Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥ

2 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα είναι ικανός/ή να: Ορίζει τις εξωτερικές εκδηλώσεις. Συγκρίνει τα είδη των εξωτερικών εκδηλώσεων. Αναφέρει τα απαραίτητα σημεία για την οργάνωση μιας εκδήλωσης. Περιγράφει τη διαδικασία για την οργάνωση των εξωτερικών εκδηλώσεων. Συγκρίνει μία εξωτερική εκδήλωση με μία εκδήλωση που οργανώνεται στο ξενοδοχείο. Ετοιμάζει κατάλογο του εξοπλισμού και των υλικών για συγκεκριμένο μενού, που θα σερβιριστεί σε μία εξωτερική εκδήλωση..

3 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
ΟΡΙΣΜΟΣ: Είναι ή παράθεση φαγητών και ποτών που γίνεται σε χώρους εκτός του ξενοδοχείου ή του εστιατορίου.

4 ΕΙΔΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
1.  Υπαίθριες δεξιώσεις 2.  Φιλανθρωπικές εκδηλώσεις 3.  Εκθέσεις 4.  Επιδείξεις 5.  Αθλητικές εκδηλώσεις 6.  Κοινωνικές εκδηλώσεις  

5 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
1.  Οργανωμένες εκδηλώσεις 2.  Εκδηλώσεις κερδοσκοπικού χαρακτήρα

6 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
1.  Ο επιχειρηματίας συμφωνεί να παραθέσει φαγητά και ποτά για ένα αριθμό ατόμων. 2.  Το ποσό είναι προσυμφωνημένο και εγγυημένο. 3.  Η παράθεση γίνεται σε κλειστό ή υπαίθριο χώρο.

7 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
1.  Ο επιχειρηματίας συμφωνεί να προσφέρει ποτά και ελαφρά παρασκευάσματα [σάντουιτς]στο κοινό που παρακολουθεί μια εκδήλωση κερδοσκοπικού χαρακτήρα. 2.  Ο αριθμός των ατόμων δεν είναι καθορισμένος αλλά εξαρτάται από τη σημασία του γεγονότος και τις καιρικές συνθήκες. 3.  Όσο μεγαλύτερη είναι ή εκδήλωση τόσο μεγαλύτερα θα είναι και τα κέρδη του επιχειρηματία.

8 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Σημεία που χρειάζονται προσοχή: 1.  Εξοπλισμός κουζίνας 2.  Διατήρηση ζεστών φαγητών 3.  Πάγκοι εργασίας 4.  Πλύσιμο εξοπλισμού 5.  Διαθεσιμότητα χώρου και εγκαταστάσεων 6.  Τοποθεσία του χώρου εκδήλωσης 7. Υγιεινή και καθαριότητα

9 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 1. Ένας πυρήνας από έμπειρο και μόνιμο προσωπικό
1.  Ένας πυρήνας από έμπειρο και μόνιμο προσωπικό 2.  Έκτακτο προσωπικό ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 1.  Το προσωπικό πρέπει να είναι έντιμο διότι υπάρχει ελλιπής έλεγχος. 2.  Η πρόσληψη πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά. 3.  Πρέπει να αποφεύγεται ή συχνή εναλλαγή προσωπικού.

10 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
1.  Η εμφάνιση και ή διακόσμηση του χώρου αναλαμβάνεται από τους διοργανωτές. 2.  Χρησιμοποιούνται συνήθως πτυσσόμενες καρέκλες και τραπέζια. 3.  Τα λινά που θα χρησιμοποιηθούν μπορεί να είναι από ύφασμα ή από χαρτί τα οποία είναι και μιας χρήσεως και να φέρουν το όνομα της επιχείρησης τυπωμένο πάνω σε αυτά.

11 ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΠΟΤΩΝ
1.  Ο επιχειρηματίας αναλαμβάνει να αγοράσει και να σερβίρει ο ίδιος τα ποτά. 2.  Οι οργανωτές της εκδήλωσης αναλαμβάνουν να αγοράσουν οι ίδιοι τα ποτά και τα σερβίρει ο επιχειρηματίας και πληρώνεται μόνο τα εργατικά [σερβίρισμα, χρήση και πλύσιμο εξοπλισμού].

12 ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΤΑ
1.  Αναμειγνύονται αρκετά άτομα στη μεταφορά των ποτών. 2.  Αναμειγνύονται αρκετά άτομα στη τακτοποίηση των ποτών. 3.  Πολλά άτομα σερβίρουν τα ποτά κατά τη παράθεση. 4.  Η επιστροφή των περισσευμάτων μετά το τέλος της παράθεσης γίνεται από αρκετά άτομα.

13 ΕΝΟΙΚΙΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ 1.  Ο επιχειρηματίας ενοικιάζει μέρος του εξοπλισμού που χρειάζεται ή ακόμα και ολόκληρο το εξοπλισμό. 2.  Ο επιχειρηματίας διαθέτει το βασικό εξοπλισμού και ενοικιάζει καρέκλες, τραπέζια και μαχαιροπίρουνα.

14 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΡΥΩΝ ΦΑΓΗΤΩΝ
1.  Τα κρύα φαγητά μαγειρεύονται στη βάση 2.  Χωρίζονται και μεταφέρονται σε ατομικές μερίδες. 3.  Παρασκευάζονται και μεταφέρονται σε μεγάλα δοχεία και χωρίζονται σε μερίδες επί τόπου

15 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΖΕΣΤΩΝ ΦΑΓΗΤΩΝ
1.  Μαγειρεύονται εξ’ ολοκλήρου επί τόπου. 2.  Μαγειρεύονται στη βάση και μεταφέρονται ζεστά στο χώρο της εκδήλωσης. 3.  Μαγειρεύονται στη βάση, μεταφέρονται στο χώρο της εκδήλωσης και ζεσταίνονται εκεί.

16 ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
1.  Από το εξοπλισμό που υπάρχει επί τόπου. 2.  Από το εξοπλισμό που ο επιχειρηματίας μπορεί να μεταφέρει. 3. Από τα φαγητά που περιλαμβάνονται στο μενού

17 ΓΕΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΞΙΩΣΗΣ
1.  Υπολογισμός κόστους, συμφωνία για το μενού και τη τιμή που θα χρεώσει ο επιχειρηματίας. 2.  Καταρτισμός καταλόγου εξοπλισμού που θα χρειαστεί. 3.  Τρόφιμα ωμά ή μαγειρεμένα που θα χρειαστούν. 4.  Διάφορα μικροπράγματα που δεν πρέπει να παραλείπονται όπως ψωμάκια, βούτυρο, μαϊντανός, οδοντογλυφίδες, χαρτοπετσέτες και άλλα.

18 ΓΕΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΞΙΩΣΗΣ
5.  Προγραμματισμός της εργασίας τόσο για τη προετοιμασία όσο και για τη παράθεση. 6.  Μεταφορά εξοπλισμού. 8.  Τακτοποίηση της αίθουσας μετά τη εκδήλωση. 8.  Αμοιβή προσωπικού. 9.  Μεταφορά εύθραυστων αντικειμένων. 10.  Μέσο μεταφοράς προσωπικού, εξοπλισμού και φαγητών.

19 Συγκρίνει μία εξωτερική εκδήλωση με μία εκδήλωση που οργανώνεται στο ξενοδοχείο.-1
Η οργάνωση της παράθεση φαγητών και ποτών σε εξωτερικούς χώρους απαιτεί άριστες οργανωτικές ικανότητες και πολύπλευρες γνώσεις από τους υπεύθυνους Η οργάνωση μιας παράθεσης μέσα στο ξενοδοχείο δεν χρειάζεται τόση οργάνωση Μια μικρή λεπτομέρεια σε μια παράθεση ενός ξενοδοχείου έχει ελάχιστη σημασία.

20 Συγκρίνει μία εξωτερική εκδήλωση με μία εκδήλωση που οργανώνεται στο ξενοδοχείο.-2
Ένα πρόβλημα σε παράθεση εξωτερικού χώρου μπορεί να είναι αξεπέραστο διότι η εκδήλωση γίνεται μακριά από τη βάση της επιχείρησης Κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται σε εκδήλωση εκτός ξενοδοχείου πρέπει να καταγράφεται για αποφυγή του στο μέλλον.

21 Συγκρίνει μία εξωτερική εκδήλωση με μία εκδήλωση που οργανώνεται στο ξενοδοχείο.-3
Οι υπεύθυνοι για παραθέσεις εκτός ξενοδοχείου πρέπει να είναι σε θέση να προβλέπουν και να προλαμβαίνουν καταστάσεις ενδεχόμενα θα επηρεάσουν τα επίπεδα της παράθεσης. Εύκολα μια παράθεση εκτός ξενοδοχείου να επηρεάσει αρνητικά τη φήμη και το γόητρο της επιχείρησης εάν δεν είναι καλά οργανωμένη.

22 Εξοπλισμός και υλικά σε μία εξωτερική εκδήλωση
Εξοπλισμός κουζίνας. Εστίες Φριτούρες Πάγκοι Θερμοτράπεζα Καθρέφτες Υλικά για τα φαγητά

23 Φύλλο Εργασίας Ερωτήσεις
Να γράψετε τον ορισμό για τις εξωτερικές εκδηλώσεις. Να γράψετε τα είδη των εξωτερικών εκδηλώσεων.   Να αναφέρετε τα απαραίτητα σημεία για την οργάνωση μιας εκδήλωσης.  Να περιγράψετε τη διαδικασία για την οργάνωση των εξωτερικών εκδηλώσεων. Να συγκρίνεται μία εξωτερική εκδήλωση με μία εκδήλωση που οργανώνεται στο ξενοδοχείο.

24 Ανδρέου Ιωάννης(Β.Δ) και Αντωνίου Χαράλαμπος
Φύλλο Αξιολόγησης α/α Σωστό Λάθος 1 Παράθεση Φαγητών και ποτών σε εξωτερικούς χώρους είναι ή παράθεση που γίνεται σε χώρους εντός του ξενοδοχείου ή του εστιατορίου. 2 Οι Υπαίθριες δεξιώσεις αποτελούνται από ελάχιστα άτομα ή και μέχρι μερικές εκατοντάδες. 3 Υπάρχουν 3 (τρεις) κατηγορίες εξωτερικών εκδηλώσεων. 4 Ένα από τα χαρακτηριστικά των οργανωμένων εκδηλώσεων είναι ότι το ποσό είναι προσυμφωνημένο και εγγυημένο. 5 Ένα από τα χαρακτηριστικά εκδηλώσεων κερδοσκοπικού χαρακτήρα είναι ότι όσο μεγαλύτερη είναι ή εκδήλωση τόσο μικρότερα θα είναι και τα κέρδη του επιχειρηματία. 6 Ένα από τα σημεία που χρειάζονται προσοχή για τη διοργάνωση οργανωμένων εκδηλώσεων είναι ο εξοπλισμός. 7 Σε μια οργανωμένη εκδήλωση το προσωπικό πρέπει να είναι έντιμο διότι υπάρχει ελλιπής έλεγχος. 8 Σε μια οργανωμένη εκδήλωση εξωτερικού χώρου τα κρύα φαγητά ετοιμάζονται στο χώρο της εκδήλωσης. 9 Η οργάνωση της παράθεση φαγητών και ποτών σε εξωτερικούς χώρους απαιτεί άριστες οργανωτικές ικανότητες και πολύπλευρες γνώσεις από τους υπεύθυνους. 10 Εύκολα μια παράθεση εκτός ξενοδοχείου να επηρεάσει αρνητικά τη φήμη και το γόητρο της επιχείρησης εάν δεν είναι καλά οργανωμένη. Ανδρέου Ιωάννης(Β.Δ) και Αντωνίου Χαράλαμπος

25 Ανδρέου Ιωάννης(Β.Δ) και Αντωνίου Χαράλαμπος
Φύλλο Αξιολόγησης α/α Σωστό Λάθος 1 Παράθεση Φαγητών και ποτών σε εξωτερικούς χώρους είναι ή παράθεση που γίνεται σε χώρους εντός του ξενοδοχείου ή του εστιατορίου. χ 2 Οι Υπαίθριες δεξιώσεις αποτελούνται από ελάχιστα άτομα ή και μέχρι μερικές εκατοντάδες. 3 Υπάρχουν 3 (τρεις) κατηγορίες εξωτερικών εκδηλώσεων. 4 Ένα από τα χαρακτηριστικά των οργανωμένων εκδηλώσεων είναι ότι το ποσό είναι προσυμφωνημένο και εγγυημένο. 5 Ένα από τα χαρακτηριστικά εκδηλώσεων κερδοσκοπικού χαρακτήρα είναι ότι όσο μεγαλύτερη είναι ή εκδήλωση τόσο μικρότερα θα είναι και τα κέρδη του επιχειρηματία. 6 Ένα από τα σημεία που χρειάζονται προσοχή για τη διοργάνωση οργανωμένων εκδηλώσεων είναι ο εξοπλισμός. 7 Σε μια οργανωμένη εκδήλωση το προσωπικό πρέπει να είναι έντιμο διότι υπάρχει ελλιπής έλεγχος. 8 Σε μια οργανωμένη εκδήλωση εξωτερικού χώρου τα κρύα φαγητά ετοιμάζονται στο χώρο της εκδήλωσης. 9 Η οργάνωση της παράθεση φαγητών και ποτών σε εξωτερικούς χώρους απαιτεί άριστες οργανωτικές ικανότητες και πολύπλευρες γνώσεις από τους υπεύθυνους. 10 Εύκολα μια παράθεση εκτός ξενοδοχείου να επηρεάσει αρνητικά τη φήμη και το γόητρο της επιχείρησης εάν δεν είναι καλά οργανωμένη. Ανδρέου Ιωάννης(Β.Δ) και Αντωνίου Χαράλαμπος

26 Φιλέτο βοδινό με σάλτσα με μανιτάρια
Εργασία στο σπίτι Σε μια εκδήλωση για τα εγκαίνια του κλειστού σταδίου «Κερύνεια» θα παρατεθεί δείπνο μέσα στη αίθουσα για 200 άτομα. Το μενού είναι: Καπνιστή πέστροφα Φιλέτο βοδινό με σάλτσα με μανιτάρια Πατάτες του φούρνου Καρότα γλασέ Κουνουπίδι με βούτυρο Γαλακτομπούρεκο Πριν το δείπνο θα σερβιριστεί Brandy Sour και κατά την διάρκεια του δείπνου θα σερβιριστούν άσπρο και κόκκινο κρασί. Να ετοιμάσετε Α) κατάλογος όλου του εξοπλισμού Β) κατάλογος των υλικών για το φαγητό Γ) Κατάλογο όλων των ποτών


Κατέβασμα ppt "ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google