Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
6η Ενότητα:Τρόποι Μεταφοράς Πιάτων
Advertisements

5η Ενότητα: Προετοιμασία Τραπεζαρίας (Mise un place)
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Οι ερωτήσεις συντάχθηκαν από τους μαθητές των τμημάτων ΣΤ1, ΣΤ2, ΣΤ3, με την αντίστοιχη καθοδήγηση από την εκπαιδευτικό. Το ερωτηματολόγιο.
Ενότητα 5η Συνέχεια.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Παρασκευή και παράθεση ποτών
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Page  1 Ο.Παλιάτσου Γαλλική Επανάσταση 1 ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.
-17 Προσδοκίες οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη Σεπτέμβριος 2013 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 a +20 Δείκτης 0 a -20 Δείκτης < -20 Σύνολο στην Ευρωπαϊκή Ένωση:
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΜΠΟΥΦΕ.
Συστήματα επισιτισμού - Μάθημα 1ον
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
\bgf.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Οργάνωση και Λειτουργία Επισιτιστικών Τμημάτων
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία Μπαρ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τάσεις στην Επισιτιστική βιομηχανία(μάθημα 1ον)
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΣΑΛΤΣΕΣ.
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών
Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά)
ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΩΣ ΜΕΣΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών.
Προγεύματα. Σημασία του προγεύματος Για τον πελάτη: Θρεπτικότητα Για το ξενοδοχείο: Δημιουργία καλής εικόνας.
Εισαγωγή στο Εδεσματολόγιο
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Γ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Αγγελική Γεωργιάδου- Αναστασία Πεκτέσογλου Δράμα 2006
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α’ ΣΤΟΧΟΙ:
Παραθέσεις - Δεξίωση κοκτέιλ (Cocktail Party)
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
\bgf 1. Τεχνολογία Εστιατορικης Τέχνης Θέμα: Παρασκευή και παράθεση ποτών Μάθημα 1 ον 2.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΙΙ 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
Σάντουιτς.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
23:37 ΣΑΛΤΣΕΣ 11/12/2018 Ευριπίδης Σάββα.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης Μαθημα 12 Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης

Απογευματινά Τσάγια ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Ορίζει τα απογευματινά τσάγια. Ονομάζει τα ροφήματα και τα εδέσματα που περιλαμβάνει το απογευματινό τσάι. Περιγράφει τη διαδικασία σερβιρίσματος απογευματινού τσαγιού.

Απογευματινά Τσάγια ΟΡΙΣΜΟΣ: Είναι ή υπηρεσία σερβιρίσματος διαφόρων εδεσμάτων και ζεστών ροφημάτων που προσφέρει στους διάφορους χώρους του ξενοδοχείου μεταξύ των ωρών 3-5 το απόγευμα μια ξενοδοχειακή μονάδα.

ΣΚΟΠΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΤΣΑΓΙΩΝ   Φιλανθρωπία: π.χ. μάζεμα λεφτών για διάφορους συνδέσμους (αντικαρκινικός, σύνδεσμος νεφροπαθών καρδιοπαθών, διαβητικός σύνδεσμος κλπ.). Διοργάνωση σεμιναρίων: όπως ιατρικού περιεχομένου, υπηρεσιών τηλεφωνίας, ζαχαροπλαστικής αρτοποιίας κλπ. Διοργάνωση επιδείξεων όπως επίδειξη ειδών χρυσοχοΐας και ασημικών, πιατικών κλπ. Διοργάνωση γενεθλίων: από μητέρες για τα μικρά παιδιά τους.

ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΤΣΑΓΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΤΣΑΓΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ Για να απασχολείται το προσωπικό του εστιατορίου κατά τις απογευματινές ώρες. Για να αυξήσει τα έσοδα της η ξενοδοχειακή μονάδα. Για να δώσει περισσότερο γόητρο στη επιχείρηση.

ΕΔΕΣΜΑΤΑ (ΦΑΓΗΤΑ) ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΤΣΑΙ Άσπρο και μαύρο ψωμί. Φρυγανιές. Βουτυράκια και μαρμελάδες. Μικρά σάντουιτς π.χ. καπνιστό σολομό, αυγά κλπ. Γλυκίσματα κέικ φρούτων και τάρτες. Είδη σφολιάτας και κρουασάν. Διάφορα τυριά.

ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΤΣΑΓΙΑ Ζεστό τσάι. Φιλτραρισμένος καφές. Νεσκαφέ. Ζεστό ή κρύο γάλα. Ζεστή σοκολάτα. Χυμούς διαφόρων φρούτων.

ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΤΣΑΙ Χαρτοπετσέτα. Μαχαίρι και πηρούνι ορεκτικού. Φλυντζάνι, πιατάκι και κουταλάκι τσαγιού. Μπολ για ζάχαρη, βούτυρο, μαρμελάδες. Μικρό δοχείο(καλαθάκι) αχρήστων. Αλατοπίπερο. Αριθμός τραπεζιού.

Στρώσιμο τραπεζιού (Κουβέρ) για παράθεση Τσαγιού ή καφέ. Φλιτζάνι τσαγιού Στρώσιμο τραπεζιού (Κουβέρ) για παράθεση Τσαγιού ή καφέ. Φλιτζάνι του καφέ

Εξοπλισμός για παράθεση τσαγιού ή καφέ: Καφετιέρα Φλιτζάνι καφέ με πιατάκι Ρηχό πιάτο επιδορπίου Γαλατιέρα Ζαχαριέρα Τσαγιέρα Φλιτζάνι του τσαγιού με πιατάκι Κουταλάκι του καφέ Κουταλάκι του τσαγιού Πιρούνι του γλυκού. Βραστήρας νερού Μηχανή παρασκευής καφέ Μικρό δίσκο σερβιρίσματος

ΤΡΟΠΟΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ Σερβίρισμα από τον τραπεζοκόμο στο τραπέζι του πελάτη(plate service). Σερβίρισμα από την πιατέλα στο τραπέζι του πελάτη [silver service]. Σερβίρισμα από το τραπεζάκι του γκέριντον στο τραπέζι του πελάτη [queridon service]. Σερβίρισμα από το μπουφέ [buffet service].

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ Ο τραπεζοκόμος παίρνει τη παραγγελία από τον πελάτη. Δίνει τη παραγγελία στο still room για να ετοιμάσουν τις φρυγανιές και τα ροφήματα. Σερβίρει πρώτα τα ροφήματα από τη δεξιά πλευρά του πελάτη. Μετά σερβίρονται οι φρυγανιές και τα ψωμιά. Μετά σερβίρονται τα γλυκά αφού μετακινηθεί το πρώτο πιάτο.   Σημείο αναφοράς: Ο τρόπος σερβιρίσματος των απογευματινών τσαγιών έχει τώρα αλλάξει και τις περισσότερες φορές ο πελάτης σερβίρεται από μόνος από το τραπέζι του μπουφέ τόσο για τα φαγητά όσο και για τα ροφήματα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ Ο τραπεζοκόμος παίρνει τη παραγγελία από τον πελάτη. Δίνει τη παραγγελία στο still room για να ετοιμάσουν τις φρυγανιές και τα ροφήματα. Σερβίρει πρώτα τα ροφήματα από τη δεξιά πλευρά του πελάτη. Μετά σερβίρονται οι φρυγανιές και τα ψωμιά. Μετά σερβίρονται τα γλυκά αφού μετακινηθεί το πρώτο πιάτο.   Σημείο αναφοράς: Ο τρόπος σερβιρίσματος των απογευματινών τσαγιών έχει τώρα αλλάξει και τις περισσότερες φορές ο πελάτης σερβίρεται από μόνος από το τραπέζι του μπουφέ τόσο για τα φαγητά όσο και για τα ροφήματα.

ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΚΑΦΕΣ - προέρχεται από τους καβουρδισμένους καρπούς του θαμνόδεντρου καφέα

ΕΙΔΗ ΚΑΦΕΔΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ Φιλτραρισμένος καφές: γίνεται σε μηχανή φίλτρου με καφέ φιλτρου και ζεστό νερό. Σερβίρεται με ΖΕΣΤΟ γάλα ή χωρίς σε μεγάλο φλιτζάνι. Στιγμιαίος καφές: αναμιγνυεται μαζί με ζεστό νερό και ένα κουταλάκι στιγμιαιου καφε (νέσκαφε). Σερβίρεται σκέτος ή με ΖΕΣΤΟ γάλα σε μεγάλο φλιτζάνι.

Ελληνικός καφές: σερβίρεται πάντα ζεστός πάντοτε χωρίς γάλα σε μικρά φλιτζανάκια (βαρύ γλυκί, γλυκί, μάλλον γλυκί, μέτριο, με ολίγη, σκέττο, βραστό).

Παγωμένος καφές (Φραπέ): έχει σαν βάση τον στιγμιαίο καφέ, το νερό Παγωμένος καφές (Φραπέ): έχει σαν βάση τον στιγμιαίο καφέ, το νερό. Σερβίρεται σε ψηλό ποτήρι με παγακια, γαλα ή χωρις, γλυκί, μετριο ή χωρις ζάχαρη

Καφές εσπρέσο: Είδος Ιταλικού καφέ σερβίρεται μόνος του ΧΩΡΙΣ γαλα σε μικρό φλιτζάνι. Μερικές παρασκευές καφέ εσπρέσο: Καπουτσίνο: 1/3 καφές εσπρέσο 1/3 ζεστό γάλα 1/3 ζεστό αφρο γαλακτος. Σερβίρεται σε μεγάλο φλιτζάνι Καφές λάττε: 1/3 καφέ εσπρέσο 2/3 με ζεστό γάλα σερβίρεται σε μεγάλο φλιτζάνι. Καφές μακιάτο: καφές εσπρέσο με λίγο ζεστό αφρόγαλα σερβιρισμένο σε μικρό φλιτζανάκι.

ΤΣΑΙ: παρασκευάζεται από τα φύλλα τροπικού θάμνου που ονομάζεται Καμέλια συνέσις

ΤΡΟΠΟΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΣΑΓΙΟΥ Σερβίρεται ζεστό στο φλιτζάνι μαζί με φέτα λεμονιού. Σερβίρεται ζεστό στο φλιτζάνι με λίγο κρύο γάλα. Σερβίρεται παγωμένο σε ψηλό ποτήρι με παγάκια, φέτα λεμονιού καί ζάχαρη.

ΚΑΚΑΟ (ΣΟΚΟΛΑΤΑ): εξάγεται από τους σπόρους του καρπού του κακαόδεντρου.

ΤΡΟΠΟΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΚΑΟ ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ: Σερβίρεται με δύο κουταλάκια σκόνης κακάο μαζί με ζεστό γάλα. Σερβίρεται σε ψηλό φλιτζάνι (mug) ΜΟΚΚΑ ΚΑΦΕ: Μια δοση εσπρεσσο και συμπληρωνεται το φλυτζανι με ζεστη σοκολατα. Σερβίρεται σε ψηλό φλιτζάνι (mug)

Ανακεφαλαίωση Στοχων: Ορίζει τα απογευματινά τσάγια. Ονομάζει τα ροφήματα και τα εδέσματα που περιλαμβάνει το απογευματινό τσάι. Περιγράφει τη διαδικασία σερβιρίσματος απογευματινού τσαγιού.

Εργασία στην τάξη: Σωστό / Λάθος

Εργασία στο σπίτι: Ερωτήσεις 1-3