Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διαδρομή Πάφος - Λεμεσός

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διαδρομή Πάφος - Λεμεσός"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διαδρομή Πάφος - Λεμεσός
Από τους μαθητές Αγγελική, Μαρία Λ., Παρασκευή και Λεόντιος

2 Αρχαία πόλη του Κουρίου
Η αρχαία πόλη του Κουρίου βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη της Λεμεσού. Υπάρχουν ευρήματα που τοποθετούν την ανθρώπινη παρουσία από τον 8ο αιώνα π.Χ.. Ο ναός πέρασε διάφορες περιόδους ακμής κατά την αρχαϊκή και ρωμαϊκή περίοδο, γεγονός που αποδεικνύεται από σχετικά ευρήματα.

3 Πρώτος Σταθμός - Κούριο
Το Κούριο βρίσκεται κοντά στην Επισκοπή. Ο Ηρόδοτος και ο Στράβωνας αναφέρουν ότι ήταν αποικία των Αργείων, ένα από τα πιο πλούσια και δυνατά βασίλεια της Κύπρου. Οι κάτοικοι αποκαλούνταν Κουριεύς και Κουριάς .

4 Ναός του Απόλλωνα Υλάτη
Το Ιερό του Απόλλωνα Υλάτη είναι ιερό που βρίσκεται δυτικά του Κουρίου και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ιερά της αρχαίας Κύπρου. Το αρχαίο ιερό κτίστηκε κατά την Εποχή του Χαλκού και καταστράφηκε το 365 π.Χ λόγω σεισμού. Πολλά κατεδαφισμένα κτήρια του αρχαίου ιερού αναστυλώθηκαν. Το ιερό αυτό ήταν πανομοιότυπο με τα ιερά του Απόλλωνα στην Επίδαυρο και στην Αργολίδα. Μέχρι σήμερα σώζεται επιγραφή με το όνομα του θεού 5ος- 4ος αιώνας π.Χ, το οποίο βρέθηκε στη βάση των ιερών οκλαζόντων παίδων.

5 Πέτρα του Ρωμιού Στην μυθολογία λένε πώς ο Διγενής Ακρίτας με το ένα του χέρι πιάστηκε από την οροσειρά του Πενταδακτύλου και σχηματίστηκε το και τον πέταξε την θάλασσα εναντίον των Σαρακηνών χέρι του πάνω στην οροσειρά , ενώ με το άλλο χέρι του σήκωσε ένα τεράστιο βράχο. Επίσης λένε ότι εκεί γεννήθηκε η θεά του έρωτα η θεά Αφροδίτη.

6 Στήλη Αποστόλου Πάυλου

7 Ενυδρείο της Πάφου Το Ενυδρείου της Πάφου σας προσκαλεί σε έναν μυστηριώδη υποθαλάσσιο κόσμο, όπου θα μάθετε για τη ζωή στο συναρπαστικό βασίλειο του βυθού. Πρώτη φορά στην Κύπρο δίνεται μία ευκαιρία σαν και αυτή, όπου μπορεί να μάθει κανείς τα μυστήρια της θαλάσσιας. Μπείτε σε ένα θαυμαστό θαλάσσιο κόσμο στην καρδιά της Πάφου. Το Ενυδρείο προσφέρει ένα μοναδικό υποθαλάσσιο σκηνικό με επιδέξια φωτισμένες σπηλιές και κυματιστά νερά ζωής.

8 Κάστρο της Πάφου <<< Το κάστρο της Πάφου βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης. Αρχικά χτίστηκε από τους βυζαντινούς σαν οχυρό για την προστασία του λιμανιού. Το 1222 καταστράφηκε μετά από μεγάλο σεισμό για να ξαναχτιστεί από τους Λουζινιανούς ηγεμόνες του νησιού τον 13ο αιώνα. Το 1570 γκρεμίστηκε από τους Ενετούς. Οι Τούρκοι το ξανά έχτισαν και το ενίσχυσαν με νέες οχυρώσεις. Ανά τους αιώνες έχει γνωρίσει πολλές χρήσεις, αρχικά ως φρούριο, φυλακή ακόμα και αποθήκη αλατιού έγινε στα νεότερα χρόνια από τους Βρετανούς. Σήμερα το κάστρο χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο. Έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο κτίριο από το 1935 και αποτελεί το σύμβολο της πόλης της Πάφου. Στο κάστρο κατά καιρούς γίνονται αρχαιολογικές ανασκαφές— Leondios Zachariou, Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου :25 πμ


Κατέβασμα ppt "Διαδρομή Πάφος - Λεμεσός"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google