Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΘΑΚΗ 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε-Α.Π.Θ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΑΚΗΣ 2014-2015Ε΄2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΘΑΚΗ 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε-Α.Π.Θ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΑΚΗΣ 2014-2015Ε΄2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΘΑΚΗ 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε-Α.Π.Θ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΑΚΗΣ 2014-2015Ε΄2

2 ΙΘΑΚΗ* Η Ιθάκη είναι ένα νησί των Επτανήσων και βρίσκεται στα νότια της Λευκάδας και στα βορειοανατολικά της Κεφαλονιάς, από την οποία χωρίζεται με τον ομώνυμο πορθμό. Πρωτεύουσά της είναι το Βαθύ. Πρόκειται για νησί με έκταση 96 τ.χλμ και πληθυσμό 3.084 κατοίκους.Μαζί με άλλα μικρότερα νησιά αποτελεί την επαρχία Ιθάκης που ανήκει στο νομό Κεφαλληνίας. Η Ιθάκη ανήκει Διοικητικά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η Ιθάκη είναι ένα νησί των Επτανήσων και βρίσκεται στα νότια της Λευκάδας και στα βορειοανατολικά της Κεφαλονιάς, από την οποία χωρίζεται με τον ομώνυμο πορθμό. Πρωτεύουσά της είναι το Βαθύ. Πρόκειται για νησί με έκταση 96 τ.χλμ και πληθυσμό 3.084 κατοίκους.Μαζί με άλλα μικρότερα νησιά αποτελεί την επαρχία Ιθάκης που ανήκει στο νομό Κεφαλληνίας. Η Ιθάκη ανήκει Διοικητικά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. ΤΟ ΒΑΘΥ

3 ΙΘΑΚΗ** Η Ιθάκη συνδέεται ακτοπλοϊκώς καθημερινά με την Κεφαλονιά, τη Λευκάδα, την Πάτρα και τον Αστακό. Η Ιθάκη έχει 2 λιμάνια, το Βαθύ και τον Πίσω Αετό, που συνδέονται αμφότερα με την Πάτρα μέσω Σάμης (λιμάνι της Κεφαλονιάς). Ο Πίσω Αετός συνδέεται επίσης με το Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, τη Βασιλική της Λευκάδας και τον Αστακός Αιτωλοακαρνανίας. Πλοία συνδέουν τις Φρίκες με το Φισκάρδο και τη Βασιλική ή το Νυδρί. Η Ιθάκη συνδέεται ακτοπλοϊκώς καθημερινά με την Κεφαλονιά, τη Λευκάδα, την Πάτρα και τον Αστακό. Η Ιθάκη έχει 2 λιμάνια, το Βαθύ και τον Πίσω Αετό, που συνδέονται αμφότερα με την Πάτρα μέσω Σάμης (λιμάνι της Κεφαλονιάς). Ο Πίσω Αετός συνδέεται επίσης με το Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, τη Βασιλική της Λευκάδας και τον Αστακός Αιτωλοακαρνανίας. Πλοία συνδέουν τις Φρίκες με το Φισκάρδο και τη Βασιλική ή το Νυδρί.

4 ΠΗΓΕΣ http://el.wikipedia.org/ http://el.wikipedia.org/ GOOGLE ΕΙΚΟΝΕΣ GOOGLE ΕΙΚΟΝΕΣ

5 ΙΘΑΚΗ 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε-Α.Π.Θ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΑΚΗΣ 2014-2015Ε΄2


Κατέβασμα ppt "ΙΘΑΚΗ 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε-Α.Π.Θ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΑΚΗΣ 2014-2015Ε΄2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google