Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

H ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "H ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 H ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

2 H KEΡΚΥΡΑ Η Κέρκυρα είναι ένα από τα βορειότερα και δυτικότερα νησιά της Ελλάδας και του Ιονιού Πελάγους. Οι βορειοανατολικές της ακτές πλησιάζουν αρκετά (περίπου 2 χιλιόμετρα) τις ακτές των Αγίων Σαράντα της Αλβανίας . Η πόλη της Κέρκυρας βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του νησιού . Ο πληθυσμός της είναι κάτοικοι.

3

4 ΛΙΣΤΟΝ Λιστόν σημαίνει και ο φαρδύς ίσιος ίδιος δρόμος και ο κατάλογος. Κατά μία εκδοχή το περίφημο Λιστόν της Κέρκυρας οφείλει την ονομασία του και στις δύο εξηγήσεις καθώς υπήρχε εκεί αναρτημένος κατάλογος με τα ονόματα των ευγενών, το libro d’ oro, οι οποίοι είχαν το αποκλειστικό δικαίωμα να απολαμβάνουν τον περίπατο τους στο συγκεκριμένο δρόμο.

5

6 Περιστύλιο Maitland Το Περιστύλιο Maitland βρίσκεται στην Πάνω Πλατεία και είναι γνωστό και ως «Στέρνα». Κατασκευάστηκε το σε ιωνικό ρυθμό, με σχέδια του Άγγλου Συνταγματάρχη του Μηχανικού George Whitmore.Το μνημείο του Maitland είναι χτισμένο πάνω από παλιά ενετική υδατοδεξαμενή .Οι δύο είσοδοι εξυπηρετούσαν τους πολίτες της Κέρκυρας που συνέχισαν να χρησιμοποιούν το πηγάδι και μετά την κατασκευή του μνημείου.

7

8 ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης της Κέρκυρας, το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην τέχνη και τις αρχαιότητες της Άπω Ανατολής και της Ινδίας, στεγάζεται στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου. Το Μουσείο ιδρύθηκε το 1927 μετά την δωρεά έργων από το Γ. Μάνο και λειτούργησε μέχρι περίπου το 1974 ως Σινοϊαπωνικό. Αργότερα εμπλουτίστηκε και με άλλες συλλογές έργων από την κεντρική κυρίως Ασία και έκτοτε λειτουργεί ως Ασιατικό. Στεγάζει επίσης περιοδικές θεματικές εκθέσεις. 

9

10 ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΝΕΚΡΑΤΗ
Κυκλικός τάφος που κατασκευάστηκε τον 6ο αιώνα π. Χ. με εντυπωσιακή αρχαϊκή επιγραφή, η οποία θεωρείται μια απ' τις αρχαιότερες επιγραφές στην Ελλάδα. Πρόκειται για ταφικό μνημείο, κενοτάφιο προς τιμήν του Μενεκράτη. Στο αρχαιολογικό Μουσείο της Κέρκυρας φυλάσσεται ένας μαρμάρινος λέων, το ‘λιοντάρι του Μενεκράτη’, που ονομάστηκε έτσι καθώς υπήρχε αρχικά η εντύπωση πως ήταν τοποθετημένο όπως συνηθιζόταν ως σήματα πάνω στους τάφους, έτσι και στο κενοταφίου του Μενεκράτη. Βρίσκεται κοντά στο σχολείο μας.

11

12 Το Παλαιό Φρούριο Το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας (Ενετικά: Fortezza Vecchia) είναι χτισμένο πάνω σε μια βραχώδη χερσόνησο με δύο χαρακτηριστικούς λόφους . Έχει χτιστεί τον 13ο αιώνα από τους Βενετούς. Οι τελευταίοι προσπάθησαν να ενισχύσουν τα οχυρώματα ,ανοίξουν τάφρους γύρω από το φρούριο και να κάνουν λεία τα βράχια για να εμποδίσουν οποιαδήποτε ενδεχόμενη αναρρίχηση.

13

14 Το Νέο φρούριο Το νέο φρούριο χτίστηκε από τους Βενετούς
Σύμφωνα με την ιστορία ο Βενετσιάνος αρχιτέκτονας Francisco Vitelli προκειμένου να βρει τα οικοδομικά υλικά που απαιτούνταν χρειάστηκε να κατεδαφίσει περισσότερα από οικήματα, στην πλειοψηφία τους κατοικίες και εκκλησίες. Ωστόσο ανάμεσα στις καταστροφές συγκαταλέγεται και μια από τις ομορφότερες Πύλες της πόλης, η Porta Reale.

15


Κατέβασμα ppt "H ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google