Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΑΠΝΙΣΜΑ 1. Επιπτώσεις στης υγεία 2. Επιπτώσεις στην ψυχολογία 3. Τι θα κάνετε εσείς;

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΑΠΝΙΣΜΑ 1. Επιπτώσεις στης υγεία 2. Επιπτώσεις στην ψυχολογία 3. Τι θα κάνετε εσείς;"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΑΠΝΙΣΜΑ 1. Επιπτώσεις στης υγεία 2. Επιπτώσεις στην ψυχολογία 3. Τι θα κάνετε εσείς;

2 31 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου, με απόφαση που πήρε το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για να μας υπενθυμίζει τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

3 Μια εισαγωγή Το κάπνισμα έχει αποδειχθεί σήμερα ότι είναι ένας ισχυρός παράγοντας, για πρόκληση σοβαρών ασθενειών στον άνθρωπο. Έτσι εκτός των επιδράσεων στο καρδιαγγειακό προκαλεί χρόνια βρογχίτιδα, καρκίνο πνεύμονα, στόματος, λάρυγγα και οισοφάγου, ενώ έχει βρεθεί συσχέτιση και με καρκίνο άλλων οργάνων του πεπτικού, του ουροποιογεννητικού και άλλων συστημάτων.

4 Λέμε όχι!!!

5 Το κάπνισμα προκαλεί: Το κάπνισμα είναι συχνή αιτία τύφλωσης

6

7 Κ πιστεύουμε ότι τα μάτια σας είναι σαν την γαλάζια θάλασσα κ δεν αξίζει να χαλάσουν.

8 Το κάπνισμα επηρεάζει το γενετικό υλικό, το DNA

9

10 Καρδιακά προβλήματα Κάθε χρόνο πεθαίνουν από έως άνθρωποι λόγω καρδιακών και αγγειακών προβλημάτων που προκαλούνται από το παθητικό κάπνισμα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κλινικές έρευνες τεκμηριώνουν ότι το παθητικό κάπνισμα προκαλεί σοβαρές αλλοιώσεις στις στεφανιαίες αρτηρίες της καρδίας σε υγιείς νεαρούς ενήλικες. Γιατροί από την Ιαπωνία μελέτησαν 30 υγιείς άνδρες εκ των οποίων οι 15 ήσαν καπνιστές χωρίς συμπτώματα και οι άλλοι 15 ήσαν μη καπνιστές. Ο μέσος όρος ηλικίας ήταν 27 ετών και κανένας από αυτούς δεν είχε ιστορικό διαβήτη, ψηλής πίεσης ή ψηλής χοληστερόλης. Να σημειωθεί ότι οι μη καπνιστές ζούσαν και εργάζονταν σ΄ ένα περιβάλλον χωρίς να υποβάλλονται στον καπνό του τσιγάρου.

11

12 Κάπνισμα και σωματικό βάρος.
Όταν κάποιος διακόψει το κάπνισμα αυξάνει το βάρος του κατά 2 – 3 κιλά. Η ακριβής αιτία του φαινομένου αυτού είναι άγνωστη, αλλά μπορεί εν μέρει να συνδεθεί με το ότι το κάπνισμα αυξάνει το μεταβολισμό. Άλλωστε, η νικοτίνη δρα ως κατασταλτικό της όρεξης. Οι καπνιστές φαίνεται να συγκρατούν μεγαλύτερες ποσότητες λίπους στο σώμα τους, οδηγούμενοι σε αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη, καρδιοαγγειακά νοσήματα, υψηλή πίεση, προβλήματα χοληδόχου κύστης και καρκίνο της μήτρας . 

13

14 Πνεύμονες Το κάπνισμα είναι ο βασικός αιτιολογικός παράγων της νόσου, με το 80-85% των πασχόντων από καρκίνο στον πνεύμονα να είναι καπνιστές. Σε χώρες με παρατεταμένη χρήση τσιγάρων, το ποσοστό των περιπτώσεων καρκίνου του πνεύμονα που οφείλεται στο κάπνισμα φτάνει στο 90%[2] Σε σχεδόν 9 στους 10 ασθενείς με πνευμονικό καρκίνο, υπάρχει άμεση σχέση με το κάπνισμα. Ένας καπνιστής αυξάνει κατά 30 φορές την πιθανότητά του να ασθενήσει από καρκίνο του πνεύμονα, σε σχέση με έναν μη καπνιστή. Ακόμη, υπολογίσθηκε ότι ένα στα επτά άτομα που καπνίζουν άνω των δύο Η διακοπή της βλαβερής αυτής συνήθειας, μειώνει εντυπωσιακά την πιθανότητα νόσησης. Το κάπνισμα προκαλεί επίσης τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, μια παθολογική κατάσταση η οποία αυξάνει από 4 έως 6 φορές περισσότερο την πιθανότητα να προσβληθούν στη συνέχεια και από καρκίνο.

15

16 Γονιμότητα Το κάπνισμα μειώνει τις πιθανότητες σύλληψης για μια γυναίκα κατά 40%, ενώ οι γυναίκες που συνεχίζουν να καπνίζουν κατά τη διάρκεια της κύησης έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να γεννήσουν ελλιποβαρές νεογνό. Επιπλέον έχει αποδειχθεί ότι το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο για συγκεκριμένες εμβρυικές δυσμορφίες, όπως το λαγόχειλο και το λυκόστομα. Τέλος, το παθητικό κάπνισμα σχετίζεται με το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, τον πρόωρο τοκετό, τα αναπνευστικά νοσήματα κατά την παιδική ηλικία και την εκδήλωση παιδικού άσθματος.

17

18 Πρόωρη Γήρανση Εδώ δεν θα έχουμε κείμενο γιατί 1 φωτογραφία είναι 1000 λέξεις…

19 Να θυμάστε! Σας μιμούνται κ άλλοι!

20 Και για να μην φτάσουμε εδώ…
ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ!!!

21 Το τέλειο παράδειγμα! Εδώ διαβάζω!!!

22 Οπότε το κάπνισμα είναι…
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

23 Τέλος Έλπίζουμε να σας πείσαμε για κάποια πράγματα!
Κ να ξέρετε ότι ό,τι κάνουμε το κάνουμε γιατί σας αγαπάμε!!!


Κατέβασμα ppt "ΚΑΠΝΙΣΜΑ 1. Επιπτώσεις στης υγεία 2. Επιπτώσεις στην ψυχολογία 3. Τι θα κάνετε εσείς;"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google