Ενότητα: 7 - Κυπριακά κοκτέιλ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Advertisements

2.3 Περιεκτικότητα διαλύματος – Εκφράσεις περιεκτικότητας
Παρασκευή και παράθεση ποτών
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
\bgf.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Κοστολόγηση Μάθημα 18.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία Μπαρ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Το πρωινό αποτελεί, αναμφισβήτητα, το σημαντικότερο γεύμα όλων μας! Δεν είναι τυχαίο το ότι ο Αγγλικός όρος για το πρωινό («breakfast») σημαίνει «σπάσιμο.
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών Κεφάλαιο Αποστάγματα (ουδέτερα αρωματισμένα) Ζιβανία - Βότκα.
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών
Γαλακτοκομικά προϊόντα
Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά)
Ενότητα: 10 - Χάιμπολ (Hightballs) και Φραπέ (Frappés)
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Γενική ταξινόμηση ανάμεικτων ποτών.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
Ενότητα: 8 - Έκνογκ (Egg noggs) – Ντέιζι (Daisy)
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα: 13 - Σάουαρ (Sours) – Σλινγκ (Sling)
Παραθέσεις - Δεξίωση κοκτέιλ (Cocktail Party)
Ενότητα: 3 – Παράθεση απλών και σύνθετων Οινοπνευματωδών Ποτών
Ενότητα: 4 - Κλασικά κοκτέιλ
Ενότητα: 5 - Οικογένεια Κούλερς και Φίζες
Ενότητα: 6 - Οικογένειες Σαμπέιν και Κόμπλερ
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3 ου Έτους Παράθεση φαγητών μπροστά στον πελάτη Μάθημα 2 ον 1.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
\bgf 1. Τεχνολογία Εστιατορικης Τέχνης Θέμα: Παρασκευή και παράθεση ποτών Μάθημα 1 ον 2.
Κοστολόγηση.
ΤΕΧΝΙΚΕΣ & ΟΡΟΛΟΓΙΑ – BARMEN TIPS. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ & ΧΡΉΣΙΜΕΣ ΕΠΕΞΗΓΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤO ΤΡΌΠΟ ΕΚΤΈΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ ΤΩΝ COCKTAILS. ΜΆΘΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΊΑ & ΤΟΥΣ 8.
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Πρελορέντζου Μαρία (21128) 8 ος Παιδικός Σταθμός Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης ( 25η οδός, πλατεία Αγίας Τριάδας )
ΧΗΜΕΙΑ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
Μέτρηση όγκου Εργαστηριακή Άσκηση 1 B′ Γυμνασίου
2.2.1– Μείγματα.
ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΗΚΟΥΣ - ΕΜΒΑΔΟΥ – ΟΓΚΟΥ.
ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης Ιδέες για αξιολόγηση, Ασκήσεις – Προβλήματα – Εργασίες (Φ. Ε. 5) Ηλ. Μαυροματίδης.
Τα ποσά αυτά ονομάζονται αντίστροφα
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ενότητα: 7 - Κυπριακά κοκτέιλ Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 7 - Κυπριακά κοκτέιλ Κεφάλαιο 1

ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής / τρια να είναι σε θέση να: Αναφέρει τα χαρακτηριστικά των κυπριακών κοκτέιλ. Περιγράφει τον τρόπο διακόσμησης των κυπριακών κοκτέιλ. Παρασκευάζει κυπριακά κοκτέιλ. Άφρονταϊτ Κις (Aphrodite kiss). Κουμανταρία Κοκτέιλ (Commandaria cocktail). Σάνι Όρεϊντζ (Sunny orange). Φαμαγκούστα Ντριμ (Famagusta dream). Μπλέιζιγκ σαν (Blazing Sun). Φοντάνα Αμορόζα (Fontana Amorosa).

Κυπριακά Κοκτέιλ Χαρακτηριστικά: Κυπριακής προέλευσης και ονομασίας. Παρασκευάζονται με ντόπια οινοπνευματώδη ποτά (λικέρ, και κρασιά). Δροσιστικά, καλοκαιρινά ποτά. Πίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ορισμένα σερβίρονται ως ορεκτικά.

Διακοσμητικά Υλικά: Ποτήρι: Φέτα πορτοκαλιού Κερασάκι Καλαμάκι Χάιμπολ Κύπελλο σαμπάνιας Σάουραρ

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Άφρονταϊτ Κις (Aphrodite kiss) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML 15 ML 120 ML   5 - 6 σταγόνες - Μπράντι (V.S.O.P) - Λικέρ πορτοκαλιού - Χυμό πορτοκαλιού - Ούζο Σέικερ Χάιμπολ     - Φέτα πορτοκαλιού - Κερασάκι - Καλαμάκι ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε στο σέικερ τον πάγο και τα υπόλοιπα υλικά. Κτυπάμε απαλά όλα τα υλικά, εκτός από το ούζο και σουρώνουμε σε ποτήρι. Συμπληρώνουμε με 5 – 6 σταγόνες ούζο στην επιφάνεια. Δεν ανακατεύουμε.

Κουμανταρία Κοκτέιλ (Commandaria cocktail) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Κουμανταρία Κοκτέιλ (Commandaria cocktail) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 30 ML 15 ML  10 ML 1-2 σταγόνες - Κουμανταρία - Μπράντι (V.S.O.P) - Λικέρ πορτοκαλιού - Χυμό Γκρέιπ - φρουτ - Τριαντάφυλλο Σέικερ   Κουπ ή Kύπελλο σαμπάνιας    - Κερασάκι - Φρούτα σε μικρά κομμάτια ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Βάζουμε στο σέικερ τον πάγο και τα υπόλοιπα υλικά. Κτυπάμε και σουρώνουμε σε ποτήρι Κουπ ή κύπελλο σαμπάνιας. Συμπληρώνουμε με φρούτα εποχής (6 - 8) κομμάτια.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ: Σάνι Όρεϊντζ (Sunny orange) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML 180 ML - Λικέρ πορτοκαλιού - Άντβοκατ    - Χυμό πορτοκαλιού - Παγάκια Ομογενοποιητή  Χάιμπολ - Φέτα πορτοκαλιού  - Κερασάκι - Μικρό λουλούδι - Ομπρελίτσα - 2 Καλαμάκια ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε στον ομογενοποιητή θρυμματισμένο πάγο και τα υπόλοιπα υλικά. Κτυπάμε πρώτα σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα και μετά σε ψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το ποτό.  

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Φαμαγκούστα Ντριμ (Famagusta dream) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML 10 ML 120 ML   - Μπράντι - Λικέρ πορτοκαλιού - Γκρεναντίν - Χυμό πορτοκαλιού - Παγάκια Ποτήρι Χάιμπολ - Φέτα πορτοκαλιού  - Κερασάκι - Ανθάκι - Ομπρελίτσα ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε όλα τα υλικά και το πάγο στο ποτήρι. Ανακατεύουμε καλά.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ Μπλέιζιγκ σαν (Blazing Sun) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML 15 ML 5 ML 120 ML   - Μπράντι - Τσέρι μπράντι - Λικέρ πορτοκαλιού - Τριαντάφυλλο - Σόδα - Παγάκια  Σέικερ Χάιμπολ - 2 Κερασάκια - Ανθάκι - Καλαμάκι ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε όλα τα υλικά ( εκτός από το τόνικ) και τον πάγο στο σέικερ, κτυπάμε απαλά και σουρώνουμε σε ποτήρι. Συμπληρώνουμε με τόνικ και ανακατεύουμε ελαφρά.

ΟΝΟΜΑ ΠΟΤΟΥ: Φοντάνα Αμορόζα (Fontana Amorosa) ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΤΑ \ ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 40 ML 10 ML 2 σταγόνες 120 ML - Τζιν - Ξηρό βερμούτ - Χυμό λάιμ - Χυμό λεμονιού - Αγκοστούρα - Τόνικ - Παγάκια  Σέικερ Χάιμπολ - Κεράσι - Πορτοκάλι - Ανθάκι ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το τόνικ) και τον πάγο στο σέικερ, κτυπάμε απαλά και σουρώνουμε σε ποτήρι. Συμπληρώνουμε με τόνικ και ανακατεύουμε ελαφρά.

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των κυπριακών κοκτέιλ; Αναφέρετε τον τρόπο διακόσμησης των κυπριακών κοκτέιλ. Αναφέρετε τα υλικά, τον τρόπο παρασκευής, το ποτήρι και τη διακόσμηση των εξής Κυπριακών κοκτέιλ: Άφρονταϊτ Κις (Aphrodite kiss). Κουμανταρία Κοκτέιλ (Commandaria cocktail). Σάνι Όρεϊντζ (Sunny orange). Φαμαγκούστα Ντριμ (Famagusta dream). Μπλέιζιγκ σαν (Blazing Sun). Φοντάνα Αμορόζα (Fontana Amorosa).