Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔιΚΤυΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔιΚΤυΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔιΚΤυΟΥ
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔιΚΤυΟΥ Λεωνίδας Βοτσαΐτης Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου – Τάξη Β΄

2 Τι ειναι το διαδικτυο Το Διαδίκτυο (αγγλ. Internet) είναι παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι διασυνδεδεμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ανά τον κόσμο, οι οποίοι βρίσκονται σε ένα κοινό δίκτυο επικοινωνίας, ανταλλάσσουν μηνύματα επίπεδο υλικού και λογισμικού. Το κοινό αυτό δίκτυο, καλείται Διαδίκτυο.

3 Ποιες οι ωφελειες του Το διαδίκτυο έχει ποικίλα οφέλη. Είναι χρήσιμο μόνο όταν χρησιμοποιείται σωστά, για παράδειγμα όπως είναι στις εργασίες του σχολείου, της δουλειάς, ή και για τρόπο επικοινωνίας. Πιστεύω ότι το διαδίκτυο, αν χρησιμοποιείται σωστά, είναι το πολυτιμότερο εργαλείο για τον άνθρωπο.

4 ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ
Είναι αξιοπερίεργο να πούμε ότι το διαδίκτυο είναι σημαντικό για την ενημέρωση, τη γνώση, την ψυχαγωγία. Το διαδίκτυο όμως κρύβει και πολλούς κινδύνους. Για το πώς μπορείτε να τους αποφύγετε,διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες: Το πιο σημαντικό από όλα, είναι να μην δώσετε ποτέ προσωπικά δεδομένα σας στο Διαδίκτυο. Να μην αποκαλύπτετε ποτέ κωδικούς ή ό,τι άλλο πιστεύετε ότι είναι χρήσιμο για τον υπολογιστής σας. Μην ανοίγετε προγράμματα τα οποία δεν σας φαίνονται εύπιστα. Μην ανοίγετε άκυρα παράθυρα ή μηνύματα που σας εμφανίζονται στον υπολογιστή σας. Γενικά, να μην εμπιστεύεστε με ευκολία το Διαδίκτυο.

5 ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ,μια εμπιστη πηγη
Το διαδίκτυο γενικά είναι μια πηγή όπου μπορεί να μας προσφέρει περισσότερες και ακριβέστερες πληροφορίες για κάποιο θέμα σε σχέση με ένα άλλο μέσο επικοινωνίας. Σε αντίθεση, με την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο όπου η πληροφορία λέγεται γρήγορα με αποτέλεσμα ο δέκτης να μην την καταλαβαίνει, και έτσι να δέχεται μια αναληθή είδηση. Το διαδίκτυο επίσης είναι και μια καλή επιλογή για τον κάθε εργαζόμενο ή μαθητή που θα θέλει να μάθει τα νέα της επικαιρότητας. Τέλος, το διαδίκτυο είναι μια ανεξάντλητη και ασύνορη πηγή πληροφοριών για οποιοδήποτε θέμα.


Κατέβασμα ppt "ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔιΚΤυΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google