Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Προγεύματα. Σημασία του προγεύματος Για τον πελάτη: Θρεπτικότητα Για το ξενοδοχείο: Δημιουργία καλής εικόνας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Προγεύματα. Σημασία του προγεύματος Για τον πελάτη: Θρεπτικότητα Για το ξενοδοχείο: Δημιουργία καλής εικόνας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Προγεύματα

2 Σημασία του προγεύματος Για τον πελάτη: Θρεπτικότητα Για το ξενοδοχείο: Δημιουργία καλής εικόνας.

3 Όροι διαμονής Β/Ο (Bed Only)-Μόνο Διαμονή B/B ( Bed and Breakfast)-Διαμονή και Πρωινό. H/B (Half Board)-Διαμονή, Πρωινό και ένα γεύμα. F/B (Full Board)-Διαμονή, Πρωινό και δυο γεύματα.

4 Είδη προγεύματος Αγγλικό Ηπειρωτικό (Continental) Α λα καρτ (A la cart)-Κατ’επιλογή Μπουφέ (Buffet) Αμερικάνικο

5 Ηπειρωτικό Είδη αρτοποιείας-τοστ, κρουασάν, Danish, muffins etc. Μαρμέλαδες Βούτυρο Ροφήματα-Καφέ, τσάι, ζεστή σοκολάτα Χυμούς Φρούτων

6 Α λα καρτ Αυγά Πανκεϊκς Γαλλικό τοστ Δημητριακά

7 Αγγλικό Πρόγευμα Δυο τηγανιτά αυγά Λουκάνικα Μπέικον Φασόλια Τοστ Ρόφημα Ντομάτες Μανιτάρια

8 Αμερικάνικο Πρόγευμα Δυο τηγανιτά αυγά Λουκάνικα Μπέικον Σπιτίσιες Πατάτες Τοστ Ρόφημα Ντομάτες Μανιτάρια

9 Σημεία προσοχής ψησίματος των αυγών Αποφεύγουμε τις υψηλές θερμοκρασίες και το παρατεταμενο ψήσιμο. Το ασπράδι ψήνετε πιο γρήγορα από τον κρόκο. Τα αυγά πρέπει να είναι φρέσκα και σε θερμοκρασία δωματίου. Κανόνες υγιεινής. Καλός & καθαρός εξοπλισμός.

10 -Τσόφλι - Λεπτόρρευστο Ασπράδι -Κροκάδι Παχύρευστο Ασπράδι Θάλαμος Αέρα

11 Ποιότητα Τα αυγά όσο πιο πολύ παλαιώνουν τόσο πιο πολύ χάνουν τη πυκνότητα τους και απλώνουν.

12 Βραστά Αυγά Προτιμούμε το σιγόβρασα παρά το κόχλασμα. Υπάρχουν τρία στάδια ψησίματος: Μελάτα, Μέτρια, Σφικτά. Υπάρχουν τρεις μέθοδοι βρασίματος:

13 Μέθοδος 1 η Μαζεύουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα υλικά. Χρησιμοποιούμε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου. Τα τοποθετούμε σε κοχλαστο νερό και τα φέρνουμε σε σημείο σιγοβράσματος. Μελάτα3-4 Λεπτά Μέτρια5-7 Λεπτά Σφικτά12-15 Λεπτά

14 Μέθοδος 2 η Μαζεύουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα υλικά. Βάζουμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με κρύο νερό, τα κοχλάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σιγοβράζουμε για: Μελάτα1 Λεπτό Μέτρια3-5 Λεπτά Σφικτά10 Λεπτά

15 Μέθοδος 3 η Μόνο για σφικτά αυγά. Όπως τη δεύτερη μέθοδο αλλά όταν κοχλάσει το νερό τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα σκεπάζουμε. Τα κρατούμε μ’αυτό το τρόπο για 20 λεπτά.

16 Αυγά Ποσέ Η κύρια διαφορά από τα βραστά είναι ότι τα ποσε βράζονται χωρίς το τσόφλι και αυτό προκαλεί κάποια προβλήματα. Διαδικασία Μαζεύουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα υλικά. Όπου είναι δυνατό χρησιμοποιούμε φρέσκα αυγά

17 Αν τα αυγά δεν είναι πολύ φρέσκα προσθέτουμε λίγο ξύδι και λίγο αλάτι στο νερό (5ml Αλάτι, 10 ml Ξύδι για κάθε λίτρο νερού). Αν τα αυγά είναι φρέσκα δεν προσθέτουμε αλάτι και ξύδι. Κοχλάζουμε το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράζει. Σπάζουμε τα αυγά ένα-ένα σε πιατάκι.


Κατέβασμα ppt "Προγεύματα. Σημασία του προγεύματος Για τον πελάτη: Θρεπτικότητα Για το ξενοδοχείο: Δημιουργία καλής εικόνας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google