θεωρεί ότι το σχόλιο θα ανέβει στο site Πρόταση επίλυσης : Στα σχόλια που είναι γραμμένα σε greeklish να βγάζει μήνυμα λάθους ώστε να βοηθάει τον χρήστη Κανόνας που παραβιάζεται Βαθμός σοβαρότητας 9. Αναγνώριση και ανάνηψη από λάθη 5. Αποτροπή σφαλμάτων χρήστη 2. Αντιστοίχηση συστήματος- πραγματικού κόσμου 4/4 (Καταστροφικό)

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΥΧΡΗΣΤΙΑΣ #3 Υπερφορτωμένη σελίδα στο gazzeta community με αποτέλεσμα να υπάρχει υπερβολική πληροφορία και να μπερδεύει το χρήστη Πρόταση επίλυσης : Λιγότερη πληροφορία και καλύτερη τοποθέτηση στον χώρο Εδώ βλέπουμε ότι ο χρήστης είναι πιθανό να χαθεί από την υπερβολική πληροφορία Κανόνας που παραβιάζεται Βαθμός σοβαρότητας 8. Καλαίσθητος και Μινιμαλιστικός σχεδιασμός 5. Αποτροπή σφαλμάτων χρήστη 2/4 (Μέτριο)

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΥΧΡΗΣΤΙΑΣ #4 Ασυνέπεια σε στάνταρ επιλογές που θα έπρεπε να έχει ο χρήστης με αποτέλεσμα να ψάχνει επιλογές που δεν υπάρχουν Βλέπουμε ότι σε ίδιες σελίδες διαφορετικών ομάδων αλλάζουν βασικές πληροφορίες Πρόταση επίλυσης : Οι επιλογές να είναι ίδιες για όλες τις ομάδες Κανόνες που παραβιάζονται Βαθμός σοβαρότητας 4. Διατήρηση συνέπειας και χρήση στάνταρ 8. Καλαίσθητος και Μινιμαλιστικός σχεδιασμός 3/4 (Σοβαρό)

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΥΧΡΗΣΤΙΑΣ #5 Στην φόρμα επικοινωνίας δεν αποθηκεύεται το e- mail του χρήστη και έτσι όταν θέλει ο χρήστης να σχολιάσει ξανά αναγκάζεται να κάνει περιττές ενέργειες Στην πρώτη περίπτωση ο χρήστης έχει σχολιάσει και στην δεύτερη θα ήταν πιο σωστό να υπάρχει αποθηκευμένο το ώστε να αποφεύγονται περιττές ενέργειες και να χάνεται χρόνος Πρόταση επιλύσης : Να αποθηκεύεται το στο ιστορικό και να εμφανίζεται όταν πάμε να σχολιάσουμε ξανά Κανόνες που παραβιάζονται Βαθμός σοβαρότητας 7. Προσαρμοστικότητα και αποδοτικότητα χρήσης 3/4 (Σοβαρό)

ΚΑΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΥΧΡΗΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Όταν σχολιάζουμε μπορούμε να βλέπουμε τα σχόλια των άλλων χρηστών, να αλλάζουμε σελίδα σχολίων και να μην χάνουμε αυτό που έχουμε ήδη γράψει Σωστή ροή πληροφοριών και προβολή των σημαντικών ειδήσεων σε εμφανή σημεία που είναι εύκολο να εντοπιστούν Εύκολο στην περιήγηση και την αναζήτηση ειδήσεων ακόμη και από άπειρους χρήστες του διαδικτύου