Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ 2013-2014
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΗΛΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΟΥΛΙΤΣΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ

2 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
Οι πρώτοι που ανακάλυψαν το κάπνισμα ήταν οι Ινδιάνοι. Συνήθιζαν να καπνίζουν πούρο ή πίπα απολαμβάνοντας της χαλαρωτικές ιδιότητες του καπνού

3 Με την άφιξη των Ευρωπαίων στην Αμερικανική Ήπειρο τον 15ο αιώνα ,η συνήθεια αυτή πέρασε στην Ευρώπη. Το πέρασμα από το κάπνισμα του ακατέργαστου καπνού στο τσιγάρο έγινε τον 20ο αιώνα με την πρόοδο της μηχανικής.

4 Τη δεκαετία του 1920 το τσιγάρο πέρασε στο χώρο της διαφήμισης και έγινε σύμβολο ανέμελης ζωής.
Το Μάιο του 1960 η ιατρική κοινότητα στην Αμερική συνειδητοποίησε τις βλαβερές συνέπειες του καπνού και άρχισαν να επιβάλλονται απαγορεύσεις και μέτρα για τη δημόσια υγεία. Στην Ελλάδα το κάπνισμα απαγορεύτηκε στους κλειστούς δημόσιους χώρους από το Σεπτέμβρη του 2010.

5 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ Συνήθεια γονέων Περιέργεια Οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα Αντίδραση στους κανονισμούς Επηρεασμός από διαφημίσεις Μέσο εισχώρησης σε παρέες και ομάδες Τρόπος χαλάρωσης Έλλειψη ενδιαφέροντος για άλλες ασχολίες

6 ΗΛΙΚΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
Η έναρξη του καπνίσματος γίνεται κατά την παιδική και εφηβική ηλικία Η μέση ηλικία πρώτης δοκιμής τσιγάρου κυμαίνεται μεταξύ 11 και 13 ετών Στην Ελλάδα η μέση ηλικία έναρξης των καπνιστών ηλικίας 15 ετών είναι στα αγόρια 13,7 έτη και στα κορίτσια 13 έτη.

7 ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ Παθητικό κάπνισμα είναι η εισπνοή καπνού από τσιγάρα άλλων ανθρώπων. Προκαλεί καρκίνο ή άλλες ζημιές στους πνεύμονες καθώς και καρδιακές παθήσεις

8 ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η έκθεση στο παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών και πρόωρου τοκετού και επηρεάζει την ανάπτυξη του εμβρύου.

9 ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
Επιπτώσεις στην υγεία με εμφάνιση καρκίνου πνευμόνων, στοματικής κοιλότητας, λάρυγγα, οισοφάγου, καρδιακές παθήσεις, αρτηριοσκλήρυνση. Προβλήματα γονιμότητας, απώλεια δοντιών, ρυτίδωση δέρματος. Μείωση αντοχής, απώλεια ευφυίας και μνήμης. Εθισμός στη νικοτίνη. Οικονομική επιβάρυνση.

10 ΠΗΓΗ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Κατέβασμα ppt "ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google