ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: Το κάπνισμα στη ζωή μας

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Καρκίνος Ο Καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες.Μπορεί να υπάρξει σε πολλά μέρη του.
Advertisements

ΥΠΟΘΕΜΑ:ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Ιάσονας Παπαδόπουλος, α5/γ Ελληνογερμανική Αγωγή
ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: Το κάπνισμα στη ζωή μας
ΚΑΠΝΙΣΜΑ 1. Επιπτώσεις στης υγεία 2. Επιπτώσεις στην ψυχολογία 3. Τι θα κάνετε εσείς;
Αντικαπνιστική Παρουσίαση
Το Κάπνισμα.
Έφη Τσόγκα, α5/γ Ελληνογερμανική Αγωγή
Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύσΗ γίνεται συνήθως σετσιγάρο, πίπα, πούρο ή.
ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
Το κάπνισμα ΣΚΟΤΩΝΕΙ κάτι πρέπει να κάνουμε
Χρόνια Απροφρακτική Πνευμονοπάθεια
Υπόθεμα: Θεραπευτική αντιμετώπιση για το τσιγάρο. Πρόληψη-θεραπεία
Το κάπνισμα και τα αποτελέσματά του
Χαιρετισμός στον ήλιο.
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
Χοληστερινη.
Κυκλοφορικό και υγεία Το κυκλοφορικό σύστημα, που αποτελείται από την καρδιά, τις αρτηρίες, τα τριχοειδή αγγεία και τις φλέβες, είναι ο μηχανισμός που.
Συμμετέχουν Μπίκης Γιώργος Μπίκης Γιώργος Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπεκίρη Ερσίντα Μπεκίρη Ερσίντα Μπούσμπος Πέτρος Μπούσμπος Πέτρος.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
Πηνελόπη Γρηγοροπούλου Παθολόγος Παθολογική Κλινική ΓΝΑ «Ελπίς»
ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ Εργασία στο μάθημα της οικιακής οικονομίας της μαθήτριας: Πασχαλίνας Μακρίδου Τμήμα: Α3 Γυμνάσιο: 3ο Γυμνάσιο Νάουσας Ημερομηνία.
Ατομική Εργασία :Κάπνισμα
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
ΥΠΟΟΜΑΔΑ Β’: ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
1 τσιγάρο στερεί 5,5 λεπτά ζωής…
''ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ'' ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αλεξιάδη Μαρία-Σέντα Α’1.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ Έλενα Μαρίνου Α 3. ΚΑΠΝΙΣΜΑ Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύση γίνεται.
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ Γ’ ΕΠΑ.Λ. ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ.
Σοκολάτα και υγεία Εργασίας της ομάδας Βαρελίδου Κατερίνα
Η μεταβολή του εισπνεόμενου αέρα μπορεί να επηρεάσει τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού Μπορεί να μεταβληθεί με: Ατμοσφαιρικούς ρύπους Προκαλούν.
Ονόματα μελών της ομάδας: 1) Αγγελάκη Θεοδοσία. 2) Κατσαρίκα Λαμπρινή. 3) Κοτανίδης Μηνάς. 4) Ντανιλτσένκο Αρτέμης.
ΔΕΫΔΡΟΕΠΙΑΝΔΡΟΣΤΕΡΟΝΗ (DHEA)
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ
Θετικά και Αρνητικά του καφέ στην υγεία
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ: Α1 ΘΕΜΑ: ΕΘΙΣΜΟΣ
« Κάπνισμα συνήθεια που δεν προάγει την υγεία μας» Εργασία των: Εργασία των: Κουτρουμάνη Ελευθερίας & Νικητάκη Αγγελικής.
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 2ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ Τμήματα ΓΠ2, ΓΝΣ.
Το Κάπνισμα Βλάπτει Σοβαρά Την Υγεία!
H συμπεριφορά του σύγχρονου άνθρώπου μπορεί να αποβεί μοιραία για την υγεία του Έλλειψη άσκησης Κακή διατροφή Χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.
Ενημερωτική Εκδήλωση «Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ζωή»
Ομάδα: Τζαγκαράκη Ειρήνη
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ 1 Γυμνάσιο Άργους Α
ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. Με τον όρο αφυδάτωση του δέρματος εννοούμε την απουσία νερού από τις στιβάδες του σε μη παθολογικές καταστάσεις. Ο όρος αφυδάτωση.
ΜΑΘΗΜΑ PROJECT - Α ΤΡΙΜΗΝΟ Νικόλαος Καλιβόπουλος - ΤΑΞΗ Α1 Υπεύθυνη Καθηγήτρια-Ρίγγα Ειρήνη ΠΕ15 Αποφεύγω το Αλκοόλ.
Βιολογία Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας
Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι.
ΑΝΤΙ-ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ Ερευνητική εργασία Ονόματα: Αραβιάκη Ειρήνη Γερακιανάκης Μιχάλης Παπαδάκη Αναστασία Πετράκης Σπύρος Πονήρη Αθηνά.
ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΙΚΟΤΙΝΗ
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ στα πακέτα των τσιγάρων
ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
ΕθισμοΣ στο καπνισμα Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύση γίνεται συνήθως σε.
Το κΑπνισμα στη ζωΗ μασ Σχολικό Έτος: Υπεύθυνος καθηγητής:
Ερευνητική Εργασία Κορναράκη Ε. Μαραγκάκης Π. Τάκου Ε.
ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ Η μάστιγα της εποχής μας.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ Σχολικό έτος: Τάξη:Α3.
Κοτσορώνη Γεωργία Κατσακιώρη Αναστασία
Project Α’ Τετραμήνου Θέμα: Εξάρτηση Από Το Τσιγάρο
ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΗΣ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ Αγκαζαριάν Μαρία Παπαδημητρίου Χριστίνα Πολυχρόνη Χαρά Μακρή Εύη Ρέτζιου Αθηνά.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
ΝΙΤΡΙΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Συνέπειες/Επιπτώσεις
ΥΠΟΟΜΑΔΑ Β’: ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
Δημήτρης Μίλτος Γιάννης Π.
Κάπνισμα.
Δρ. Αντωνία Καλλή BSc, MSc, PhD
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Οι συνέπειες του καπνίσματος: Στον τομέα της υγείας
1) ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ) ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ 2) ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ – ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΈΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟΣΥΣΤΑΤΙΚΑ – ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΈΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ 3) ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: Το κάπνισμα στη ζωή μας Υπεύθυνοι καθηγητές: Τζελέπης Ιωάννης Λαμπάκη Ολυμπία

ΥΠΟΘΕΜΑ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Οι βλαβερές επιδράσεις του καπνίσματος και η εξαρτησιογόνος δράση της νικοτίνης Ονόματα μελών της ομάδας: Κυρλίδου Θεοδώρα – Χρυσοβαλάντου Μακρή Αθανασία Τενανάκη Φανή Χειμωνίδου Χριστίνα

Το τσιγάρο για πολλούς ανθρώπους αποτελεί στοιχείο απόλαυσης ωστόσο μπορεί να προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

Επιπτώσεις ως προς τον ανθρώπινο οργανισμό: Περιορίζει τις ποσότητες οξυγόνου που φτάνουν στους ιστούς. Η ελάττωση του οξυγόνου μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια. Αυξάνει τα επίπεδα της χοληστερόλης με αποτέλεσμα την πιθανότητα εμφράγματος. Προκαλεί σύσπαση και καταστροφή των αγγείων. Αυξάνει την αρτηριακή πίεση. Αυξάνει τα επίπεδα της γλυκόζης του αίματος. Προκαλεί καρκίνο του στόματος, της γλώσσας, του λάρυγγα, των πνευμόνων και της ουροδόχου κύστεως.

Επιπτώσεις ως προς τον ανθρώπινο οργανισμό: Ελαττώνει την κινητικότητα των αρθρώσεων Αυξάνει την πιθανότητα για λοιμώξεις του αναπνευστικού. Ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη έχουν αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν βλάβη των νεύρων, διαβητική νευροπάθεια και νεφρική ανεπάρκεια. Προβλήματα γονιμότητας και εγκυμοσύνης. Οι καπνιστές εμφανίζουν συχνότερα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας. Στους καπνιστές το σπέρμα είναι συχνά αδύναμο, ενώ στις καπνίστριες η σύλληψη είναι δυσκολότερη και συχνά έχουν αποβολές.

Επιπτώσεις ως προς την εμφάνιση: Το δέρμα γερνάει πιο γρήγορα. Εμφανίζει νωρίτερα περισσότερες ρυτίδες. Τα δόντια μαυρίζουν γρηγορότερα και χάνουν την στιλπνότητα τους. Τα νύχια είναι πιο ευαίσθητα και συχνά χρωματίζονται με την «κιτρινίλα» του τσιγάρου. Ο καπνιστής μυρίζει «καπνίλα» και αυτό γίνετε έντονα αισθητό όταν βρίσκετε κοντά σε άλλους ανθρώπους.

Τι μπορεί να προκαλέσει η νικοτίνη στους νέους καπνιστές Η δράση της νικοτίνης στον εγκέφαλο μπορεί να είναι ισχυρή και γι'αυτό να αισθανθούν ζαλάδα, ναυτία ή ακόμα και ελαφρύ τρέμουλο. Με την πάροδο του χρόνου ο οργανισμός για να επιτύχει τα ευχάριστα αποτελέσματα απαιτεί ολοένα και περισσότερες ποσότητες νικοτίνης. Συνηθίζοντας πλέον να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη ουσία, ο οργανισμός του καπνιστή απαιτεί να του χορηγείται τακτικά και στις ανάλογες δόσεις, αλλιώς θα εμφανίσει συμπτώματα στέρησης. Πολλοί ερευνητές εκτιμούν ότι η εθιστική δράση της νικοτίνης παρομοιάζεται με αυτή των ναρκωτικών ουσιών και του οινοπνεύματος.

Η εξαρτησιογόνος δράση της νικοτίνης Ο μηχανισμός της εξάρτησης καθορίζεται από ένα ύπουλο παιχνίδι στο νεφρικό σύστημα. Όταν καπνίζουμε η νικοτίνη από το τσιγάρο μεταφέρεται κατευθείαν στον εγκέφαλο, και συγκεκριμένα στους υποδοχείς της νικοτίνης. Αμέσως μετά προσεγγίζει ένα άλλο σημείο του εγκεφάλου, όπου απελευθερώνει μία χημική ουσία που βελτιώνει την διάθεση, η ντοπαμίνη. Αρχικά, προκαλεί ευφορία, γιατί δρα στα εγκεφαλικά κύτταρα κατά τον ίδιο τρόπο που δρουν οι ειδικές φυσιολογικές ουσίες που υπάρχουν εκεί και συμβάλλουν στη δημιουργία των ευχάριστων συναισθημάτων. Η νικοτίνη διεγείρει τη μνήμη, αυξάνει την επαγρύπνηση και ενισχύει τις δυνατότητες γρήγορης αντίδρασης σε εξωτερικά ερεθίσματα. Επίσης ελαττώνει το στρες, ανακουφίζει την πλήξη και μειώνει την επιθετικότητα. Αυτές οι “καλές’’ δράσεις τις νικοτίνης διαρκούν λίγα μόνο λεπτά.

Τα “θετικά” του τσιγάρου Δίνει δουλειά στους καπνοπαραγωγούς. Δίνει δουλειά σε καπνεμπόρους. Δίνει δουλειά σε καπνοβιομηχάνους. Δίνει δουλειά σε πνευμονολόγους, καρδιολόγους, φαρμακοποιούς κλπ. Δίνει φόρους στο κράτος. Δίνει δουλειά σε ....+(χτύπα ξύλο). Αφήνει χήρες και ορφανά.

Το κάπνισμα είναι η σημαντικότερη γνωστή αιτία καρκίνου και η σημαντικότερη αιτία θνησιμότητας στον ανεπτυγμένο κόσμο. Εντούτοις, έχει βρεθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου του ενδομητρίου, πιθανόν επειδή επιδρά βλαπτικά στις ωοθήκες και ελαττώνει τα επίπεδα οιστρογόνων, τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αιτιολογία του συγκεκριμένου καρκίνου. Επίσης, έχει βρεθεί ότι το κάπνισμα ενδέχεται να μειώνει τον κίνδυνο της νόσου του Parkinson, ίσως επειδή η νικοτίνη δρα ως νευροδιαβιβαστής. Ας γίνει όμως σαφές ότι οι κίνδυνοι από το κάπνισμα για το σύνολο της νοσηρότητας και της θνησιμότητας είναι δεκάδες φορές μεγαλύτερος από το βαθμό προστασίας που ενδέχεται να παρέχει έναντι μιας μεμονωμένης νεοπλασίας και ενός νευροεκφυλιστικού νοσήματος. Και δεν είναι μόνο το ενεργητικό κάπνισμα που είναι επικίνδυνο, αλλά και η έκθεση στον καπνό των άλλων, όπως το παθητικό κάπνισμα δηλαδή, όπως τεκμηριώθηκε για πρώτη φορά το 1982 και μάλιστα σε έρευνα του εργαστηρίου Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.