Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παρουσίαση της Ηλεκτρονικής Έκδοσης των Περιοδικών «Ιστορία» και «Αρχαιολογία»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παρουσίαση της Ηλεκτρονικής Έκδοσης των Περιοδικών «Ιστορία» και «Αρχαιολογία»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παρουσίαση της Ηλεκτρονικής Έκδοσης των Περιοδικών «Ιστορία» και «Αρχαιολογία»

2 Ηλεκτρονική Εποχή Ηλεκτρονική Δημοσίευση έχουμε όταν μία καινούρια πληροφορία αποθηκεύεται στη βάση δεδομένων και γίνεται διαθέσιμη στο κοινό. Ηλεκτρονική Δημοσίευση έχουμε όταν μία καινούρια πληροφορία αποθηκεύεται στη βάση δεδομένων και γίνεται διαθέσιμη στο κοινό. Η Ηλεκτρονική Δημοσίευση μπορεί να έχει μία από τις παρακάτω μορφές: Σελίδες απλού στατικού κειμένου, Σελίδες δυναμικού (μεταβλητού) περιεχομένου, Ηλεκτρονικές παρουσιάσεις (π.χ. Video, power point) και CD ή DVD. Η Ηλεκτρονική Δημοσίευση μπορεί να έχει μία από τις παρακάτω μορφές: Σελίδες απλού στατικού κειμένου, Σελίδες δυναμικού (μεταβλητού) περιεχομένου, Ηλεκτρονικές παρουσιάσεις (π.χ. Video, power point) και CD ή DVD. Nέες βάσεις για εύκολη και άμεση πρόσβαση σε μεγάλο όγκο πληροφοριών. Nέες βάσεις για εύκολη και άμεση πρόσβαση σε μεγάλο όγκο πληροφοριών. Υπάρχουν πολλές νέες εύχρηστες υπηρεσίες. Υπάρχουν πολλές νέες εύχρηστες υπηρεσίες.

3 Αξιολόγηση των Τρόπων Πρόσβασης στα Περιεχόμενα του Περιοδικού «Ιστορία Εικονογραφημένη».

4 Εισαγωγή Το Περιοδικό Ιστορία εκδίδεται εδώ και 35 χρόνια. Το Περιοδικό Ιστορία εκδίδεται εδώ και 35 χρόνια. Πρόσβαση στο Website του περιοδικού: www.istoria.gr. Πρόσβαση στο Website του περιοδικού: www.istoria.gr.www.istoria.gr H αρχική σελίδα είναι φτωχή σε περιεχόμενο και σε χρηστικότητα. H αρχική σελίδα είναι φτωχή σε περιεχόμενο και σε χρηστικότητα. Δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στο ηλεκτρονικό περιοδικό σε γλώσσα άλλη εκτός της Ελληνικής. Δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στο ηλεκτρονικό περιοδικό σε γλώσσα άλλη εκτός της Ελληνικής. Η Κύρια σελίδα είναι χωρισμένη σε τρία βασικά μέρη: Η Κύρια σελίδα είναι χωρισμένη σε τρία βασικά μέρη: 1. Στο επάνω μέρος ή στο πλαίσιο επικεφαλίδας (στατικό), 1. Στο επάνω μέρος ή στο πλαίσιο επικεφαλίδας (στατικό), 2. Στο αριστερό μέρος ή στο πλαίσιο λειτουργιών και 2. Στο αριστερό μέρος ή στο πλαίσιο λειτουργιών και 3. Στο κεντρικό μέρος (το κυρίως μέρος της σελίδας) ή πλαίσιο περιεχομένων (δυναμικό). 3. Στο κεντρικό μέρος (το κυρίως μέρος της σελίδας) ή πλαίσιο περιεχομένων (δυναμικό).

5 Χρησιμοποιούμενη Τεχνολογία Στατικό περιεχόμενο. Στατικό περιεχόμενο. Δεν υπάρχει βάση δεδομένων. Δεν υπάρχει βάση δεδομένων. Μεγάλος χρόνος για τη συντήρηση και την ανανέωση του περιεχομένου. Μεγάλος χρόνος για τη συντήρηση και την ανανέωση του περιεχομένου. Δεν υπάρχει η δυνατότητα για συνεχή ανανέωση του περιεχομένου από τη συντακτική ομάδα του περιοδικού μιας και η εργασία γίνεται μόνο από ανθρώπους που γνωρίζουν από κατασκευή ιστοσελίδων. Δεν υπάρχει η δυνατότητα για συνεχή ανανέωση του περιεχομένου από τη συντακτική ομάδα του περιοδικού μιας και η εργασία γίνεται μόνο από ανθρώπους που γνωρίζουν από κατασκευή ιστοσελίδων. Η τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του ιστοτόπου είναι οι σελίδες HTML με πλαίσια. Η τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του ιστοτόπου είναι οι σελίδες HTML με πλαίσια.

6 Αναλυτική Παρουσίαση Λειτουργιών Ιστοτόπου Τρέχον και Επόμενο Τεύχος Κάποια άρθρα είναι γραμμένα με μαύρα γράμματα, που σημαίνει ότι είναι απλό κείμενο και δεν προσφέρουν καμιά λειτουργία, ενώ κάποια άλλα είναι γραμμένα με πορτοκαλί χρώμα, που σημαίνει ότι είναι σύνδεσμοι (links). Κάποια άρθρα είναι γραμμένα με μαύρα γράμματα, που σημαίνει ότι είναι απλό κείμενο και δεν προσφέρουν καμιά λειτουργία, ενώ κάποια άλλα είναι γραμμένα με πορτοκαλί χρώμα, που σημαίνει ότι είναι σύνδεσμοι (links). Δεν είναι διαθέσιμα στους χρήστες όλα τα άρθρα ενός τεύχους, ενώ απουσιάζει μηχανισμός αναζήτησης. Δεν είναι διαθέσιμα στους χρήστες όλα τα άρθρα ενός τεύχους, ενώ απουσιάζει μηχανισμός αναζήτησης. Προηγούμενα Τεύχη Εξώφυλλα των προηγούμενων εντύπων τευχών, τα οποία είναι ταξινομημένα με χρονολογική σειρά από το πιο πρόσφατο ως το παλαιότερο. Εξώφυλλα των προηγούμενων εντύπων τευχών, τα οποία είναι ταξινομημένα με χρονολογική σειρά από το πιο πρόσφατο ως το παλαιότερο. Το εξώφυλλο κάθε τεύχους αλλά και ο μήνας έκδοσης του είναι σύνδεσμοι (links). Το εξώφυλλο κάθε τεύχους αλλά και ο μήνας έκδοσης του είναι σύνδεσμοι (links).

7 Αναλυτική Παρουσίαση Λειτουργιών Ιστοτόπου Συνδρομές Δυνατότητα εγγραφής χρηστών ως συνδρομητές. Δυνατότητα εγγραφής χρηστών ως συνδρομητές. Δεν υπάρχει δυνατότητα για συναλλαγή με πιστωτική κάρτα ή άλλο τρόπο. Δεν υπάρχει δυνατότητα για συναλλαγή με πιστωτική κάρτα ή άλλο τρόπο. Κλειδί της Ιστορίας Δυνατότητα παραγγελίας του ομώνυμου βιβλίου. Δυνατότητα παραγγελίας του ομώνυμου βιβλίου. Δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτόματης πληρωμής μέσω πιστωτικής κάρτας. Δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτόματης πληρωμής μέσω πιστωτικής κάρτας.

8 Αναλυτική Παρουσίαση Λειτουργιών Ιστοτόπου Ηλεκτρονικό Κατάστημα Δυνατότητα επιλογής και αγοράς βιβλίων και τευχών. Δυνατότητα επιλογής και αγοράς βιβλίων και τευχών. Δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική κάρτα. Δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική κάρτα. Η αποστολή των στοιχείων πληρωμής δε γίνεται μέσω ασφαλούς σύνδεσης (https). Η αποστολή των στοιχείων πληρωμής δε γίνεται μέσω ασφαλούς σύνδεσης (https).Επικοινωνία Εκτός των στοιχείων επικοινωνίας με τον εκδοτικό οίκο, δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες σχετικά με τους συντελεστές του περιοδικού. Εκτός των στοιχείων επικοινωνίας με τον εκδοτικό οίκο, δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες σχετικά με τους συντελεστές του περιοδικού.

9 Σύγκριση Ηλεκτρονικής και Έντυπης Μορφής Η έντυπη μορφή κυκλοφορεί πολλά χρόνια, είναι άρτια, αναλυτική, εύχρηστη και ικανοποιεί τον αναγνώστη. Η έντυπη μορφή κυκλοφορεί πολλά χρόνια, είναι άρτια, αναλυτική, εύχρηστη και ικανοποιεί τον αναγνώστη. Στην ηλεκτρονική μορφή δεν εργάστηκαν με τον ανάλογο ζήλο λόγω πιθανής έλλειψης γνώσης από την πλευρά του εκδοτικού οίκου. Στην ηλεκτρονική μορφή δεν εργάστηκαν με τον ανάλογο ζήλο λόγω πιθανής έλλειψης γνώσης από την πλευρά του εκδοτικού οίκου.Συμπεράσματα Αρχικά εντυπωσιακή αισθητικά λόγω των ωραίων χρωμάτων, αλλά καταντά μονότονη και δυσλειτουργική. Αρχικά εντυπωσιακή αισθητικά λόγω των ωραίων χρωμάτων, αλλά καταντά μονότονη και δυσλειτουργική. Η τεχνολογία κατασκευής είναι «πέντε χρόνια πίσω». Μείωση λειτουργικότητας καθώς και των περιθωρίων βελτίωσης και περαιτέρω ανάπτυξης του περιοδικού. Η τεχνολογία κατασκευής είναι «πέντε χρόνια πίσω». Μείωση λειτουργικότητας καθώς και των περιθωρίων βελτίωσης και περαιτέρω ανάπτυξης του περιοδικού. Δεν υπάρχει δημόσιος χώρος καταγραφής και προβολής των σχολίων και των απόψεων των χρηστών. Δεν υπάρχει δημόσιος χώρος καταγραφής και προβολής των σχολίων και των απόψεων των χρηστών. Επανασχεδιασμός και υλοποίηση. Επανασχεδιασμός και υλοποίηση.

10 Αξιολόγηση των Τρόπων Πρόσβασης στα Περιεχόμενα του Περιοδικού «Αρχαιολογία & Τέχνες»

11 Εισαγωγή Τριμηνιαία έκδοση του περιοδικού. Τριμηνιαία έκδοση του περιοδικού. Ετήσια αφιερώματα με άξονα 4 ιστορικές περιόδους, αρχαιότητα, βυζάντιο, νεότεροι χρόνοι, σύγχρονη εποχή. Ετήσια αφιερώματα με άξονα 4 ιστορικές περιόδους, αρχαιότητα, βυζάντιο, νεότεροι χρόνοι, σύγχρονη εποχή. Κάθε άρθρο είναι χωρισμένο σε δύο μέρη: το 1ο που περιλαμβάνει άρθρα του αφιερώματος και το 2ο που περιλαμβάνει διάφορες μελέτες. Κάθε άρθρο είναι χωρισμένο σε δύο μέρη: το 1ο που περιλαμβάνει άρθρα του αφιερώματος και το 2ο που περιλαμβάνει διάφορες μελέτες. Πρόσβαση στο Ηλεκτρονικό Περιοδικό Πρόσβαση στο Website του περιοδικού «Αρχαιολογία & Τέχνες: www.arxaiologia.gr. Πρόσβαση στο Website του περιοδικού «Αρχαιολογία & Τέχνες: www.arxaiologia.gr. www.arxaiologia.gr Η αρχική σελίδα είναι πλούσια σε περιεχόμενο και χρηστικότητα. Η αρχική σελίδα είναι πλούσια σε περιεχόμενο και χρηστικότητα. Δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στο ηλεκτρονικό περιοδικό σε γλώσσα άλλη εκτός της Ελληνικής. Δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στο ηλεκτρονικό περιοδικό σε γλώσσα άλλη εκτός της Ελληνικής.

12 Χρησιμοποιούμενη Τεχνολογία Σελίδες ASP (Active Server Pages) με πλαίσια και οι απλές HTML σελίδες. Σελίδες ASP (Active Server Pages) με πλαίσια και οι απλές HTML σελίδες. Η αρχική στατική σελίδα είναι γραμμένη σε HTML ενώ οι υπόλοιπες σελίδες είναι γραμμένες σε ASP. Η αρχική στατική σελίδα είναι γραμμένη σε HTML ενώ οι υπόλοιπες σελίδες είναι γραμμένες σε ASP. Υπάρχει βάση δεδομένων. Υπάρχει βάση δεδομένων. Η εργασία κατασκευής γίνεται κυρίως από ανθρώπους που γνωρίζουν την τεχνολογία ASP. Η εργασία κατασκευής γίνεται κυρίως από ανθρώπους που γνωρίζουν την τεχνολογία ASP. Υπάρχει η δυνατότητα για συνεχή ανανέωση και αρχειοθέτηση από τη συντακτική ομάδα. Υπάρχει η δυνατότητα για συνεχή ανανέωση και αρχειοθέτηση από τη συντακτική ομάδα.

13 Αναλυτική Παρουσίαση Λειτουργιών Ιστοτόπου Τεύχη Τα τεύχη ξεκινούν από το έτος 1981 που ξεκίνησε το περιοδικό μέχρι σήμερα. Τα τεύχη ξεκινούν από το έτος 1981 που ξεκίνησε το περιοδικό μέχρι σήμερα. Το εξώφυλλο κάθε τεύχους, ο αριθμός του αλλά και ο μήνας έκδοσης τους είναι σύνδεσμοι (links). Το εξώφυλλο κάθε τεύχους, ο αριθμός του αλλά και ο μήνας έκδοσης τους είναι σύνδεσμοι (links). Τα άρθρα που είναι γραμμένα με πορτοκαλί χρώμα είναι απλό κείμενο και δεν προσφέρουν καμιά λειτουργία ενώ εκείνα που είναι γραμμένα με μπλε χρώμα είναι σύνδεσμοι (links). Τα άρθρα που είναι γραμμένα με πορτοκαλί χρώμα είναι απλό κείμενο και δεν προσφέρουν καμιά λειτουργία ενώ εκείνα που είναι γραμμένα με μπλε χρώμα είναι σύνδεσμοι (links). Μπορεί ο χρήστης να διαβάσει τα διαθέσιμα άρθρα με τη βοήθεια του προγράμματος Acrobat Reader, το οποίο μπορεί να προμηθευθεί δωρεάν μέσω του συνδέσμου που οδηγεί στο Website της κατασκευάστριας εταιρίας. Μπορεί ο χρήστης να διαβάσει τα διαθέσιμα άρθρα με τη βοήθεια του προγράμματος Acrobat Reader, το οποίο μπορεί να προμηθευθεί δωρεάν μέσω του συνδέσμου που οδηγεί στο Website της κατασκευάστριας εταιρίας.

14 Αναλυτική Παρουσίαση Λειτουργιών Ιστοτόπου Αναζήτηση Ύπαρξη μηχανισμού αναζήτησης. Ύπαρξη μηχανισμού αναζήτησης. Οι συγγραφείς είναι διαθέσιμοι μέσω ενός drop-down μενού. Οι συγγραφείς είναι διαθέσιμοι μέσω ενός drop-down μενού.Θέματα Θέματα ηλεκτρονικών άρθρων που είναι δημοσιευμένα στα προηγούμενα τεύχη. Θέματα ηλεκτρονικών άρθρων που είναι δημοσιευμένα στα προηγούμενα τεύχη. Κάθε άρθρο αποτελεί και έναν σύνδεσμο. Κάθε άρθρο αποτελεί και έναν σύνδεσμο.

15 Αναλυτική Παρουσίαση Λειτουργιών Ιστοτόπου Ενημέρωση Πληροφορίες για το περιοδικό και στοιχεία επικοινωνίας. Στατική σελίδα. Πληροφορίες για το περιοδικό και στοιχεία επικοινωνίας. Στατική σελίδα.Επικοινωνία Στοιχεία επικοινωνίας του εκδοτικού οίκου. Στοιχεία επικοινωνίας του εκδοτικού οίκου. Πληροφορίες σχετικά με τους συντελεστές του περιοδικού. Πληροφορίες σχετικά με τους συντελεστές του περιοδικού.

16 Σύγκριση Ηλεκτρονικής και Έντυπης Μορφής Η έντυπη μορφή κυκλοφορεί πολλά χρόνια, είναι άρτια, αναλυτική, εύχρηστη και ικανοποιεί τον αναγνώστη. Η έντυπη μορφή κυκλοφορεί πολλά χρόνια, είναι άρτια, αναλυτική, εύχρηστη και ικανοποιεί τον αναγνώστη. Και η υλοποίηση της ηλεκτρονικής έκδοσης είναι σχετικά επιτυχημένη. Συμμετοχή ενεργή ανθρώπων του εκδοτικού οίκου με σχετική εμπειρία. Και η υλοποίηση της ηλεκτρονικής έκδοσης είναι σχετικά επιτυχημένη. Συμμετοχή ενεργή ανθρώπων του εκδοτικού οίκου με σχετική εμπειρία.Συμπεράσματα Περιβάλλον φιλικό προς το χρήστη. Περιβάλλον φιλικό προς το χρήστη. Λειτουργίες απλές και κατανοητές. Λειτουργίες απλές και κατανοητές. Ευχρηστία. Ευχρηστία. Σύγχρονη τεχνολογία κατασκευής που επιτρέπει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και περαιτέρω ανάπτυξης. Νέες προηγμένες λειτουργίες. Σύγχρονη τεχνολογία κατασκευής που επιτρέπει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και περαιτέρω ανάπτυξης. Νέες προηγμένες λειτουργίες. Η γραφική κατασκευή χρειάζεται μερικές βελτιώσεις. Η γραφική κατασκευή χρειάζεται μερικές βελτιώσεις. Δεν υπάρχει δημόσιος χώρος καταγραφής και προβολής των σχολίων και των απόψεων των χρηστών. Δεν υπάρχει δημόσιος χώρος καταγραφής και προβολής των σχολίων και των απόψεων των χρηστών.


Κατέβασμα ppt "Παρουσίαση της Ηλεκτρονικής Έκδοσης των Περιοδικών «Ιστορία» και «Αρχαιολογία»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google