Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Advertisements

Εκπαίδευση Leonardo da Vinci. Παράμετροι που λαμβάνονται υπ’ όψη (1) • Η Παραγωγή ασφαλών τροφίμων είναι το αποτέλεσμα ομαδικών προσπαθειών αλλά και κοινωνικής.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
« Βελτιστοποιώντας τη χρήση της γνώσης στη διαμόρφωση δημοσίων πολιτικών και στην ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η στρατηγική σημασία της ανοιχτής.
Πρόγραμμα πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (2007 – 2013) Competitiveness and Innovation Framework Programme CIP (2007 – 2013) Γενική.
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 14 Δεκεμβρίου 2010, Αθήνα 2η Σύνοδος Διευθυντών.
Δήμος Καλαμαριάς Γεωργιάδης Γεώργιος Προϊστάμενος Τμήματος Πληροφορικής
Στρατηγική & Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ---- Εναρμόνιση με την Ψηφιακή Στρατηγική της Χώρας Υπουργείο Διοικητικής.
Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση [ανακοίνωση] δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή.
•Ίδρυση Έδρα Θεσσαλονίκη •Αντικείμενο η αξιοποίηση της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής •Εφαρμογές για όλους τους κλάδους της οικονομίας •Σύστημα.
Τεχνολογία και Καινοτομία
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ PHILOXENIA 2011 ORGANIC PRODUCTS CLUSTER MORIHOVOU SQ. 1 THESSALONIKI ΔΙΚΤΥΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΚΕΠΥ Α.Ε., 72 ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2004 Νικόλαος Π.
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Αναστασία Οικονόμου, Προϊσταμένη Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών σε θέματα.
Στόχοι, μεθοδολογία, διαδικασίες Μιχάλης Μεταξάς Innovatia ΕΠΕ, Σύμβουλος Διαχείρισης Έργου.
ACCELERATE ένα δοκιμαστικό έργο Παρήγαγε μια σειρά από πιλοτικά προϊόντα, εργαλεία, μεθόδους τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα και να χρησιμοποιηθούν.
Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας IPeuropAware Π. Γκαγκανάτσου Προϊσταμένη Τεχνολογικής Πληροφόρησης & Διάδοσης της Καινοτομίας Υπεύθυνη προγράμματος.
ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ- ΤΟΣ Εκ των κάτω (Bottom-up) προσέγγιση για τον Σχεδιασμό του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα,
Ορθές Πρακτικές Διανομής Φαρμάκων
Επενδύοντας στην καινοτομία Λίγα λόγια για τα βήματα των μικρο- μεσαίων επιχειρήσεων προς την καινοτομία Γ. Γαροφαλάκης, ΕΦΕΤ Leonardo da Vinci.
Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΟΙΝΩΝ & ΠΟΤΩΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤ
Quality Safety Environment
Περιφερειακή Πολιτική EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Έγγραφα εργασίας Εκ των προτέρων Αξιολόγηση - Δείκτες Α. Σίμου Μονάδα Αξιολόγησης Γενική Διεύθυνση.
Σελ. 1/16 Μελέτη για την Υλοποίηση Γενικού Εμπορικού Μητρώου Επιχειρήσεων (Γ.Ε.ΜΗ.) Αθήνα, 28/06/2003 Εισηγητής: Σ. Πάγκαλος, Διευθυντής Temagon.
Δίκτυο προώθησης της δια βίου κατάρτισης και εξ αποστάσεως πιστοποίησης δεξιοτήτων στις Μ.Μ.Ε. Α.Σ. ΤΕΧΝΟΜΑΘΕΙΑ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
Leonardo Transfer of Innovation- Μεταφορά καινοτομίας (Οκτώβριος 2012 – Σεπτέμβριος 2014) Κώστας Οικονόμου Βασιλική Ζιάκα.
Υ.Α /2007 Κανονισμός (ΕΚ) 852/2004, Κεφάλαιο ΧΙΙ
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ημερίδα ΣΕΔΥ Η ανάγκη προσαρμογής της Εθνικής νομοθεσίας στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο Ρόδιος Γαμβρός Πρόεδρος Επιστημονικής επιτροπής ΣΕΒΤ.
LIFE- ENVIRONMENT PROGRAMME ‘Starting with the promotion of IPP approach in Mediterranean countries’’ Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2005 Παρουσίαση Start-IPP.
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ - ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΕΡΓΩΝ στο Ν. ΑΧΑΪΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Παρουσίαση της Πράξης Ενημέρωση των δυνητικών ωφελούμενων και της τοπικής κοινωνίας.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Μ. / Ι.Κ.Υ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Τομεακό Πρόγραμμα Leonardo da Vinci Διαχείριση Σχεδίων Κινητικότητας Οικονομική.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. Ν / : Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ε&Τ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Ημερίδα REACH & CLP, Αθήνα Νομοθεσία REACH & CLP – το στήσιμο του οικοδομήματος Δημήτριος Τσίχλης Δ/νση Περιβάλλοντος.
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ» ΘΕΜΑ «ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ» ΚΑΝΤΑΡΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΕ.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ HELLENIC INNOVATON RELAY CENTRE (HIRC) Ο ελληνικός κόμβος του ευρωπαϊκού δικτύου των Innovation Relay Centers (IRC.
Μεταφορά ενός Ερευνητικού Εργαστηρίου στη Σχολική Αίθουσα για τη Διδασκαλία των Φ.Ε. Η περίπτωση του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Εργαστηρίου ΕΥΔΟΞΟΣ Ανδρικόπουλος.
ΒΟΛΟΣ 21/03/ Νέα νομοθεσία χημικών Reach – πρώτη φάση εφαρμογής Δημήτρης Τσίχλης Δ/νση Περιβάλλοντος Γ.Χ.Κ.
Εισαγωγή στα ζυμώμενα τρόφιμα
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 852/2004 «για την υγιεινή των τροφίμων»
Ημερίδα 4 Πορεία των διαδικασιών Διασφάλισης της ποιότητας 15 Νοεμβρίου 2012.
PRODESTS ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΚΕΠΥ Α.Ε., 72 ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2004 Νικόλαος.
Καθ. Γκρίτζαλης Στέφανος Ειδικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEONARDO DA VINCI ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ 2009 Αθήνα, 12/12/2008.
SOCIAL KEYS FOR SOCIAL ENTREPRENEURSHIP. ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ H Κοινωνική Οικονομία είναι ένας πολύ σημαντικός οικονομικός τομέας στην Ευρώπη. Με βάση.
Leonardo da Vinci- Πολυμερή σχέδια για την Μεταφορά Καινοτομίας Ημερίδα Πληροφόρησης & Ενημέρωσης για την Υποβολή προτάσεων 2009 Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.
Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της Επιχείρησης και οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών Σπυρίδων Πανέτσος.
ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ LEONARDO DA VINCI “ Μεταφορά Καινοτομίας - ΤΟΙ ” Ελίνα Δαγρέ, ΤΟΙ Project Manager Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2012 Βόλος, 14 Δεκεμβρίου 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
2η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης
Βασιλεία Ι. Σινάνογλου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΣΗΜΕΙΑ - ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+
Ημέρα Καριέρας Λάρισα, 25 Απριλίου 2012
ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗACCP
ΕΘΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
Προγραμματική Περίοδος
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Στο Σχολείο μας, παράλληλα με τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, λειτουργούν οι ακόλουθες Ομάδες: - Μουσική Ομάδα, - Θεατρική Ομάδα, - Κινηματογραφική.
Οριζόντια Προτεραιότητα & Εγκάρσιος Στόχος
Διαχείριση Σχεδίων Κινητικότητας 2009
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων Παρεμβάσεις Κατάρτισης για τη Βιομηχανία Ζυμούμενων Αλλαντικών “Improving the fermented MEAT products sector via Training on Innovation in Products, Processes & Safety management” Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Χάρις Δελημήτσου, Ευάγγελος Μουρελάτος, Γοργίας Γαροφαλάκης)

Meat Tips / Leonardo da Vinci / Transfer of Innovation Χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό το Πρόγραμμα LdV / ToI (αρ. συμβ. 2010-1-GR1-LEO05-03952) Υλοποίηση από κοινοπραξία 7 εταίρων από 4 χώρες (EL, ES, HU, IT) Συντονιστής: ΕΦΕΤ Εταίροι: ΣΕΒΕΚ, ΕΕΧ (EL) / AINIA (ES) / OHKI (HU) / UNITO, LCIAA (IT) - Έναρξη: 10/2010 / Λήξη: 01/2013

Meat Tips / Leonardo da Vinci / Transfer of Innovation Κίνητρο: Μεγάλος αριθμός μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων. Παραδοσιακός χαρακτήρας (προϊόντα και μέθοδοι παραγωγής). Δυσκολίες των μικρών επιχειρήσεων να προσαρμοστούν στις διαμορφούμενες απαιτήσεις για την ασφάλεια & ποιότητα των τροφίμων καθώς και να υιοθετήσουν τεχνολογικές καινοτομίες (συχνά λόγω μη επαρκώς καταρτισμένου προσωπικού). Στόχος: Η ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για την παρουσίαση διαφόρων τεχνολογικών εξελίξεων, κατάλληλα διαμορφωμένου για στελέχη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και συναφών φορέων.

Εκπαιδευτικό Υλικό: Χρήση των γαλακτικών βακτηριών ως μέσο για τη βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας των τελικών προϊόντων. Μικροβιολογία των ζυμούμενων προϊόντων κρέατος Γενικές διαφοροποιήσεις μεταξύ ζυμούμενων προϊόντων κρέατος Χαρακτηριστικά των Οξυγαλακτικών βακτηρίων (Lactic Acid Bacteria – LAB), η παρουσία & ο ρόλος τους στα Ευρωπαϊκά αλλαντικά Ζύμες και Μύκητες στα ζυμούμενα αλλαντικά Καλλιέργειες εκκίνησης Νομοθεσία. Εφαρμογές των βακτηριοσινών Μελλοντικές προκλήσεις.

Εκπαιδευτικό Υλικό: Βασικές αρχές ανάπτυξης αποτελεσματικών συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας προϊόντων αλλαντικών. Συστήματα Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων. Εφαρμογή των Αρχών HACCP στην παραγωγή, επεξεργασία, συσκευασία και διακίνηση των ζυμούμενων προϊόντων κρέατος (μικροβιολογικοί, χημικοί & φυσικοί κίνδυνοι, πηγές επιμόλυνσης, Αρχές Codex Alimentarius HACCP, μελέτη περίπτωσης και πηγές πληροφόρησης). Προτυποποιημένες Διεργασίες Χειρισμού (SOPs) σε ζυμούμενα προϊόντα κρέατος. Σχετική νομοθεσία.

Εκπαιδευτικό Υλικό: Τεχνολογικές Καινοτομίες στην παραγωγή, επεξεργασία και συσκευασία αλλαντικών Τα βήματα της παραγωγής των ζυμούμενων αλλαντικών – σύγκριση τεχνολογιών στην παραγωγή παραδοσιακών αλλαντικών με τη χρήση καλλιεργειών εκκίνησης. Τεχνολογία Quick-Dry-Slice Αλλαντικά χωρίς πρόσθετα. Συσκευασία. Ο ρόλος των νιτρωδών / νιτρικών στα αλλαντικά. Η συνεισφορά των μοριακών μεθόδων στην κατανόηση της μικροβιολογίας και της δυναμικής της ζύμωσης των αλλαντικών. Καινοτομία και μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις – Οδηγός προ-αξιολόγησης της καινοτομίας. https://secure.flickr.com/photos/jesper_hauge/3043460885/ Φωτογραφία: Jesper Hauge

Αξιολόγηση εκπαιδευτικού υλικού Εσωτερικά από την κοινοπραξία – αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του κάθε εταίρου σε θέματα τεχνολογίας τροφίμων και μεθόδων εκπαίδευσης/ κατάρτισης Από ομάδες εξωτερικών εμπειρογνωμόνων (focus groups) σε κάθε χώρα.

Αξιοποίηση εκπαιδευτικού υλικού στα πλαίσια του έργου Μετάφραση στις εθνικές γλώσσες των εταίρων. Χρησιμοποίησή του πιλοτικά στην υλοποίηση ορισμένων σεμιναρίων (5 στην Ελλάδα – Αθήνα και Θεσσαλονίκη & 2 σε καθεμιά χώρα της κοινοπραξίας). Διάθεσή του σε ηλεκτρονική μορφή (αυτούσιο αλλά και σε πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης e-learning).

Αξιοποίηση εκπαιδευτικού υλικού μετά το πέρας του έργου Ι. Χρησιμοποίησή του - κατόπιν κατάλληλης προσαρμογής (Σύσταση Ομάδων Εργασίας μετά από εισήγηση Δ/νσης Εκπ/σης ΕΦΕΤ) - στα προγράμματα κατάρτισης επιπέδου 2 του ΕΦΕΤ για τη βιομηχανία κρέατος. Για την κατάρτιση σε θέματα υγιεινής, ασφάλειας, παραγωγής, ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας: χειριστών τροφίμων υπευθύνων ομάδων και τομέων προϊσταμένων τμημάτων και διευθύνσεων Προγράμματα ειδικά προσαρμοσμένα για την βιομηχανία κρέατος (ΥΑ 14708/07).

Αξιοποίηση εκπαιδευτικού υλικού μετά το πέρας του έργου ΙΙ. Χρησιμοποίησή του - κατόπιν κατάλληλης προσαρμογής (Ομάδες Εργασίας Εγκυκλίου 2495/Α/19-05-2006  Επιτροπή Αξιολόγησης  Έγκριση Δ.Σ. ΕΦΕΤ) – για την ανάπτυξη νέου εθνικού οδηγού ορθής πρακτικής για τις επιχειρήσεις ζυμούμενων προϊόντων κρέατος (άρθρο 8, Κανονισμός 852/2004/ΕΚ.).

Ευχαριστούμε! Το εκπαιδευτικό υλικό του έργου MEAT TIPS είναι © (2011, 2012) της κοινοπραξίας του έργου. Το λογότυπο MEAT TIPS βασίστηκε σε και σχεδιάστηκε με τη χρήση δημόσια διαθέσιμων πόρων: της γραμματοσειράς Alpha sausage, της ClipartDB και του GIMP.