Ικανότητες Εκπαιδευτικών 6 Οκτωβρίου 2014 Caroline Kearney Ανώτερη Υπεύθυνη Έργου και Εκπαιδευτική Αναλύτρια.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελληνογερμανική Αγωγή
Advertisements

GRUNDTVIG Nikolai Frederik Severin Grundtvig ( )
« Βελτιστοποιώντας τη χρήση της γνώσης στη διαμόρφωση δημοσίων πολιτικών και στην ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η στρατηγική σημασία της ανοιχτής.
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – • Λειτουργεί.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011.
Επιμόρφωση Β΄ επιπέδου στην παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία Νότα Σεφερλή
ΤΠΕ στην εκπαίδευση, εκπαιδευτική πολιτική και επιστημονική θεώρηση
Διακρατική συνάντηση EQUAL Σάμος, 25 – 26 Σεπτεμβρίου 2003
Ιδέες Συνεργασιών Η παρουσίαση αυτή απευθύνεται κυρίως στους χρήστες που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα eTwinning αλλά δεν έχουν συνάψει ακόμα συνεργασία.
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/2005.
Page  1 Προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας για την Ανώτερη Εκπαίδευση Διεύθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Τομεακό Πρόγραμμα Comenius Αθήνα, 25 Ιoυνίου ΜΑΡΙΑ ΞΑΡΧΟΥΛΑΚΟΥ.
Σκοταράς Νικόλαος, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ12, Δρ. Ε.Μ.Π Ιστοσελίδα :
ΦΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Προσδιορισμός του διδακτικού στόχου, των κριτηρίων και των στοιχείων της αξιολόγησης Επιλογή της τεχνικής Ερμηνεία των πληροφοριών Αποτύπωση.
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Αναστασία Οικονόμου, Προϊσταμένη Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών σε θέματα.
Φιλοθέη-Ψυχικό 2013 Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα
ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ.  Κ ανένα παιδί απ’ έξω  Ό λα τα παιδιά ενταγμένα στη μαθησιακή διαδικασία εκπαιδευτικός συνδιαμορφωτής του υλικού  Ο.
Εκπαιδευτικοι εν δρασει νεα πολυτροπικη διδακτικη
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
Leonardo Transfer of Innovation- Μεταφορά καινοτομίας (Οκτώβριος 2012 – Σεπτέμβριος 2014) Κώστας Οικονόμου Βασιλική Ζιάκα.
Ένταξη Νέων Τεχνολογιών στο Εκπαιδευτικό Σύστημα και Άτομα με Αναπηρία
European Commission. 1975: πρώτη δράση της κοινότητας: κινητικότητα φοιτητών Σεπτέμβριος 1980: Δίκτυο Ευρυδίκη Κεντρική Μονάδα & 9 Εθνικές Μονάδες Ανταλλαγή.
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Χρησιμότητα & Τρόποι Αξιοποίησης από τους Διαπραγματευτές των μερών
ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»
Βασίλης Κόμης Αναπληρωτής Καθηγητής
Αξιολόγηση στη φυσική αγωγή
Ενίσχυση της έρευνας στο “ΕΠ. Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση ” Νίκος Μαρούλης, Logotech AE Καρδίτσα 18 Σεπτεμβρίου 2008.
Ε.Ψ.Ε.Π.Α. (ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ) ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ; ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ.
Δημιουργία θετικής ατμόσφαιρας μάθησης Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Θεσσαλονίκης Παπαδόπουλος Πάρης.
1. ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ( ) 300 επιμορφωτές επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί (ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ60/70) 2.
Ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ
Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών Πληροφορικής.
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Ενότητα 1.1,1.2,1.3 Ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης, Ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για το 2010 και επιμόρφωση.
Αναλυτικά Προγράμματα για τα Δημόσια Σχολεία της Κυπριακής Δημοκρατίας Σεμινάρια Σεπτεμβρίου 2010 Κουτσίδης Γιώργος 1.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Telematics Επιμέλεια:Παγώνης Γεώργιος Writer: Patrick Dillon.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΤΠΕ) Εύη Μακρή - Μ.
1. Ποιοτική Αναβάθμιση της Εκπαίδευσης στην Κύπρο
Δεύτερη συνάντηση Μάχιμων Εκπαιδευτικών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Ενότητα 1.1 Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης. Η ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για την περίοδο και.
Γιατί οι Ερευνητικές Εργασίες (ΕΕ) είναι καινοτομία;
ΟΙ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ
Επιμόρφωση Εκπ/κών στη χρήση και την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική και διδακτική διαδικασία.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
«Φυσικές Επιστήμες και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Βιβλιογραφική επισκόπηση και ζητήματα που αναδύονται» Βασιλούδης Ιωάννης, Δάσκαλος, MSc Βιώσιμης Ανάπτυξης.
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
ΠΑΚΕ Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης & της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Κωστοπούλου Όλγα ΑΕΜ 3157 Εξάμηνο Στ’. Πρωτοβουλίες και δράσεις κατά την περίοδο Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990,η έννοια της ποιότητας.
Δικαιούχος φορέας Συμπράττοντες φορείς ● Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στις αρχές παιδαγωγικής αξιοποίησης των ΤΠΕ, καθώς και στην απόκτηση.
Ανάπτυξη – Βελτίωση του Ανθρώπινου Δυναμικού
Η σύγχρονη παιδαγωγική σκέψη βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ρεύματα, της κοινωνικής ανανέωσης και της κοινωνικής συντήρησης. Τα νέα άτομα στη διαδικασία της.
ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ LEONARDO DA VINCI “ Μεταφορά Καινοτομίας - ΤΟΙ ” Ελίνα Δαγρέ, ΤΟΙ Project Manager Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2012 Βόλος, 14 Δεκεμβρίου 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Ένα εννοιολογικό πλαίσιο για τη Διδακτική της Πληροφορικής.
Γιώρμαρη Φραγκουλοπούλου Τομέας Εκπαίδευσης Ενηλίκων
Διδακτική της Πληροφορικής
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ για το μάθημα της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Αθήνα, 1-2 Απριλίου 2005
Μάριος Κουκουνάρας-Λιάγκης Μάθημα 6
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Προσχολική Εκπαίδευση
1ος υπό έμφαση στόχος - ΥΠΠ
Φορεις και μορφες αξιολογησης: 2Ο Μαθημα
Στο Σχολείο μας, παράλληλα με τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, λειτουργούν οι ακόλουθες Ομάδες: - Μουσική Ομάδα, - Θεατρική Ομάδα, - Κινηματογραφική.
ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Έννοια και Σκοποί του Νέου Λυκείου
Σχολικός Σύμβουλος Ν. Φλώρινας
Διεθνείς έρευνες (PISA) και κυπριακό εκπαιδευτικό σύστηµα: δεδοµένα και προβληµατισµοί Δρ Αθ. Μιχαηλίδου Διευθύντρια Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
Αξιολόγηση της διδασκαλίας – Αναστοχασμός του εκπαιδευτικού
ΠΑΚΕ Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ικανότητες Εκπαιδευτικών 6 Οκτωβρίου 2014 Caroline Kearney Ανώτερη Υπεύθυνη Έργου και Εκπαιδευτική Αναλύτρια

Γνώσεων Δεξιοτ ήτων Στάσεων Οι ικανότητες είναι... Ένας δυναμικός και σύνθετος συνδυασμός Που οδηγεί σε αποτελεσματική δράση στον πραγματικό κόσμο

Πλαίσια Ικανοτήτων για Εκπαιδευτικούς Εθνικό επίπεδο: Τεράστια ποικιλία προσεγγίσεων του ορισμού και υλοποίησης του Πλαισίου Επάρκειας για Εκπαιδευτικούς (TCF), που κυμαίνεται από ευρεία σύνολα ικανοτήτων (π.χ. Φινλανδία) έως κανονιστικές λίστες (π.χ. Μεγάλη Βρετανία).

Πλαίσια Ικανοτήτων για Εκπαιδευτικούς Σε επίπεδο ΕΕ/διεθνές: Δεν υφίσταται κάποιο ολοκληρωμένο γενικό πλαίσιο επάρκειας, παρά μόνο πλαισίων για συγκεκριμένα θεματικά αντικείμενα (π.χ. Το Πλαίσιο Επάρκειας στις ΤΠΕ για Εκπαιδευτικούς της UNESCO, το Ευρωπαϊκό Προφίλ για την Εκπαίδευση Καθηγητών Ξένων Γλωσσών) 3 είναι οι ευρύτεροι τομείς επάρκειας που ορίστηκαν το 2005 στο έγγραφο πολιτικής: Kοινές Ευρωπαϊκές Αρχές για τις Ικανότητες και τα Προσόντα των Εκπαιδευτικών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, 2005) Ανασκόπηση της βιβλιογραφίας σχετικά με τις ικανότητες, τα κριτήρια και την ανάπτυξη των εκπαιδευτικών: Teachers’ Core Competences: requirements and development (Βασικές ικανότητες εκπαιδευτικών: απαιτήσεις και ανάπτυξη) (Θεματική Ομάδα Εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Επαγγελματική Ανάπτυξη των Εκπαιδευτικών, 2011)

3 Ευρείς Τομείς Ικανοτήτων για Εκπαιδευτικούς 1)Συνεργασία με τρίτους Αποτελεσματική συνεργασία με μαθητές Συνεργασία με συναδέλφους Κοινές Ευρωπαϊκές Αρχές για τις Ικανότητες και τα Προσόντα των Εκπαιδευτικών (EΕ, 2005)

3 Ευρείς Τομείς Ικανοτήτων για Εκπαιδευτικούς 2) Εργασία εντός της κοινωνίας και με αυτήν Αποτελεσματική συνεργασία με την τοπική κοινότητα και τις εμπλεκόμενες στην εκπαίδευση ομάδες (π.χ. γονείς, οργανισμοί κατάρτισης εκπαιδευτικών, πολιτισμικοί οργανισμοί, επιχειρήσεις κ.λπ.) Προετοιμασία των μαθητών, ώστε να γίνουν υπεύθυνοι παγκόσμιοι πολίτες Κοινές Ευρωπαϊκές Αρχές για τις Ικανότητες και τα Προσόντα των Εκπαιδευτικών (EΕ, 2005)

3 Ευρείς Τομείς Ικανοτήτων για Εκπαιδευτικούς 3) Εργασία με τη Γνώση, την Τεχνολογία και την Πληροφορία Καλή γνώση του αντικειμένου και παιδαγωγική γνώση Ικανότητα ενσωμάτωσης της τεχνολογίας για τη βελτίωση της διδασκαλίας και της μάθησης Ικανότητα πρόσβασης, ανάλυσης, επικύρωσης, θεώρησης, μετάδοσης και αποτελεσματικής αξιοποίησης των πληροφοριών Κοινές Ευρωπαϊκές Αρχές για τις Ικανότητες και τα Προσόντα των Εκπαιδευτικών (ΕΕ, 2005)

Γνώσεις Εκπαιδευτικών Ανασκόπηση της βιβλιογραφίας για τις Βασικές Ικανότητες των Εκπαιδευτικών (ΕΕ, 2011) 1. Γνώση του αντικειμένου 2. Παιδαγωγική γνώση του αντικειμένου 3. Παιδαγωγική γνώση 4. Γνώση του αναλυτικού προγράμματος 5. Επιστήμες αγωγής (ιστορική, φιλοσοφική, ψυχολογική, κοινωνιολογική κ.λπ.) 6. Αναπτυξιακή ψυχολογία 7. Ζητήματα ένταξης και διαφορετικότητας 8. Νέες τεχνολογίες 9. Εκπαιδευτικές πολιτικές (συγκείμενες, θεσμικές, οργανωσιακές πτυχές) 10. Δυναμική ομάδας, θεωρίες μάθησης και ζητήματα παρακίνησης 11. Διαδικασίες και μέθοδοι αξιολόγησης και εκτίμησης της απόδοσης

Δεξιότητες Εκπαιδευτικών 1. Σχεδιασμός, διαχείριση και συντονισμός της διδασκαλίας 2. Χρήση διδακτικού υλικού και τεχνολογιών 3. Διαχείριση μαθητών και ομάδων 4. Παρακολούθηση και εκτίμηση της μάθησης 5. Συνεργασία με συναδέλφους, γονείς και κοινωνικές υπηρεσίες 6. Δεξιότητες διαπραγμάτευσης 7. Συνεργατικές, στοχαστικές, διαπροσωπικές δεξιότητες για τη μάθηση σε επαγγελματικές κοινότητες 8. Ικανότητα προσαρμογής σε πολυεπίπεδες δυναμικές (από κυβερνητικές πολιτικές έως τις δυναμικές σε επίπεδο μαθητών, τάξης και σχολείου) 9. Ικανότητα συναγωγής συμπερασμάτων και λήψης αποφάσεων βάσει της ερμηνείας στοιχείων και δεδομένων Ανασκόπηση της βιβλιογραφίας για τις Βασικές Ικανότητες των Εκπαιδευτικών (ΕΕ, 2011)

Στάσεις/Αξίες Εκπαιδευτικών 1. Αφοσίωση στο αντικείμενο· γνώση της ιστορικής του εξέλιξης, της τρέχουσας κατάστασης και της σχέσης του με άλλες θεματικές περιοχές 2. Διάθεση προσαρμογής στις αλλαγές 3. Δέσμευση για την προώθηση της μάθησης όλων των μαθητών 4. Διάθεση εξέλιξης των μαθητών σε δημοκρατικούς πολίτες 5. Διάθεση για δια βίου μάθηση 6. Διάθεση για αυτοστοχασμό και αυτοκριτική των πρακτικών του Ανασκόπηση της βιβλιογραφίας για τις Βασικές Ικανότητες των Εκπαιδευτικών (ΕΕ, 2011)

Ενδιαφέρεστε να αναπτύξετε τις ικανότητές σας; Μάθημα μέσω διαδικτύου στο πλαίσιο του KeyCoNet "Ικανότητες για τα Σχολεία του 21ου αιώνα" Ημερομηνία έναρξης: 17 Νοεμβρίου 2014 Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει: lnetacademy.eu/web/keyco net lnetacademy.eu/web/keyco net Παρακολουθήστε πώς αναπτύσσονται οι ικανότητές σας, συμμετέχοντας στη δραστηριότητα παρακολούθησης του eTwinning Έναρξη: Εβδομάδα από 13 Οκτωβρίου 2014 Πρώτο Συνέδριο του KeyCoNet για την ενσωμάτωση της Μάθησης Βάσει Ικανοτήτων στην Εκπαίδευση Νοεμβρίου, 2014 Εγγραφή: /conference /conference