ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Λίγα λόγια για την Κεφαλονιά Πετανοί Ιστορία των Πετανών

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η Πρωτεύουσα της Κύπρου
Advertisements

Ε3 Πάνος Τσιολακίδης Κρίστι Χύσκα
ΜΑΛΙΑΚΩΣΤΑΣ & ΥΙΟΙ 4 STARS HOTEL.
Κιλκίς λόφος και άλλα Η πόλη του Κιλκίς είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Ο λόφος του ’η Γιώργη κυριαρχεί την πόλη που απλώνεται στους πρόποδες του.
Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ, Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ
Κεφαλονιά!.
Χρύσα Ρέππα Άννα Υψηλάντη
Η Ιστορία Και Η Ομορφιάς Της
ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ
Μαρία Μπελούμπαση Άρτεμις Παγάνη
Λατινοκρατία: κυρίως περιοχές υπό βενετική κυριαρχία, μετά την Τέταρτη Σταυροφορία
Η Σάμος διαθέτει πολλά αξιοθέατα για τον επισκέπτη της, αυτό οφείλεται τόσο στην μεγάλη ιστορία της όσο και  στης φυσικές ομορφιές της. ΣΑΜΟΣ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ Βογιατζή Ματθίλδη Μαρίνα. Διπλωματία Είναι: a)ο χειρισμός των διεθνών σχέσεων b)η ιδιαίτερη εκείνη τέχνη που κατέχει και εφαρμόζει.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ 7ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
Ιταλία Η Ιταλική Δημοκρατία ή Ιταλία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα:
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου Αμφιλοχίας Σχ. Έτος: 2012 – 13 Μαθηματικά ΣΤ΄: ¨Εκτιμώ το ποσοστό¨ Υπεύθυνος τάξης: Γεωργακόπουλος Ανδρέας Στον Γιώργο και στην.
Παρουσίαση Κεφαλονιάς από την τάξη ΣΤ’ του δημοτικού σχολείου Πόρου
Αξιοθέατα Αττικής και νησιά
Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ
Νίκος Καφενίδης, Αγγελική Μιχαλέλλη Μαθήματα: Γεωγραφία & Πληροφορική.
ΙΘΑΚΗ 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε-Α.Π.Θ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΑΚΗΣ Ε΄2.
Κώστας Μπάρτζης Ε2 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Θεσ/νικης
Η κατάκτηση της ελληνικής χερσονήσου
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT 6) ΥΠΟΘΕΜΑ: Σκουπίδια και παραδοσιακές κοινωνίες (ιστορική.
ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ:
Γιάννης Βαρής Ε2’ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π. Τ. Δ
Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης της Αμμοχώστου
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Νομός Τρικάλων Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους που υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου.
Η ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ
Μυκηναϊκός πολιτισμός
Η Ιθάκη Γιώργος Καρανάσιος Ε’2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης
ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΕΤΣΑΣ ΓΙΑΝΝΑ ΜΠΕΛΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΝΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Ε1 Ανδριάνα Ελεάνα Ηλιάνα Νεφέλη
Κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα
ΙΣΤΟΡΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Λεβεντούλα Καματάκη Ε2 1 ο Πρότυπο Πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης.
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Τα αξιοθέατα του Ηρακλείου. Ονόματα:Νικόλας Μαραυγονικολάκης Μαρία Πασχαλίδη.
Η βυζαντινή Κύπρος Κεφάλαιο 37 ο Η παρουσίαση διαμορφώθηκε από τον Πέτρο Σαμούχο.
Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Αναστασία Σπηλιοπούλου Μαρία Κοτσίρη Νεφέλη Τσαούση ΤΑΞΗ Δ2 Εργασία 4 ΤΠΕ 2016.
Οι Φοίνικες ήταν αρχαίος σημιτικός λαός, που κατοικούσε στα παράλια της ανατολικής Μεσογείου...
Η ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ. Αναφέρεται με το όνομα αυτό, που σημαίνει κυριολεκτικά την πόλη τη χωμένη στην άμμο, από τον 4ο μ.Χ. αιώνα. Και πράγματι, η Αμμόχωστος υπήρξε.
Η ΠΟΛΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ. 2 3 Εικόνες από την Αμμόχωστο Αμμόχωστος Εισαγωγή Η δεύτερη μεγαλύτερη επαρχία της Κύπρου Βρίσκεται στα ανατολικά της Κύπρου Υπάρχουν.
BENETIA KAI BYZANTIO Η Βενετία των Ελλήνων.
Η λίμνη ,το λιμάνι και η Κιτροπλατεία του Αγίου Νικολάου
Μυρτώ Γεωργοπούλου Β3 Σχολ. Έτος:
5ο δημοτικό Σχολείο Καβάλας Τμήμα Δ2
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΜΟΥ ΚΑΤΡΙΝΗ ΕΙΡΗΝΗ 15/101
Αυτόχθονες Λαοί Τσερόκι
Ατομική Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας
ΑΣΣΥΡΙΟΙ.
ΚΟΡΩΝΗ.
Δανάη Κακαβά 13ο γυμνάσιο Πατρών Β’1
Τα νησιά του Ιονίου Πελάγους
Λεωνίδας Κραλίδης ΣΤ2 – ο Πειραματικό Δημοτικό Θεσ/νίκης
Διαδρομή Πάφος - Λεμεσός
ΑΝΤΡΕΑ ΤΟΜΑΖΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΡΕΑΝΑ ΦΛΩΡΙΔΗ
3.4. Τοπική αυτοδιοίκηση Οι σύγχρονες τάσεις διοικητικής οργάνωσης ευνοούν την αποκέντρωση της πολιτικής εξουσίας σε κατώτερες βαθμίδες της Διοίκησης,
Καστρο κερκυρασ 13ο Γυμνασιο πατρων 2017 Λυδία Χείρα Β'1.
Η κατάκτηση της ελληνικής Χερσονήσου
H ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
Η αυτοκρατορία χωρίζεται σε Ανατολική και Δυτική
Ηλίας Μπουναρτζής/ Η οικονομική ζωή Η σταδιακή παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έδωσε τη δυνατότητα στους υπόδουλους.
ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΒΙΛΛΥ ΚΑΝΝΑ Α1.
ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ: ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ή ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΟΝ; Το κάστρο του Μυστρά Ο Μυστράς, γνωστός και ως Μυζηθράς στο Χρονικόν του Μορέως, ήταν μία.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Λίγα λόγια για την Κεφαλονιά Πετανοί Ιστορία των Πετανών Αξιοθέατα Φωτογραφίες ΤΕΛΟΣ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ.1 Κοινωνία Στην Κεφαλονιά ισχύει η ακόλουθη κοινωνική διάρθρωση: ευγενείς ,αστοί ,λαός. Συχνά προκαλούνται ταραχές λόγω των αυθαιρεσιών των ευγενών έναντι της βενετικής αρχής και της καταπίεσης που ασκούν στους χωρικούς, ενώ διενέξεις ανάμεσα σε ευγενείς και αστούς (εμπόρους, βιοτέχνες) προκαλούσε ο αποκλεισμός των δεύτερων από το Συμβούλιο του νησιού, συμμετοχή στο οποίο είχαν μόνο οι νόμιμοι ευγενείς. Οι διενέξεις τερματίστηκαν στα τέλη του 17ου αιώνα, όταν αποφασίστηκε οι αστοί να γίνονται δεκτοί στο Συμβούλιο. Σε ό,τι αφορά τη λαϊκή τάξη από τις αρχές του 17ου αιώνα αρχίζει να ζητά πολιτικά δικαιώματα και κυρίως την δυνατότητα σύνταξης και αποστολής αιτημάτων προς την Βενετία. Σε ό,τι αφορά την εκκλησιαστική πολιτική της Βενετίας, η τελευταία ιδρύει την Καθολική Επισκοπή Κεφαλληνίας και Ζακύνθου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ.2 Οικονομία Η Βενετία συγκροτεί στα Επτάνησα πέντε οικονομικές περιφέρειες με χωριστά δημόσια ταμεία. Η Κεφαλονιά μαζί με την Ιθάκη αποτελούσε μία ξεχωριστή οικονομική περιφέρεια και κύρια μεριμνά της ήταν η απρόσκοπτη συλλογή των φόρων. Παράλληλα λαμβάνει μέτρα ενίσχυσης της κτηνοτροφίας και της γεωργίας και αποδίδει ιδιαίτερο βάρος στην καλλιέργεια της ελιάς, για να μειωθεί η εισαγωγή λαδιού στο νησί. Σταθμός στην οικονομική ιστορία της Κεφαλονιάς αποτελεί η απόφαση της Βενετίας να καταστήσει τη σταφίδα μονοκαλλιέργεια, γεγονός που οδήγησε σε μείωση της παραγωγής σιτηρών και δημητριακών και προκάλεσε προβλήματα επιβίωσης στο νησί Σε ό,τι αφορά τη ναυτιλία, παρατηρείται αξιόλογη ναυτιλιακή και εμπορική δραστηριότητα, η οποία ενισχύεται την εποχή της μονοκαλλιέργειας

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΠΕΤΑΝΟΙ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΝΟΥΣ Η περίφημη παραλία Πετανοί βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Παλικής. Ακολουθώντας τη διαδρομή Ληξούρι-Μονοπωλάτα-Αγία Θέκλη-Βιλατώρια θα αγναντέψετε από ψηλά μια εικόνα ασύλληπτης ομορφιάς που αιχμαλωτίζει κάθε φαντασία. Κατηφορίζοντας προς την παραλία η συγκίνηση κυριαρχεί καθώς το όλο θέαμα γίνεται περισσότερο αποκαλυπτικό και συναρπαστικό.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΠΕΤΑΝΟΙ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΝΟΥΣ Η ηρεμία και η γαλήνη της αμμουδιάς με την άσπρη άμμο, τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και η κάθε είδους άνεση και φροντίδα για ευχάριστη διαμονή και διατροφή που παρέχει η άρτια οργάνωση της παραλίας, σίγουρα θα σας μαγέψουν! Η ονομασία Πετανοί προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από την ομηρική λέξη εΠηΕΤΑΝΟΙ που σημαίνει περιοχή με άφθονα νερά όλη τη διάρκεια του έτους.

ΠΕΤΑΝΟΙ Κάθε μεριά της θάλασσας κάθε της γης κομμάτι Κάθε μεριά της θάλασσας κάθε της γης κομμάτι οι μακρυνές οι ριζαμιές τα κούφαλα, τα σπήλια σαν όλα να εζωντάνευαν να έβγαλαν όλα αντάμα με χίλιες διάφορες φωνές. και με παιγνίδια χίλια ενός γλυκύτατου σκοπού το μαγεμένο θάμα.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ.1 Σπήλαιο Δρογκαράτη:  αποτελείται από δύο επιμέρους σπήλαια, το ένα από τα οποία  πρέπει κάποτε να αποτελούσε επέκταση του κύριου σπηλαίου. Το επισκέψιμο μέρος του σπηλαίου αποτελείται από μια μεγάλη αίθουσα μήκους περίπου 100 μέτρων. Χωρίζεται στα δύο από μια μεγάλη μάζα πετρωμάτων που πιθανολογείται ότι έχουν αποκολληθεί πριν πολλούς αιώνες από την οροφή του σπηλαίου. Αυτά τα πετρώματα δημιουργούν μια φυσική σκηνή διακοσμημένη με πολύχρωμους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Το σπήλαιο διαθέτει άριστη ακουστική και χρησιμοποιείται για διεξαγωγή συναυλιών

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ.2 Κάστρο Αγίου Γεωργίου: χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου πάνω από 300μ , το κάστρο οχυρώθηκε αρχικά κατά την εποχή του Βυζαντίου. Το 1500 κατακτήθηκε από τους ενετούς που στο 1504 ξεκίνησαν το χτίσιμο του εξωτερικών τειχών. Στη διάρκεια της ενετοκρατίας το Κάστρο, εκτός από έδρα του ενετού κυβερνήτη,  αποτελούσε και καταφύγιο των κατοίκων σε περίπτωση κινδύνου. Αυτό συνέβαλε στην σταδιακή αύξηση του πληθυσμού εντός των τειχών κάποια στιγμή έφτασε 14.000. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους του Κάστρου ασχολούνταν με την επεξεργασία δέρματος. Το Κάστρο άρχισε να χάνει την αίγλη του μετά το 1857 όταν η έδρα μεταφέρθηκε στο Αργοστόλι που έγινε από τότε η πρωτεύουσα του νησιού.  . Το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου προσφέρει πανοραμική θέα προς την πεδιάδα της Λειβαθούς και τη Ζάκυνθο.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΤΕΛΟΣ Όνομα Επίθετο 4/3/2009 ΑΤ’4