4η Ενότητα:Καθαρισμός.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ι.Ι.Ε.Κ DATA Τμήμα: Μαγειρικής τέχνης Μάθημα: Στοιχεία Εστιατορικής
Advertisements

2η ενότητα: Το προσωπικό του εστιατορίου
KΑΘΑΡΙΣΜΟΣ & ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ
6η Ενότητα:Τρόποι Μεταφοράς Πιάτων
5η Ενότητα: Προετοιμασία Τραπεζαρίας (Mise un place)
© BOOKA χημικά προϊόντα
(ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΑΕΡΑ)
Ενότητα 5η Συνέχεια.
ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ και λαμπεσ εξοικονομησησ ενεργειασ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥ
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Ερευνητική Εργασία Α’ Τετραμήνου
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 2
3ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας Σπόντης Α.
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 4
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Οργάνωση και Λειτουργία Επισιτιστικών Τμημάτων
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Ενότητα 7.1 Πρόληψη τροφικής δηλητηρίασης
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Ενότητα: 1 - Τεχνολογία του Φλαμπέ
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
2010 ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
Μπάνιο.
ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ κατ` επιλογή μάθημα ΙΙΙ εξαμήνου
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2016
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΧΩΡΟΥ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος Σιτηρών & Αρτοσκευασμάτων Ενότητα 8: Υγιεινή κατά την παρασκευή προϊόντων άρτου. Θεοφάνης Γεωργόπουλος, Kαθηγητής Εφαρμογών,
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ. ΟΟρίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. ΑΑναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Καλλιέργεια βακτηρίων
-Προσεκτική προετοιμασία και κατανόηση του πειράματος πριν την εκτέλεσή του.
Μικροσκοπική παρατήρηση μόνιμων παρασκευασμάτων ανθρωπίνων ιστών.
Δραστηριοτητεσ απο τον Κοσμο τησ Φυσικησ για το Νηπιαγωγειο
«Δραστηριότητες από τον κόσμο της φυσικής για το νηπιαγωγείο»
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΙΙ 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
novoril® ex carpet Kαθαριστικό με άρωμα
ΦΕ13: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Πέρα από το πλύσιμο του σώματος, πρέπει να φροντίζουμε επίσης και να κρατούμε σε καθαρή και υγιεινή κατάσταση και κάποια επιμέρους.
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΕΡΙΩΝ Μάριος Βαμβακάρης.
Γεώργιος Απλαδάς Χειμερινό
lacip® 360 Υγρό πλυντηρίου ποτηριών για σκληρά νερά
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Συμβουλές οικονομίες:μπάνιο/καθαριότητα
Τμηματα του Εστιατοριου Κυριοι και Βοηθητικοι χωροι του εστιατορίου
15 «χρυσοί κανόνες» στο τραπέζι
Ομάδες προετοιμασίας γονεϊκότητας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

4η Ενότητα:Καθαρισμός

Ο καθαρισμός του εστιατορίου Ο σωστός και τακτικός καθαρισμός αποτελεί υποχρέωση της επισιτιστικής επιχείρησης Παράλληλα δίνει τη θετική εικόνα στον πελάτη όχι μόνο για την καλή κατάσταση των χώρων, των επίπλων, των λινών και των σκευών που εξυπηρετείται, αλλά παραλληλίζει την εικόνα που βλέπει στην τραπεζαρία με το της κουζίνας Εφόσον το περιβάλλον του εστιατορίου είναι καθαρό, τότε ο πελάτης θεωρεί ότι και ο χώρος της κουζίνας είναι καθαρός, ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχει καμία οπτική επαφή

Ο καθαρισμός του εστιατορίου Για τον καθαρισμό των χώρων του εστιατορίου επειδή υπάρχει η καθημερινή λειτουργία και οι ώρες εργασίας για την Mise un Place, το σερβίρισμα κλπ είναι πολλές και κουραστικές, ο καθαρισμός ανατίθεται σε ειδικά συνεργεία καθαρισμού σε ώρες μη λειτουργίας του εστιατορίου Σε ότι αφορά τα τραπέζια απαιτείται μεγάλη προσοχή στις επιφάνειες, κυρίως σε ότι αφορά την πρόκληση γρατζουνιών, είτε από τους πελάτες, είτε από τα σκεύη κλπ Για αυτό το λόγο καλό είναι να τοποθετούμε το μολοτόν Ή ή

Ο καθαρισμός του εστιατορίου Στην περίπτωση που έχουμε γυάλινες επιφάνειες, αποφεύγουμε την άμεση επαφή οποιουδήποτε σκεύους με το γυαλί Τα μαχαιροπίρουνα και τα πορσελάνινα σκεύη σε προκαλούν με τις μετακινήσεις τους γρατζουνιές, ενώ τα ποτήρια ανεξαρτήτως ποτού θα πρέπει να τοποθετούνται πάνω σε Sous Verres διότι υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν μόνιμα στίματα τα οποία δεν καθαρίζουν Το βετέξ είναι συνηθισμένος τρόπος καθαρίσματος αλλά χρειάζεται προσοχή

Καθαρισμός σκευών (γυάλισμα) πριν την τοποθέτηση στο τραπέζι

1. Μαχαίρια, πιρούνια, κουτάλια Για το γυάλισμα των σκευών χρειαζόμαστε: Ποτηρόπανα Σαμπανιέρα ή άλλο σκεύος με ζεστό νερό Δίσκος με δισκόπανο

Διαδικασία: Βουτάμε τα σκεύη στο ζεστό νερό Παίρνουμε μερικά και τα βάζουμε στην πετσέτα Σκουπίζουμε τα σκεύη Τα γυαλισμένα σκεύη τοποθετούνται στο δίσκο και μεταφέρονται για φύλαξη στα πάσα ή για στρώσιμο τραπεζιών

2. Ποτήρια Για το γυάλισμα χρειαζόμαστε: Ποτηρόπανα Σαμπανιέρα ή άλλο σκεύος με ζεστό νερό Δίσκος με δισκόπανο

Διαδικασία: Βάζουμε το ποτήρι πάνω από τη σαμπανιέρα που έχει ατμό Σκουπίζουμε το ποτήρι Ελέγχουμε την καθαριότητα του ποτηριού Τοποθετούμε ανάποδα τα ποτήρια στο δίσκο με καθαρό ποτηρόπανο Φυλάσσονται σε βιτρίνες ή τοποθετούνται ανάποδα στα τραπέζια

Καθαρισμός λινών Σε ότι αφορά το σύνολο των λινών στο εστιατόριο είναι υποχρεωτικός ο καθαρισμός τους αμέσως μετά τη χρήση τους από τους πελάτες Γενικά ως υφάσματα ακολουθούντα οι κανόνες πλυσίματος των ρούχων δηλαδή αν έχουμε λινά με σκούρα κυρίως χρώματα τότε τα πλένουμε σε χαμηλές θερμοκρασίες για να μην ξεβάψουν και πάντοτε ξεχωριστά από τα λευκά Καλό θα είναι τα πλυντήρια να έχουν και σύστημα αποστράγγισης