Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Αθανάσιος Νούλας Καθηγητής Χρηματοοικονομικής-Τραπεζικής Πρόεδρος του Τμήματος

2 Αποστολή και Στόχοι του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Η σωστή λήψη αποφάσεων στηρίζεται στην καλή πληροφόρηση.

3 Στόχοι του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
η προαγωγή και εξειδικευμένη διδασκαλία της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, η σύνδεση με την επιχειρηματική δραστηριότητα και φυσικά, η κατάρτιση στελεχών που ικανοποιούν το πρότυπο του σύγχρονου οικονομικού στελέχους ή διευθυντή.

4 Πλεονέκτηματα του Τμήματος
Το κυριότερο πλεονέκτημα του Τμήματος βρίσκεται στο ότι προσφέρει: σύγχρονο, ποιοτικό πρόγραμμα σπουδών ικανό να παρέχει στους φοιτητές εξειδικευμένη ακαδημαϊκή γνώση και δεξιότητες με βάση τις σύγχρονες εξελίξεις στο χώρο της επιστήμης της Λογιστικής και της Χρηματοοικονομικής.

5 Ειδικότερα το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει μαθήματα που διαπραγματεύονται: τα σύγχρονα προβλήματα και τις καινοτομίες στην λογιστική και τη χρηματοοικονομική διαχείριση των επιχειρήσεων κατά το πρότυπο αντίστοιχων τμημάτων κορυφαίων πανεπιστημίων του εξωτερικού.

6 …. δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική εφαρμογή της ακαδημαϊκής γνώσης με την ενσωμάτωση εργαστηριακών μαθημάτων, μέσω εκτενούς χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής από τους φοιτητές αλλά και μέσω της δυνατότητας συμμετοχής των φοιτητών σε πρακτική άσκηση.

7 …. επιδιώκεται η ανάπτυξη της έρευνας σε θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις και οργανισμούς, ανεξάρτητα από νομική μορφή και ιδιοκτησιακό καθεστώς. Τα στοιχεία αυτά του προγράμματος σπουδών εξηγούν την ιδιαίτερη ελκυστικότητα του, όπως αυτή αποτυπώνεται στην αυξημένη ζήτηση από τους υποψηφίους φοιτητές.

8 Προοπτικές απασχόλησης
Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής έχοντας αποκτήσει εξειδικευμένες γνώσεις στα πεδία της λογιστικής, φοροτεχνικής και χρηματοοικονομικής είναι τα άτομα με τα οποία θα στελεχωθεί ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας.

9 (α) στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών όπως σε:
Ειδικότερα οι πτυχιούχοι έχουν τις γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες να απασχοληθούν επιτυχώς: (α) στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών όπως σε: εμπορικές και επενδυτικές τράπεζες, χρηματιστηριακές εταιρίες, ασφαλιστικές εταιρίες, εταιρίες συμβούλων επιχειρήσεων

10 (β) σε δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία ως:
λογιστές, ελεγκτές, αναλυτές και αξιολογητές επενδυτικών προγραμμάτων,

11 (δ) σε κάθε επιχείρηση που έχει την ανάγκη
(γ) σε κάθε είδους οικονομική μονάδα η οποία έχει ανάγκη της οργάνωσης και διαχείρισης ενός σύγχρονου λογιστηρίου, (δ) σε κάθε επιχείρηση που έχει την ανάγκη κατάρτισης και σχεδιασμού προϋπολογισμών, σχεδιασμού και ανάλυσης, χρηματοοικονομικών σχεδίων, χρηματοοικονομικών προβλέψεων, ανάλυσης χρηματοοικονομικών καταστάσεων, διαχείρισης κινδύνου.

12 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Το Τμήμα προσφέρει τρία Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (στη Λογιστική & Χρηματοοικονομική, Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική, Στρατηγική Διοικητική Λογιστική & Χρηματοοικονομική Διοίκηση, συμμετέχει σε τρία Διατμηματικά Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οικονομική Επιστήμη, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης) που προσφέρει τη στιγμή αυτή το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Συμμετέχει στο πρόγραμμα “Πρακτική Άσκηση Φοιτητών”. Συμμετέχει στο πρόγραμμα “Σωκράτης-Erasmus”. Συμμετέχει στα διάφορα προγράμματα εξειδίκευσης που προσφέρονται από την Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου. Συμμετέχει στα διάφορα προγράμματα που προσφέρει το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ίδρυμα (Ε.Π.Ι.).

13

14 Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
σας εύχεται ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

15 Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και την προσοχή σας


Κατέβασμα ppt "ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google