ση της αερόβιας ικανότητας Ομάδα:Killers Σχολ Ετος

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Σωματική άσκηση και υγεία Βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη
Advertisements

Ιάσονας Παπαδόπουλος, α5/γ Ελληνογερμανική Αγωγή
16ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Γ.Β.Ε ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ 1. Επιπτώσεις στης υγεία 2. Επιπτώσεις στην ψυχολογία 3. Τι θα κάνετε εσείς;
ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Εργασία για > Παπαδοπούλου Νικολέτα ΒΛ2 Σχολικό Έτος:
ΣΥΝΟΨΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Δρ. Δημοσθένης Παναγιωτάκος
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ (ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ)
Χρυσοστόμου Χρυσόστομος (MSc)
ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑ 3.
Υπόθεμα: Θεραπευτική αντιμετώπιση για το τσιγάρο. Πρόληψη-θεραπεία
ΥΓΙΗΣ ΚΑΡΔΙΑ.
ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΙΚΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
Χαιρετισμός στον ήλιο.
Γ.ΕΛ Ευκαρπίας Ερευνητική Εργασία(Α2) Ερωτηματολόγιο για Αερόβια Άσκηση Ομάδα : Ανώνυμοι Σχολ.Έτος :
Χοληστερινη.
Κυκλοφορικό και υγεία Το κυκλοφορικό σύστημα, που αποτελείται από την καρδιά, τις αρτηρίες, τα τριχοειδή αγγεία και τις φλέβες, είναι ο μηχανισμός που.
ΜΕΤΡΗΣΗ ΖΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ
Ζωτικά σημεία Φανερώνουν τη λειτουργική κατάσταση του σώματος
Δεδομένα σχετικά με τον πόνο και τον τραυματισμό!
Συμμετέχουν Μπίκης Γιώργος Μπίκης Γιώργος Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπακαλούμη Κωνσταντίνα Μπεκίρη Ερσίντα Μπεκίρη Ερσίντα Μπούσμπος Πέτρος Μπούσμπος Πέτρος.
Η Άσκηση ως Θεραπευτική Αγωγή σε Ασθενείς με Καρδιοπάθεια
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
Εργασία Οικιακής Οικονομίας “ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ”
ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ.
θερμοκρασία , σφυγμός , αναπνοή & αρτηριακή πίεση Ζωτικά σημεία Φανερώνουν τη λειτουργική κατάσταση του σώματος θερμοκρασία , σφυγμός , αναπνοή &
ΑΠΟΔΟΣΗ σε ΚΡΥΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
1ο ΓΕΛ Ευκαρπίας Ερευνητική εργασία
ΓΕΛ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (Β2) Θέμα :Η φυσική κατάσταση και οι τρόποι βελτίωσης POWER RANGERS
1o ΓΕΛ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ Εργαλείο για τη ζωή μας.
ΑΙΜΟΦΟΡΑ ΑΓΓΕΙΑ.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Ονόματα μελών της ομάδας: 1) Αγγελάκη Θεοδοσία. 2) Κατσαρίκα Λαμπρινή. 3) Κοτανίδης Μηνάς. 4) Ντανιλτσένκο Αρτέμης.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (β2) ΘΕΜΑ:ΑΕΡΟΒΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΟΜΑΔΑ:POWER ROCKETS ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Θετικά και Αρνητικά του καφέ στην υγεία
Τα οφέλη της αερόβιας άσκησης στις μεγαλύτερες ηλικίες
Επιπτώσεις στην Ψυχολογία  Μειώνει το στρες  Ενισχύει την ευεξία  Συντελεί στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης  Οδηγεί πιο κοντά στη φύση  Αυξάνει.
Οφέλη της φυσικής δραστηριότητας
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
 Η χοληστερίνη είναι μια κηρώδης οργανική ουσία που ανήκει στην κατηγορία των στεροειδών λιπιδίων.  Είναι απαραίτητο συστατικό όλων των κυττάρων του.
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΘΗΜΑ 024 ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΣΚΗΣΗ Διδάσκοντες.
ΑΣΚΗΣΗ & ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ Ενότητα 2: Φυσιολογικές μεταβολές, απόδοση και fitness κατά την αύξηση της ηλικίας Βασιλική Ζήση, Ph D Τμήμα Επιστήμης.
Άθληση – άσκηση - Υγεία Ειμαστε Οι : Dream team Βασιλογλου Δημητρης Μαραζογλου Αλεξανδρος Καφαλιδης Χαραλαμπος Ριζος Αργυρης Χατζηκωνσταντινου πολυδευκης.
ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΒΆΡΟΥΣ Παπαηλιού Άννα -Διαιτολόγος.
Κωνςταντινιδης Κωνςταντινος Λαττας πετρος Παγωνης νικος
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (ΑΕΡΟΒΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ)
Βιοχημικές Προσαρμογές στο μυ από την προπόνηση
3.4 Η μεταφορά και η αποβολή ουσιών στον άνθρωπο
ΚΑΛΙΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Α1 4Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ
ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Καρδιαγγειακό και αναισθησία!
Παπαπαντελής Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΟΥΛΟΥ, βιολόγος
Άθληση και μαθητής Η ομάδα εργασίας μας ανέλαβε να ασχοληθεί με τη σημασία της άθλησης στη ζωή των μαθητών και τις θετικές επιπτώσεις της άθλησης στη.
ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ
Διατροφή και Ασθένειες
Παχυσαρκία.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ Συνέντευξη από τους γυμναστές: Δ.Τάκο και Δ.Μαρκάκη
ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (Καρδιά & Κυκλοφορικό)
ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Βιολόγος 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ση της αερόβιας ικανότητας Ομάδα:Killers Σχολ Ετος 2013- 2014 Σχολ Ετος 2013- 2014 ΓΕΛ Ευκαρπίας Ερευνητική Εργασία (Α2) ΘΕΜΑ: Οφέλη της Αερόβιας Άσκησης και αξιολόγηση της αερόβιας ικανότητας

ΟΜΑΔΑ ΜΙΑΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΑΪΔΗΣ ΒΑΪΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΖΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΟΡΦΕΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Εισαγωγή: Με τον όρο αερόβια ή καρδιοαναπνευστική άσκηση εννοούμε τη βελτίωση της κατανάλωσης του οξυγόνου από το σώμα. Αερόβια είναι η άσκηση με <<αέρα>>, δηλαδή με οξυγόνο στην μεταβολική διαδικασία η στην διαδικασία παραγωγής ενεργείας.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Αερόβια άσκηση ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Σωματικές και φυσιολογικές επιδράσεις της άσκησης. H άσκηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη σωματική και ψυχική υγεία ενός ατόμου και αποτελεί το πιο αποτελεσματικό μέσο πρόληψης ασθενειών ,αλλά και το καλύτερο <<φάρμακο>> για την αντιμετώπιση τους

Η καρδιά Η καρδιά είναι και αυτή ένας μυς. Είναι μια ισχυρή μυϊκή αντλία που εξασφαλίζει την κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό.Η καρδιά είναι το κεντρικό όργανο της κυκλοφορίας  

Καρδιαγγειακό σύστημα Η καρδιά <<δυναμώνει>> ,παρατηρείται αύξηση στο μέγεθος του μυοκαρδίου και επομένως, αντλείται περισσότερο αίμα σε κάθε παλμό. Η αερόβια άσκηση είναι η αποτελεσματικότερη μορφή άσκησης για τη βελτίωση του καρδιαγγειακού συστήματος, αφού αυξάνει την καρδιακή παροχή και τον όγκο παλμού, μειώνει την καρδιακή συχνότητα και την αρτηριακή πίεση, και έτσι βελτιώνει την αερόβια ικανότητα.

Αθηροσκλήρωση : Στην αθηροσκλήρωση η αρτηρίες γίνονται πιο στενές (βουλώνουν) επίσης αυξάνει τον κίνδυνο πρόκλησης καρδιακού εμφράγματος. Η Αερόβια άσκησης είναι ένας τρόπος πρόληψης της Αθηροσκλήρωσης.

Αρτηριοσκήρυνση Τα τοιχώματα των αρτηριών γίνονται σκληρά και μη ελαστικά .Αυξάνεται ο κίνδυνος εμφράγματος και εγκεφαλικού. Τρόπος πρόληψης Αερόβια άσκηση συστηματική.

Υπέρταση: Αυξάνεται υπερβολικά η αρτηριακή πίεση και έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος εμφράγματος και εγκεφαλικού. Ένας πολύ καλός τρόπος πρόληψης είναι η αερόβια άσκηση.

Χοληστερόλη Όσο περισσότερο κακή χοληστερόλη έχει κάπoιος στο αίμα τόσο περισσότερο κινδυνεύει να εμφανίσει καρδιαγγειακή νόσο. Ένας πολύ καλός τρόπος πρόληψης είναι η συστηματική αερόβια άσκηση.

Παχυσαρκία Kάθε άτομο για να έχει καλή υγεία πρέπει να έχει φυσιολογική ποσότητα σωματικού λίπους. Ένας πολύ καλός τρόπος αντιμετώπισης είναι η συστηματική ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ και ειδικότερα η αερόβια άσκηση.

Οστεοπόρωση Στην οστεοπόρωση στα οστά μειώνεται η οστική μάζα και αυξάνεται ο κίνδυνος καταγμάτων Ένας πολύ καλός τρόπος αντιμετώπισης είναι η συστηματική Σωματική δραστηριότητα

Βασικός μεταβολισμός και σύσταση μάζας σώματος   Βασικός μεταβολισμός και σύσταση μάζας σώματος Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός είναι το ελάχιστο ποσό ενέργειας που καταναλώνει ο οργανισμός σε 24 ώρες και επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως είναι η ηλικία, το φύλο, το μέγεθος του σώματος και η άλυπη σωματική μάζα . Η άσκηση μπορεί να επιφέρει αλλαγές οι οποίες προκαλούν αύξηση του βασικού μεταβολικού ρυθμού.

Αναπνευστικό σύστημα Το αναπνευστικό σύστημα είναι υπεύθυνο για την πρόσληψη οξυγόνου και την απόδοση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Στα άτομα που ασκούνται συστηματικά αναπνεόμενος όγκος αέρα είναι μεγαλύτερος και η συχνότητα αναπνοών μικρότερη από τα άτομα που δεν γυμνάζονται.

Μυϊκο σύστημα Η άσκηση μυϊκής ενδυνάμωσης προφυλάσσει το άτομο από ορθοσωμικά προβλήματα ,μειώνει τον κίνδυνο των τραυματισμών και ενισχύει τη διαδικασία ανάπτυξης του σώματος κατά την διάρκεια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

ψυχοσωματικές διαταραχές Τα άτομα που γυμνάζονται εμφανίζουν λιγότερο άγχος και λιγότερες ψυχοσωματικές διαταραχές στην υγεία τους

Ανοσοποιητικό σύστημα Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα που γυμνάζονται έχουν μικρότερη πιθανότητα να προσβληθούν από κάποια μορφή καρκίνου διότι η συστηματική σωματική δραστηριότητα βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Όριο ζωής Η συστηματική σωματική δραστηριότητα αυξάνει το προσδόκιμο όριο ζωής.

Αξιολόγηση Αερόβιας ικανότητας Αξιολόγηση Αερόβιας ικανότητας

COOPER TEST Το Cooper Σχεδιάστηκε το 1968 για την αμερικανική στρατιωτική χρήση. Ο εξεταζόμενος πρέπει να τρέξει όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα σε 12 λεπτά.

ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΟ TEΣT Οι δοκιμαζόμενοι τρέχουν παλίνδρομα (πήγαινε – έλα) μέχρι εξάντλησης, σε μια απόσταση 20 m που ορίζεται από δύο παράλληλες γραμμές και με ρυθμό που αυξάνει προοδευτικά κάθε λεπτό και καθορίζεται από ηχητικά σήματα που δίνονται από ένα κασετόφωνο. Tο χρονικό στάδιο στο οποίο ο δοκιμαζόμενος θα σταματήσει το τρέξιμο αποτελεί και το δείκτη της καρδιοαναπνευστικής του αντοχής.

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΦΙΛΟ ΣΟΥ……

Για καλλίγραμμο σώμα

Για Γερή καρδία

Για προσωπική ευχαρίστηση