ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΑΣΜΑ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τεχνολογίες Internet Υπηρεσίες & Εφαρμογές Τμήμα 1I-ΙΝΠ01 – Web Design / Development Κωνσταντίνος Σαπουντζής.
Advertisements

Ένα παγκόσμιο δίκτυο που συνδέει εκατομμύρια υπολογιστές.,. Περισσότερες από 100 χώρες που συνδέονται με τις ανταλλαγές των δεδομένων, ειδήσεις και απόψεις..Σε.
Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 14 Δεκεμβρίου 2010, Αθήνα 2η Σύνοδος Διευθυντών.
Στρατηγική & Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ---- Εναρμόνιση με την Ψηφιακή Στρατηγική της Χώρας Υπουργείο Διοικητικής.
Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας Πλάνο Δράσης για την Ανάπτυξη του Internet στην Ελλάδα Επιτροπή Internet & Value Added Services.
Γραφείο Επιτρόπου Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων
Ν. Σαριδάκης Ημερίδα Τεχνικού Επιμελητηρίου Το ΥΠΕΣΔΔΑ και οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ Γενική Γραμματεία Δημόσιας.
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/2005.
Ελληνικές Βιβλιοθήκες Συνολική Παρουσίαση Θέσεων Ομάδα Εργασίας Δημοσίων Βιβλιοθηκών Ιανουάριος 2011.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΣΕΛΙΔΑ»
Παραδοτέο Ομάδας Εργασίας Ιδ3 Ebusiness Forum Κώστας Τρούλος Καβάλα, 26/11/2008.
Παραδοτέο Ομάδας Εργασίας “Fiber to the Home – Fiber to the Building” e-Business Forum Δημόσια Διαβούλευση Συντονιστές: Αλέξανδρος Καλόξυλος Πανεπιστήμιο.
Η Ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Πώς θα ζήσω με το Διαδίκτυο στην εποχή των παρακολουθήσεων και των ανοιχτών δεδομένων; Μιχάλης Βαφόπουλος,
Επιχειρηματική ιδέα Ευκαιρίες από το περιβάλλον (πόροι) Φυσικοί πόροι Ανθρωπογενείς πόροι Προσωπικές ικανότητες, δεξιότητες κλπ. ΓνώσειςΔεξιότητεςΕμπειρίεςΆλλα…
Κεφάλαιο 3: Το ενιαίο ρυθμιστικό και νομικό πλαίσιο. 3.1 Η έννοια και το περιεχόμενο του ενιαίου ρυθμιστικού πλαισίου. 3.2 Η αναγκαιότητα δόμησης του.
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ» ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΜΟΧΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.
«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ» ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ.
Ευρυζωνικότητα ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ.
Ένταξη Νέων Τεχνολογιών στο Εκπαιδευτικό Σύστημα και Άτομα με Αναπηρία
Η πρόκληση της ευρυζωνικότητας και οι δημόσιες υποδομές της Καθ. Σωκράτης Κ. Κάτσικας ΓΓ Επικοινωνιών Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών “ Πολιτικές Προώθησης Ευρυζωνικότητας “ Θ.Καρούνος,
1 Η Ψηφιακή Ελλάδα του Σήμερα.. Νησίδες Πληροφοριακών Συστημάτων Αυτόνομα πληροφοριακά συστήματα Εστιασμένα στις εσωτερικές ή και κάθετες ανάγκες των φορέων.
Νίκος Σαριδάκης,Φ Κακλαμάνης, Α. Στασής1 ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Προτεραιότητες για την ταχύτερη ανάπτυξη της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στη.
Η Διοικητική Μεταρρύθμιση στην Πράξη Προγραμματική Περίοδος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ.
Ικανότητες Εκπαιδευτικών 6 Οκτωβρίου 2014 Caroline Kearney Ανώτερη Υπεύθυνη Έργου και Εκπαιδευτική Αναλύτρια.
Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, αναμένεται να παρουσιάσουν ζήτηση μέχρι το 2020 Πηγή:
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007 – 2013
© 2007 Gov2U Η Ηλεκτρονική Δημοκρατία και η Συμμετοχή των πολιτών στην Ψηφιακή Κοινωνία. Βασίλης Κουλολιάς, Πρόεδρος, GOV2U.
ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ:
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 2007 – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ.
Σ. ΤΣΙΓΑΝΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΔ ΕΠ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Ενημέρωση Γενικών Γραμματέων Περιφερειών για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.
Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας Δράσεις του ΣΕΠΕ στην κατεύθυνση της ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών Επιτροπή Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.
«Ψηφιακό χάσμα: η περίπτωση των νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών» Νατάσα Κωνσταντέλου – Πανεπιστήμιο Αιγαίου & Πέτρος Στεφανέας - ΕΜΠ.
Στρατηγική «Ευρώπη 2020» ICT - θέσεις εργασίας - οικονομική ανάπτυξη - καθημερινότητα.
LOGO 12 ο Ετήσιο Συνέδριο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών 5-6 Οκτωβρίου 2010 Οδυσσέας Ράπτης - Μέλος Δ.Σ. CitiesNet Α.Ε.
Εκδήλωση για το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα. Τεχνολογίες της Κοινωνίας της Πληροφορίας (IST) Εκδήλωση για το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την έρευνα.
Γρηγόριος Παπούλιας Αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας 10/05/2006 Δίκτυο οπτικών ινών Δήμου Αμφιλοχίας : Η ευρυζωνικότητα καταλύτης για την ανάπτυξη της πόλης.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ MARKETING
Αλέξανδρος Χριστογιάννης Retail Marketing Manager Forthnet.
Δίκτυα Υποδομών Ανδρέας Πολυκάρπου. Δίκτυα Ανοικτής Πρόσβασης Το πρώτο επίπεδο ενός δικτύου ανοικτής πρόσβασης είναι το καθεστώς ιδιοκτησίας, που είναι.
ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
TA ΓΣΠ στην Υπηρεσία του Πολίτη (Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση) Παρασκευή 10 Ιουνίου 2005 Περιφερειακές Δράσεις ΓΣΠ στην Κοινωνία.
ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΧΑΣΜΑΤΟΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΘΩΜΑΣ ΣΦΗΚΟΠΟΥΛΟΣ.
Προϋποθέσεις Ανάπτυξης των Ευρυζωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Ι. Μπούρας Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, Παν. Πατρών και Ερευνητικό Ακαδημαϊκό.
Καθ. Γκρίτζαλης Στέφανος Ειδικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης
ΟΙ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ
1 Δημόσιες σχέσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη: Η συμβολή των δημοσίων σχέσεων στο (δημοκρατικό) Αναπτυξιακό Σχεδιασμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρόδρομος.
Δρ. Αναστάσιος Δ. Αναστασίου Κ.Υ. του ΥΠΕΣΔΔΑ
Ελληινκή Βιομηχανία: προς την οικονομία της γνώσης, ΤΕΕ,Αθήνα 3-5 Ιουλίου 2006 ΘΕΜΑ: Η Βιομηχανία Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην.
«Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την Τοπική Ανάπτυξη», Ηράκλειο, 5-6 Μαϊου, kedke.ntua.gr 1.
Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και ΕπικοινωνιώνΗράκλειο Κρήτης για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την Τοπική Ανάπτυξη5 & 6 Μαϊου 2006 Ανάπτυξη.
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Επίδοση στο σχολείο και κοινωνική προέλευση. Δεκαετία 1960 Πολυάριθμες έρευνες σε πολλές δυτικές χώρες με στόχο να διαπιστωθεί αν το σχολείο προσφέρει.
1 η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Τα Βασικά Στοιχεία του ΕΠ.
Η ουσία πίσω από τις λέξεις
Mάθημα 2ο Η ανάπτυξη των ΜΜΕ. Από την Επικοινωνία στα μαζικά Μέσα Ο όρος «μέσα μαζικής επικοινωνίας» αναφέρεται σε μέσα που έχουν οργανωθεί για να μεταδίδουν.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Χαράλαμπος Κιουρτσίδης ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΑ/ΠΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜAKEΔΟΝΙΑΣ 4 η Προγραμματική Περίοδος Κοινωνία της Πληροφορίας.
Συνοπτική Παρουσίαση Ε.Π. «ΚτΠ» Παναγιώτης Γεωργιάδης Αθήνα 9 Νοεμβρίου 2004.
Προϋποθέσεις Ανάπτυξης των Ευρυζωνικών Υπηρεσιών
Νομική Πληροφορική Δρ. Δαμιανός Σακάς.
Προγραμματική Περίοδος
Κατερίνα Αλεξομανωλάκη,
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ Π.κ.Ε ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΛΥΣΕΙΣ
Τερψιχόρη Ν. Μαγδαληνού, Εταίρος
Η ανοιχτή μέθοδος συντονισμού (ΑΜΣ)
Προσβασιμότητα για ΑμεΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΑΣΜΑ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΑΣΜΑ Ο όρος «ψηφιακό χάσμα» αναφέρεται στο χάσμα μεταξύ των ατόμων, νοικοκυριών, επιχειρήσεων και γεωγραφικών περιοχών, σε διαφορετικά κοινωνικο-οικονομικά επίπεδα, όσον αφορά στις ευκαιρίες που έχουν για πρόσβαση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και στη χρήση του Διαδικτύου, για ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων (ΟΟΣΑ)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΧΑΣΜΑΤΟΣ Ψηφιακό Χάσμα Παγκόσμιο Κοινωνικό Οικονομικό Δημοκρατικό Γεωγραφικό

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΑΣΜΑ Το φαινόμενο του ψηφιακού χάσματος παρατηρήθηκε για πρώτη φορά όταν εξετάστηκε η διείσδυση του Διαδικτύου σε διάφορες χώρες Με αφετηρία το παγκόσμιο ψηφιακό χάσμα, αναγνωρίστηκε η επίδραση της ανισομερούς κατανομής του νέου μέσου σε διάφορες ομάδες Ο διαχωρισμός αυτός έγινε σταδιακά, εστιάζοντας κάθε φορά σε πιο μικρό δείγμα με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά

ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ27

ΧΡΗΣΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΕΕ27

ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ27

ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ27

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ Η ψηφιακή ανισότητα επεκτείνει το ζήτημα της μη πρόσβασης και αντί να ασχολείται μόνο με το εάν οι χρήστες έχουν ή δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ερευνά την ικανότητα των χρηστών να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά το Internet για τους δικούς τους σκοπούς

ΜΟΡΦΕΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ Ανισότητα στα τεχνικά μέσα Ανισότητα στην αυτονομία χρήσης Ανισότητα στις δεξιότητες Ανισότητα στο σκοπό χρήσης Ανισότητα στην κοινωνική στήριξη

ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ – ΥΨΗΛΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ – ΜΕΤΡΙΟ ΜOΡΦΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ – ΧΑΜΗΛΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ – ΠΥΚΝΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ – ΑΡΑΙΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Στον Ευρωπαϊκό χώρο παρατηρούνται μεγάλες διακυμάνσεις όσον αφορά στη διείσδυση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Διαδικτύου Οι παραδοσιακά αναπτυγμένες χώρες παρουσιάζουν υψηλή ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών Το ψηφιακό χάσμα είναι μεγαλύτερο για το μέτριο και χαμηλό μορφωτικό επίπεδο (σε σχέση με το υψηλό) Οι πυκνοκατοικημένες περιοχές εμφανίζουν αυξημένα ποσοστά χρήσης του Διαδικτύου (σε σχέση με τις αραιοκατοιημένες), επιβεβαιώνοντας το σημαντικό ρόλο των υποδομών

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΧΑΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΕ Ποσοστό ατόμων που παρήγγειλαν αγαθά ή υπηρεσίες ηλεκτρονικά για ιδιωτική χρήση (COM) Ποσοστό ατόμων που δεν έχουν ποτέ χρησιμοποιήσει Η/Υ (NOPC) Ποσοστό νοικοκυριών με πρόσβαση στο Διαδίκτυο από το σπίτι (HOME) Ποσοστό νοικοκυριών με ευρυζωνική πρόσβαση (BROAD) Ποσοστό ατόμων που χρησιμοποιούν τακτικά το Διαδίκτυο (USE)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΧΑΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΕ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ (ICI)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ICI ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ: εξετάζει το (y) και όχι τα επιμέρους στοιχεία (a, b) όπως οι άλλες μεθοδολογίες ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ: περιλαμβάνει κοινούς παράγοντες (a1 – a3) που μπορεί να είναι όμοιοι σε διαφορετικά πλαίσια και μοναδικούς παράγοντες που είναι μοναδικοί στο εκάστοτε πλαίσιο

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ICI ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ: τα προτεινόμενα βάρη εξαρτώνται από το γενικό πλαίσιο της εκάστοτε περίπτωσης Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ICI ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ: κατά την επανάληψη της διαδικασίας μέτρησης του ψηφιακού χάσματος επιδιώκεται βελτίωση των παραγόντων και των αντίστοιχων βαρών τους

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ / ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ» Φυσική πρόσβαση στην τεχνολογία Καταλληλότητα της τεχνολογίας Οικονομική δυνατότητα προσέγγισης της τεχνολογίας και χρήση της τεχνολογίας ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ Ανθρώπινη ικανότητα και εκπαίδευση Τοπικά σχετικό περιεχόμενο, εφαρμογές και υπηρεσίες Ένταξη στην καθημερινή ρουτίνα Κοινωνική αποδοχή της τεχνολογίας

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ / ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ» ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Κοινωνικο-οικονομικοί παράγοντες Τοπικό και μακρο-οικονομικό περιβάλλον Πολιτική θέληση & δημόσια υποστήριξη Νομικό & ρυθμιστικό πλαίσιο Περιφερειακό & διεθνές περιβάλλον

ΔΕΙΚΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ (δυνατότητα πλήρους χρήσης των βασικών υπηρεσιών του Διαδικτύου) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ONLINE ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΡΗΣΤΩΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ