Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αναζήτηση στο διαδίκτυο Για να μπούμε στον κόσμο του διαδικτύου, θα πρέπει να ξέρουμε ποια πόρτα να κτυπήσουμε!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αναζήτηση στο διαδίκτυο Για να μπούμε στον κόσμο του διαδικτύου, θα πρέπει να ξέρουμε ποια πόρτα να κτυπήσουμε!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Αναζήτηση στο διαδίκτυο

3 Για να μπούμε στον κόσμο του διαδικτύου, θα πρέπει να ξέρουμε ποια πόρτα να κτυπήσουμε!

4 Αυτά τα εικονίδια μας βοηθούν να ανοίξουμε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού, για να χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο. Αυτό θα μας βοηθήσει να βλέπουμε και να χρησιμοποιούμε κείμενα, εικόνες, βίντεο, μουσική, παιχνίδια και άλλες πληροφορίες που βρίσκονται σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Υπάρχουν και άλλα προγράμματα περιήγησης ιστού.

5 Βήμα 1 Άνοιξε όποιο πρόγραμμα περιήγησης ιστού έχεις στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σου. Επίσης, μπορείς να ανοίξεις το πρόγραμμα περιήγησης (Browser), πατώντας το κουμπί Start και μετά να επιλέξεις το εικονίδιο του προγράμματος.

6 Για να επισκεφτώ έναν φίλο μου, θα πρέπει να ξέρω τη διεύθυνσή του. Το ίδιο και για να επισκεφτώ μια ιστοσελίδα. Πού πάμε;

7 Βήμα 2: Πάνω πάνω στο πρόγραμμα περιήγησης υπάρχει η γραμμή διεύθυνσης. Εδώ βάζουμε τη διεύθυνση όπου θέλουμε να πάμε. Δοκίμασε να πληκτρολογήσεις την πιο κάτω διεύθυνση. www.imeakia.gr Έχεις 3 λεπτά να δοκιμάσεις τον ιστότοπο. Πάτησε τις εικόνες και τις λέξεις. Όλες οι εικόνες και οι λέξεις που μας παίρνουν κάπου αλλού ονομάζονται σύνδεσμοι, επειδή μας συνδέουν με κάποια άλλη σελίδα. σύνδεσμοι Πίσω Μπροστά

8 3 λεπτά Τέλος

9 Αν δεν ξέρω πού να πάω, τι να κάνω; Δεν χρειάζεται να ξέρεις όλες τις διευθύνσεις των ιστοσελίδων. Αρκεί να ξέρεις μερικές μηχανές αναζήτησης!

10 Οι μηχανές αναζήτησης μας επιτρέπουν εύκολα να αναζητήσουμε κείμενα και αρχεία στο διαδίκτυο. Κάποιες μηχανές αναζήτησης είναι: www.google.com www.bing.com www.yahoo.com

11 Στο κουτάκι που εμφανίζεται στη μηχανή αναζήτησης, μπορώ να αναζητήσω ό,τι θέλω. Δοκίμασε να ψάξεις πληροφορίες, για παράδειγμα, για το αγαπημένο σου ζώο.

12 Πατώντας τους συνδέσμους που εμφανίζονται, μπορείς να βρεις ιστοσελίδες με αυτό το θέμα. Προσοχή όμως! Δεν είναι ό,τι διαβάζουμε αλήθεια. Πρέπει να ελέγχουμε τις πληροφορίες από πολλές ιστοσελίδες και να επιλέγουμε ό,τι είναι χρήσιμο για εμάς. Αν δούμε ή διαβάσουμε κάτι που μας κάνει να νιώσουμε άβολα, ενημερώνουμε έναν ενήλικα!

13 Ένωσε τις εικόνες με τη σωστή κατηγορία. Πρόγραμμα περιήγησης ιστού Web Browser - Μας επιτρέπει να μπούμε στο διαδίκτυο Μηχανή αναζήτησης – Μας βοηθά να αναζητήσουμε ιστοσελίδες για ένα θέμα.


Κατέβασμα ppt "Αναζήτηση στο διαδίκτυο Για να μπούμε στον κόσμο του διαδικτύου, θα πρέπει να ξέρουμε ποια πόρτα να κτυπήσουμε!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google