Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Νίκος Καφενίδης, Αγγελική Μιχαλέλλη Μαθήματα: Γεωγραφία & Πληροφορική.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Νίκος Καφενίδης, Αγγελική Μιχαλέλλη Μαθήματα: Γεωγραφία & Πληροφορική."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Νίκος Καφενίδης, Αγγελική Μιχαλέλλη Μαθήματα: Γεωγραφία & Πληροφορική

2 ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ Το Ιόνιο Πέλαγος βρίσκεται στο Δυτικό μέρος της Ελλάδας και έχει μερικά από τα πιο όμορφα νησιά της χώρας μας. Τα νησιά που υπάρχουν σε αυτό ξεπερνούν τα 20, ενώ κάποια από τα πιο γνωστά είναι: Η Κέρκυρα Η Ιθάκη Η Ζάκυνθος Η Κεφαλονιά Οι Παξοί

3 ΒΟΥΝΑ Αίνος Ελάτη Λευκάδας Παντοκράτορας

4 ΕΚΤΑΣΗ και ΚΛΙΜΑ Σκορπισμένα κατά μήκος των δυτικών ακτών της ηπειρωτικής Ελλάδας, τα Ιόνια νησιά, όπως είναι γνωστά, αποτελούν ένα σύμπλεγμα από δώδεκα μικρά και μεγάλα νησιά, συνολικής έκτασης 2.200 τ.χλμ. Δημιουργήθηκαν απόκρημνες ακτές και όμορφες παραλίες, έτσι εξηγούνται και τα τόσο ψηλά βουνά τους, που πριν γίνει το ρήγμα αποτελούσαν τμήματα της οροσειράς της Πίνδου, η οποία διασχίζει την ηπειρωτική Ελλάδα. Ακόμα, έτσι εξηγείται το μεγάλο βάθος των νερών τους, το μεγαλύτερο σε όλη τη Μεσόγειο, που φτάνει τα 4.406 μ

5 ΚΕΡΚΥΡΑ Η Κέρκυρα είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας, που με τη πολυσήμαντη ιστορία της, την καταπράσινη ύπαιθρο, τις δαντελένιες ακρογιαλιές και κυρίως με την ξεχωριστή της φινέτσα έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη. Έχει σχήμα στενόμακρο και η έκτασή του φτάνει τα 592 τ. χλμ. Βρίσκεται απέναντι από τις Ηπειρωτικές ακτές και αποτελεί το βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας. Ο απίστευτος συνδυασμός της πυκνής βλάστησης και των απέραντων δαντελωτών ακτών κάνουν τη Κέρκυρα μαγευτική. Πουθενά αλλού δεν θα συναντήσετε αυτή την ομορφιά.

6 ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο σε έκταση νησί του Ιονίου. Στην Κεφαλονιά θα βρείτε πανέμορφες παραλίες, αξιοθέατα με ιστορικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον

7 ΙΘΑΚΗ Η Ιθάκη βρίσκεται δίπλα στην Κεφαλονιά. Η κοντινή τους απόσταση τα έχει κάνει να έχουν και κοινή ιστορική μοίρα. Κατά τη διάρκεια του Τρωικού πολέμου και στις περιπλανήσεις τους μέχρι την επιστροφή του στην Ιθάκη.

8 ΠΑΞΟΙ Ένα νησί κοσμοπολίτικο, που συνδυάζει τη γραφικότητα και την αρχοντιά. Οι Παξοί, το μικρότερο νησί των Επτανήσων, μαγεύουν κάθε επισκέπτη τους. Oι Παξοί, επίσης φημίζονται για τους απέραντους ελαιώνες τους και χαρακτηρίζονται από την πυκνή τους βλάστηση.

9 ΛΕΥΚΑΔΑ Λευκάδα, το νησί που μαγεύει κάθε επισκέπτη του. Η Λευκάδα είναι γεγονός ότι είναι το μοναδικό νησί που έχει οδική πρόσβαση, γι' αυτό και είναι γνωστό ως το "στεριανό νησί".

10 ΖΑΚΥΝΘΟΣ Η Ζάκυνθος, το Φιόρε του Λεβάντε είναι ένα ακόμη νησί του Ιονίου προικισμένο από τη φύση με μοναδικές ομορφιές. Το νησί αποτελεί ένα από τα τελευταία καταφύγια της θαλάσσιας χελώνας caretta – caretta και της μεσογειακής φώκιας monachus – monachus. Γι’ αυτό και στο νησί ιδρύθηκε για την προστασία τους, στο κόλπο του Λαγανά, το Εθνικό θαλάσσιο Πάρκο. Η Ζάκυνθος τα έχει όλα. Ιστορία, αξιοθέατα, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, κατάφυτα δάση και εύφορες πεδιάδες, ατέλειωτες αμμουδιές και τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου.

11 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ Οι τάφοι της Λακύθρας Οι τάφοι της Λακύθρας τοποθετούνται γύρω στο 1250-1150 π.χ. Τα ευρήματα που ήρθαν στο φως είναι μοναδικής σημασίας και είναι Μυκηναϊκού πολιτισμού. Ρωμαϊκή έπαυλη Τα ερείπια της ρωμαϊκής έπαυλης ανακαλύφθηκαν στη Σκάλα, το νοτιότερο χωριό της Κεφαλονιάς κατά τη διάρκεια των ανασκαφών το 1956.


Κατέβασμα ppt "Νίκος Καφενίδης, Αγγελική Μιχαλέλλη Μαθήματα: Γεωγραφία & Πληροφορική."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google