Σχεδιασμός και Οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Advertisements

ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.1 Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα.
Σκοπός - Δράσεις του Έργου Α.Η ποσοτική και ποιοτική διερεύνηση της κατάστασης των γυναικών ερευνητριών που πασχολούνται στον Δημόσιο Τομέα Β.Η αποτύπωση.
Η ΑΞΙΟΛΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – • Λειτουργεί.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ Α.Π.Θ.
Δασική Διαχειριστική Ι
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 Δουλεύοντας με Σχέδια Εργασίας – Η μέθοδος Project Γιάννης Ρουσσάκης.
ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 3.3 Χαρακτηριστικά των δικτύων για τα προγράμματα κινητικότητας: IVT, PLM, VETPRO.
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Οργανωση & Διοικηση επΙχΕΙΡΗσεων τροφιμων & Γεωργιασ
Ε υ ρ ω π α ϊ κ ό Δ ί κ τ υ ο Ε μ π ε ι ρ ο γ ν ω μ ό ν ω ν & Τ ε χ ν ο μ ε σ ι τ ε ί α ς Μ Κ Ο www. euronet.org.gr.
ΙΔΒΕ του ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.
Ε.Ε.Δ.Ε - Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. – Ι.Μ.Δ.Δ.Α. « Το Μεταβατικό Σύστημα επιβεβαίωσης της διαχειριστικής επάρκειας των Ο.Τ.Α. » Εισηγητής: Γούπιος Γιάννης Δ/ντής Ανάπτυξης.
Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.
Διδακτική Μαθημάτων Ειδικότητας – Σχέδιο Μαθήματος
Φιλοθέη-Ψυχικό 2013 Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα
Βασίλης Παπαχαρίσης ( /
Δεκέμβριος 2006 Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Μονάδα Οργάνωσης & Διαχείρισης ΚΠΣ Α.Ε. ΠΕΔΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ.
Βασίλης Παπαχαρίσης ( /
Αξιολόγηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από την CRE Χρονικό πλαίσιο αξιολόγησης Αυτοαξιολόγηση: Αξιολόγηση από CRE: Δημοσίευση εκθέσεων:
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης (1)
Έρευνα Έρευνα :“Συστηματική, ελεγχόμενη, εμπειρική και κριτική διερεύνηση υποθετικών προτάσεων σχετικά με τις εικαζόμενες σχέσεις ανάμεσα σε φυσικά(;)
Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”
Έρευνα στην Εκπαίδευση και την Παιδεία. Οι εμπειρίες του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας. Καθηγητής Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, Μέλος ΕΣET Αντιπρόεδρος.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Εκπαίδευση Ενηλίκων στις Νέες Τεχνολογίες Πρόγραμμα "ΗΡΩΝ" 1 ος χρόνος Χρήστος Ι. Μηλιτσόπουλος Καθηγητής Β/θμιας - ΠΕ19 Εκπ/τής Ενηλίκων.
Ενίσχυση της έρευνας στο “ΕΠ. Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση ” Νίκος Μαρούλης, Logotech AE Καρδίτσα 18 Σεπτεμβρίου 2008.
1 Περιφερειακή Διάσταση του σχεδιασμού για την Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη & καινοτομία - ΕΤΑΚ συνάντηση εργασίας 4 Σεπτεμβρίου 2012 Κύρια σημεία,
Η αξιολόγηση του διευθυντή από τον σχολικό σύμβουλο ΠΔ 152/ΦΕΚ 240, Τ. Α΄/ , άρθρα 3,4,6,10,16,17 ΥΑ 10940/
Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών Πληροφορικής.
Διημερίδα για την Κοινωνική Διάσταση της Κοινωνίας της Πληροφορίας Αθήνα, Δεκεμβρίου 2004 Μελέτη Αξιολόγησης «Η διάσταση της ισότητας των φύλων.
1 ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗΣ 2008 Αθήνα, 18 Μαρτίου 2009 ΘΕΜΑ: ΘΕΜΑ: Πρόοδος του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση »
ΑΘΗΝΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΠΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
Προγραμματισμός Ανθρώπίνου Δυναμικού
Πώς φθάσαμε εδώ…; ΜΑΣΟΥΡΑΚΗ ΑΡΙΣΤΕΑ
Το Πρόγραμμα Leonardo da Vinci για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση Δρ. Ειρήνη Ντρούτσα Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Εθνική Μονάδα LLP Aθήνα, Ιούνιος.
«Εκπαίδευση Εκπαιδευτών ΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ» ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ
Μοντέλα και μορφές αξιολόγησης
Σεμινάριο Οργάνωσης και Διοίκησης της Εκπαίδευσης
ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΤΠΕ) Εύη Μακρή - Μ.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Κατεύθυνση: Στρατηγική και Ανθρώπινοι Πόροι Μάρτιος 2008.
ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ Συνολικού προϋπολογισμού €
«Φυσικές Επιστήμες και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Βιβλιογραφική επισκόπηση και ζητήματα που αναδύονται» Βασιλούδης Ιωάννης, Δάσκαλος, MSc Βιώσιμης Ανάπτυξης.
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΟΡΑΜΑ2. ΣΚΟΠΟΙ3. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΩΝ4. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ6. ΜΕΛΗ7.
Προγραμματισμός και οργάνωση διδακτέας ύλης, εκπόνηση σχεδίου μαθήματος 1.
Ανάπτυξη – Βελτίωση του Ανθρώπινου Δυναμικού
► Η επιλογή του θέματος της έρευνας ► Ερευνητικά προβλήματα ► Διαθέσιμες πηγές ερευνητικών προβλημάτων ► Αξιολόγηση και διατύπωση ερευνητικού προβλήματος.
Κατεύθυνση: Στρατηγική-Επιχειρηματικότητα- Ανθρώπινοι Πόροι
Εύη Μακρή-Μπότσαρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
Επιχειρηματικός Σχεδιασμός
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Προσχολική Εκπαίδευση
Πρακτική Άσκηση Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Απολογισμός
Επιχειρησιακός Σχεδιασμός και Διαχείριση Έργων
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ο Ρόλος των Συμβούλων πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά από την Επαγγελματική Εκπαίδευση.
Σχεδιασμός και Ανάπτυξη
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
Αξιολόγηση της επίδοσης ενός οργανισμού σε θέματα ασφάλειας
Προγράμματα Προαγωγής Υγείας
Project.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Σχεδιασμός και Οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σχεδιασμός και Οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Σχεδιασμός και οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σχεδιασμός και οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Φορείς-Οργανισμοί που παρέχουν εκπαιδευτικά προγράμματα: ΑΕΙ-ΑΤΕΙ, Δήμοι, Περιφέρειες, ΚΕΚ, ΙΕΚ, ΑΣΠΑΙΤΕ, Ερευνητικά Κέντρα, Τραπεζικά Ιδρύματα, Επαγγελματικοί Σύλλογοι, Επιμελητήρια κ.ά.

Σχεδιασμός και οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σχεδιασμός και οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Παραδείγματα πληθυσμών στόχων πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, άνεργοι ως 30 ετών, απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στελέχη τραπεζικών ιδρυμάτων απεξαρτημένοι χρόνια πάσχοντες

Σχεδιασμός και οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σχεδιασμός και οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Η φάση της διερεύνησης εκπαιδευτικών αναγκών αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του σχεδιασμού Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάζονται έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του πληθυσμού-στόχου (target group) στο οποίο απευθύνονται

Σχεδιασμός και οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σχεδιασμός και οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Η διαδικασία διερεύνησης των εκπαιδευτικών αναγκών είναι σημαντική για δυο λόγους:

Σχεδιασμός και οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σχεδιασμός και οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Για την ενεργητική συμμετοχή των εκπαιδευομένων Για την τελική αποτελεσματικότητα και την επίτευξη των στόχων του προγράμματος

Διερεύνηση εκπαιδευτικών αναγκών Σκιαγράφηση του πληθυσμού στόχου ανάλυση χαρακτηριστικών, επιλογή και χρήση ερευνητικών μεθόδων (ερωτηματολόγιο, συνέντευξη, μελέτη περίπτωσης, εκ των υστέρων εστιασμένη έρευνα) βασικοί κανόνες που διέπουν τις επιστημονικές έρευνες

Σχεδιασμός και οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σχεδιασμός και οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Βασικά στοιχεία για τον πληθυσμό στόχο: Δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά Μορφωτικό επίπεδο Προηγούμενη εκπαίδευση και εμπειρία σε αντίστοιχα προγράμματα Ειδικά χαρακτηριστικά (εξειδικεύσεις, δεξιότητες , τομείς μελλοντικής απασχόλησης)

Σχεδιασμός και οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σχεδιασμός και οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ο σκοπός ενός προγράμματος προσδιορίζει και συνοψίζει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα από την υλοποίηση του προγράμματος Παράδειγμα: Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση άνεργων πτυχιούχων μηχανικών σε θέματα διαχείρισης αποβλήτων, ώστε να είναι σε θέση να εργαστούν ως υπεύθυνοι σε μονάδες βιολογικού καθαρισμού

Σχεδιασμός και οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σχεδιασμός και οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Οι επιμέρους στόχοι ενός προγράμματος είναι διατυπωμένοι με αναλυτικό τρόπο και σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι: σαφείς, μετρήσιμοι, και εφικτοί

Σχεδιασμός και οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σχεδιασμός και οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη κατά το σχεδιασμό αναλυτικού περιεχομένου ενός εκπαιδευτικού προγράμματος

Σχεδιασμός και οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σχεδιασμός και οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Τα αποτελέσματα της διερεύνησης εκπαιδευτικών αναγκών 2) Η διαθεσιμότητα και ικανότητα των στελεχών του προγράμματος (εκπαιδευτές, γραμματεία κ.ά.)

Σχεδιασμός και οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σχεδιασμός και οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων 3) Το νομοθετικό πλαίσιο και ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του οργανισμού που υλοποιεί το πρόγραμμα 4) Η χρηματοδότηση και οι περιορισμοί κόστους (υλικοτεχνικές υποδομές) 5) Οι χρονικοί περιορισμοί και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης

Σχεδιασμός και οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σχεδιασμός και οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Το ανθρώπινο δυναμικό (συντελεστές) ενός εκπαιδευτικού προγράμματος

Σχεδιασμός και οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σχεδιασμός και οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Το ανθρώπινο δυναμικό (συντελεστές) ενός εκπαιδευτικού προγράμματος Επιστημονικός υπεύθυνος Υπεύθυνος εκπαίδευσης Διοικητικό προσωπικό –υπεύθυνος οργάνωσης Εκπαιδευτές Εκπαιδευόμενοι

Προβλήματα που μπορεί να ανακύψουν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Προβλήματα που μπορεί να ανακύψουν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ελλιπής οργάνωση 2) Ανεπαρκείς οικονομικοί πόροι 3) Κακή επιλογή προσώπων – στελεχών 4) Έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής

Προβλήματα που μπορεί να ανακύψουν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα 5) Χάσμα μεταξύ επιδιωκόμενων στόχων και διαθέσιμων μέσων για την υλοποίηση τους 6) Έλλειψη επικοινωνίας και ανεπαρκής συντονισμός μεταξύ των οργανωτών και των συμμετεχόντων

Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Αξιολόγηση : η διαδικασία προσδιορισμού της αξίας ενός αντικειμένου (Scriven) αξιολόγηση είναι μια διαδικασία που αποβλέπει στο να προσδιορίσει, όσο πιο συστηματικά και αντικειμενικά γίνεται, την καταλληλότητα, την αποτελεσματικότητα και το αποτέλεσμα μιας δραστηριότητας σε σχέση με τους στόχους της (λεξικό Unesco)

Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Στον χώρο της εκπαίδευσης, η αξιολόγηση δεν περιορίζεται στην αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών ή στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αλλά περιλαμβάνει την αξιολόγηση των αναλυτικών προγραμμάτων, των πολιτικών, των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των εκπαιδευτικών οργανισμών

Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Είδη – Μορφές Αξιολόγησης Διαμορφωτική – Απολογιστική Εσωτερική – Εξωτερική

Βιβλιογραφία: * Σαΐτης, Χ. (2008). Οργάνωση και Διοίκηση Δομών Εκπαίδευσης, Αθήνα: Πανεπιστήμιο Αθηνών Κατσαρός, Ι. (2008). Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης, Αθήνα: ΥΠΕΠΘ Κουτούζης, Μ. Καραλής, Θ. και Πρόκου, Ε. (2005). Σχεδιασμός, Διοίκηση, Αξιολόγηση Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ΕΑΠ * Γιαννακοπούλου, (2008). Η οργάνωση-διοίκηση της εκπαίδευσης ως επιστημονικό αντικείμενο. Κριτική, Επιστήμη και Εκπαίδευση, 7(2008), 81-89 * Μishra, R. (2007). School Administration and Organization. New Delhi: APH Publishing * Southworth, G. (2002). Instructional Leadership in Schools. Reflections and empirical evidence. School Leadership and Management, 22, 73-92 * Tyler, W. (1988). School Organization: A sociological perspective. London: Crook Helm