Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο οδηγός περιγράφει πώς να: - Εγγραφείτε στο Blog του HiStory (σελίδες 2-3). - Αλλάξετε την επισκόπηση χρησιμοποιώντας το ζουμ (σελίδες 4- 5). - Δημιουργήσετε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο οδηγός περιγράφει πώς να: - Εγγραφείτε στο Blog του HiStory (σελίδες 2-3). - Αλλάξετε την επισκόπηση χρησιμοποιώντας το ζουμ (σελίδες 4- 5). - Δημιουργήσετε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο οδηγός περιγράφει πώς να: - Εγγραφείτε στο Blog του HiStory (σελίδες 2-3). - Αλλάξετε την επισκόπηση χρησιμοποιώντας το ζουμ (σελίδες 4- 5). - Δημιουργήσετε νέα εισαγωγή, και επίσης : - Χρήση Tags και κατηγοριών (σελίδες 6-9). - Μορφοποίηση κειμένου (σελίδες 10-11). - Εισαγωγή εικόνων στο κείμενο σας (σελίδες 12-13). - Σχολιάσετε ένα υπάρχον κείμενο (σελίδες 14-16).

2 Πριν πατήσετε το “login” (εισαγωγή) θα πρέπει να έχετε εγγραφεί. Αρκεί να στείλετε ένα e-mail στο history-admin@fim.uni-erlangen.de καταγράφοντας το όνομα σας και το όνομα χρήστη που προτιμάτε. Θα προχωρήσουμε την αίτηση σας το συντομότερο δυνατό.history-admin@fim.uni-erlangen.de

3 Εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό που λάβατε μέσω e-mail:

4 Αφού συνδεθείτε, εμφανίζεται η επιφάνεια διεπαφής του Blog. Μπορείτε να μεγαλώσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς πατώντας Ctrl- +). Πατήστε το Ctrl πρώτα. Κρατήστε το κουμπί πατημένο και πατήστε το συν (“+”) συγχρόνως.

5 Μπορείτε να μειώσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς πατώντας το Strg – (=μείον). Το Ctrl – 0 (μηδέν) επαναφέρει το αρχικό μέγεθος. Πατώντας το “Write” μπορείτε να δημιουργήσετε μια καταχώριση:

6 Βάλτε ένα τίτλο στο πεδίο “Title”, πράγμα υποχρεωτικό. Καλό θα ήταν να βάζετε το όνομα σας στην αρχή. Για καλύτερη οργάνωση, χρησιμοποιείστε τις κατηγορίες του παραθύρου δεξιά καθώς και ένα tag. Τα tags είναι λέξεις κλειδιά ή ετικέτες στην γλώσσα σας και βοηθούν στην οργάνωση και εύρεση των καταχωρίσεων (δείτε τα ήδη υπάρχοντα tags στην πρώτη σελίδα του δικτυακού τόπου). Μη ξεχάσετε να πατήσετε “Save” αφού τελειώσετε.

7 Η καταχώριση σας είναι τώρα σε κατάσταση προσχεδίου. Μπορείτε να δείτε τις διαφορετικές καταστάσεις στη δεξιά πλευρά την οθόνης στο κουτί “post status” (σελίδα 10). Μπορείτε να αλλάξετε την καταχώριση σας και την κατάστασή της οποιαδήποτε στιγμή προτού ή αφού τη σώσετε. Για να εφαρμόσετε τις αλλαγές αφού σώσετε την καταχώριση σας πατήστε το “view post”…

8 …ώστε να δείτε πώς θα φαίνεται η καταχώριση σας στο blog. Σ’αυτή τη σελίδα πατήστε “edit” για να συνεχίσετε τη δουλεία σας στην καταχώριση σας και για να τη δημοσιεύσετε.

9 …Μια δεύτερη δυνατότητα για δουλέψετε στις καταχωρίσεις σας είναι το “Manage” -> “Posts”. Θα δείτε μια λίστα με καταχωρίσεις: για να βρείτε τη δική σας, μπορείτε να ψάξετε την λίστα ή να πατήσετε στο on “previous entries”. Όταν το βρείτε, πατήστε στο -> “Edit”

10 Τώρα μπορείτε να συνεχίστε την επεξεργασία της καταχώρισής σας: το κουμπί Show/Hide Advanced Toolbar προσφέρει περισσότερα κουμπιά μορφοποίησης κειμένου. Λειτουργούν όπως το MS-Word. Μπορείτε να εισάγετε ήδη μορφοποιημένο κείμενο με το αντιγραφή και επικόλληση. Αν θέλετε να δημοσιεύσετε την καταχώρισή σας αλλάξετε την κατάσταση στο παράθυρο “Post Status”.

11 Για να παρουσιάζονται καλύτερα όλες οι καταχωρίσεις στην αρχική σελίδα του HiStory, θα πρέπει να εμφανίζεται μόνο μια περίληψη στην αρχή έχοντας ένα σύνδεσμο “read more…” (δείτε περισσότερα). Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το εικονίδιο “Split post with more tag”: θα εμφανιστεί ένας κέρσορας, τοποθετήστε τον στο επιθυμητό σημείο και πατήστε στο εικονίδιο που βλέπετε:

12 Αν θέλετε να εισάγετε μια εικόνα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την φόρμα εισαγωγής αρχείων. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια εικόνα που έχει εισάγει προηγουμένως άλλος χρήστης, πατήστε το “Browse all” και επιλέξτε το αρχείο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

13 Παρακαλούμε, ελέγξτε το μέγεθος των εικόνων πριν τις ανεβάσετε. Δε θα πρέπει να ξεπερνά κάποιες εκατοντάδες Kilobytes. Οι φωτογραφίες που προέρχονται κατευθείαν από ψηφιακές μηχανές χωρίς κάποια επεξεργασία είναι συνήθως πολύ μεγάλες. Πατήστε το “Send to Editor”, για να εισάγετε την εικόνα στο κείμενο σας. Σημαντικό: η εικόνα θα μπει στο σημείο που βρισκόταν ο κέρσορας.

14 Μπορείτε να εισάγετε ένα σχόλιο σε κάποια καταχώριση από την πρώτη σελίδα του HiStory. Πατήστε πρώτα το “Read the rest of this entry” για να διαβάσετε ολόκληρη την καταχώριση….

15 …και στη συνέχεια γράψτε το σχόλιο σας στην φόρμα απάντησης και σώστε την πατώντας το “Submit”. Αν θέλετε να επιστρέψετε στην αρχική σελίδα, δεν έχετε να πατήσετε στο λογότυπο του HiStory οπουδήποτε και αν βρισκόσαστε. Αν θέλετε να πάτε στην οθόνη διεπαφής του Blog πατήστε στο “login” στην αρχική σελίδα.

16 Μην ξεχάσετε να αποσυνδεθείτε στην πάνω δεξιά πλευρά της επιφάνειας διεπαφής του Blog μόλις τελειώσετε. Αν θέλετε αν πάτε από την επιφάνεια διεπαφής του Blog στην αρχική σελίδα΄, πατήστε το “View site >>” στην πάνω αριστερά πλευρά της οθόνης:

17 Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, στέλνοντας ένα μήνυμα στο: history-admin@fim.uni-erlangen.de Καλό μπλογκάρισμα.


Κατέβασμα ppt "Ο οδηγός περιγράφει πώς να: - Εγγραφείτε στο Blog του HiStory (σελίδες 2-3). - Αλλάξετε την επισκόπηση χρησιμοποιώντας το ζουμ (σελίδες 4- 5). - Δημιουργήσετε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google