Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ
ΣΕΚΑ ΙΩΑΝΝΑ ΧΑΣΚΟΥΡΤΗ ΡΕΝΑΤΑ ΣΟΥΝΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΙΓΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΑΡΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

2 Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ
O σημερινός τρόπος ζωής έχει οργανωθεί σε τέτοιο βαθμό γύρω από τη χρήση του υπολογι- στή, ώστε πολλές απαιτήσεις του σημερινού ανθρώπου σε κάθε τομέα δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν χωρίς αυτόν.

3 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

4 ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Οι πιο σημαντικές επιπτώσεις των υπολογιστών στη σύγχρονη κοινωνία είναι: 1. η αποξένωση των ανθρώπων 2. η μείωση του ελάχιστου ελεύθερου χρόνου 3. αρκετά προβλήματα υγείας από την πολύωρη χρήση του υπολογιστή 4. άσκοπο <<κυνήγι χρόνου>> 5. το ψηφιακό χάσμα (digital divide) 6. η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων 7. η υπερπληροφόρηση.

5 ΤΗΛΕ-ΙΑΤΡΙΚΗ Η τηλεϊατρική είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη εφαρμογή της κλινικής ιατρικής όπου η ιατρική πληροφορία μεταφέρεται μέσω του τηλεφώνου ή του διαδικτύου και μερικές φορές άλλα δίκτυα και μερικές φορές εξ αποστάσεως ιατρικές διαδικασίες ή εξετάσεις.

6 ΤΗΛΕ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Είναι ένας τρόπος διδασκαλίας-μάθησης, που μπορεί να εφαρμοσθεί με τη χρήση νέων τεχνολογιών όπως για παράδειγμα βίντεο, τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρονικούς υπολογιστες κλπ. Προσομοιώνει την εκπαιδευτική διαδικασία έτσι ώστε οι συμμετέχοντες σε αυτή να μπορούν να βρίσκονται σε διαφορετικό χρόνο και τόπο.

7 ΤΗΛΕ-ΕΡΓΑΣΙΑ Η τηλε-εργασία παρέχει τη δυνατότητα σε άτομα που βρίσκονται μακριά από τον χώρο εργασίας τους, να εργάζοντα, σαν να βρίσκονταν στον εργασιακό χώρο. Μερικές από τις πιο διαδεδομένες μορφές τηλε-εργασίας είναι : Εργασία στο σπίτι Κινητή Τηλε-εργασία Εργασία σε δορυφορικά κέντρα Εργασία σε κέντρα Τηλε-εργασίας Τηλε-υπηρεσίες Μερική Τηλε-εργασία

8 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Ως ηλεκτρονικό εμπόριο ορίζεται το εμπόριο που πραγματοποιείται με ηλεκτρονικά μέσα Αποτελεί δηλαδή μια ολοκληρωμένη συναλλαγή που πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου - internet χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία του πωλητή και του αγοραστή.

9 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση είναι ο μετασχηματισμός του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης Ο μετασχηματισμός πραγματοποιείται με πολλούς τρόπους: Δικτυωμένες λειτουργίες σε δημόσιες υπηρεσίες Συγχρονισμένες πληροφορίες και διαδικτυακές υπηρεσίες σε πολίτες Διαδραστικές επικοινωνίες και άμεση δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών Στήριξη της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης μέσω του διαδικτύου κλπ.

10 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google