Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ και λαμπεσ εξοικονομησησ ενεργειασ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ και λαμπεσ εξοικονομησησ ενεργειασ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ και λαμπεσ εξοικονομησησ ενεργειασ

2 ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ και λαμπεσ εξοικονομησησ ενεργειασ
Από τις μαθήτριες: Αλεξάνδρα Νικολοπούλου Μαρία Πλαγάκη Ευγενία Σελαχόγλου Έφη Φλώρου Άνναμπελ Ντέι Α3

3 ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ Η εξοικονόμηση του νερού στις μέρες μας είναι αρκετά σημαντική! Η έλειψη νερού θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Πολλές φορές σε καθημερινή βάση οι νοικοκυρές των σπιτιών πλένουν πιάτα.Καθώς σαπουνίζουν τα πιάτα έχουν την συνήθεια να αφήνουν τη βρύση ανοικτή με αποτέλεσμα να σπαταλούν νερό χωρίς να τους χρειάζεται.Μια λύση εξοικονόμησης νερού από αυτή την συνήθεια είναι το πλυντήριο πιάτων.

4 ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ Το πλυντήριο πιάτων είναι μια ηλεκτρική συσκευή η οποία βοηθά στο πλύσιμο πιάτων. Είναι αρκετά φιλική προς το περιβάλλον ,διότι λειτουργεί με πρόγραμμα .Αυτό το πρόγραμμα «δίνει εντολή» στο πλυντήριο για τη ποσότητα νερού που θα καταναλώσει.Έτσι δεν καταναλώνει άσκοπο νερό. Το πλυντήριο πιάτων χρησιμοποιείται κυρίως στα εστιατόρια ,αλλά και από πολλές οικογένειες. Είναι μια από τις πιο διαδεδομένες οικιακές συσκευές.

5 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το εσωτερικό ενός πλυντηρίου πιάτων, το οποίο ονομάζεται μπανιέρα, μπορεί να αποτελείται από πλαστικό ή από ανοξείδωτο χάλυβα . Ένα πλυντήριο πιάτων συνήθως, εσωτερικά περιέχει 2 ράφια και 1 «θήκη» για τα μαχαιροπίρουνα, η οποία βρίσκεται στο δεύτερο ράφι .Το πρώτο ράφι είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να τοποθετούνται τα ποτ ήρια και τα φλιτζάνια και το δεύτερο για τα πιάτα. Τα ράφια αυτά με ροδάκια τραβιούνται προς τα έξω και προς τα μέσα. Επίσης στην πόρτα του υπάρχουν 2 μικρά ανοίγματα με καπάκι ,όπου μπαίνουν τα απορυπαντικά. Επιπλέον στο πάνω μέρος της πόρτας βρίσκονται τα προγράμματα και το on-off.

6 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Τα προγράμματα περιλαμβάνουν τα εξής:
Το χρόνο λειτουργίας του πλυντηρίου. Αν το πλύσιμο θα περιλαμβάνει και στέγνωμα. Σε πόσους βαθμούς θα λειτουργεί. Και το αν θα περιέχει κάποιο σκεύος το οποίο χρειάζεται ειδικά προγράμματα.

7 ΜΟΡΦΕΣ – ΤΥΠΟΙ Υπάρχουν 2 μορφές πλυντηρίων πιάτων:
Πλυντήριο πιάτων πάγκου Κανονικό πλυντήριο πιάτων:

8 λαμπεσ εξοικονομησησ ενεργειασ
Γερμανοί επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι οι νέοι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας εκπέμπουν επικίνδυνες ουσίες κατά την διάρκεια της λειτουργίας τους, συμπεριλαμβανομένων και φαινόλης, ενός δηλητηρίου που χρησιμοποιήθηκε στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Οι ερευνητές προειδοποιούν να μην αφήνουμε τα παιδιά μας να κοιμούνται πολύ κοντά σε λαμπτήρες φθορισμού, επειδή εκπέμπουν καρκινωγόνες χημικές ουσίες.

9 λαμπεσ εξοικονομησησ ενεργειασ
Η ΕΕ έχει λάβει μέτρα για την αντικατάσταση όλων των κανονικών λαμπτήρων με τις νέες λάμπες εξοικονόμηση ενέργειας για τη μείωση της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Αλλά από όσο φαίνεται τα νέα φωτιστικά δεν είναι και τόσο «πράσινα», όπως αναμενόταν. Όταν σπάσουν, από αυτά διαρρέουν επικίνδυνες ποσότητες υδραργύρου, ενός επίσης πολύ ισχυρού δηλητηρίου.

10 λαμπεσ εξοικονομησησ ενεργειασ
Τώρα, οι ειδικοί διαπιστώνουν ότι, όταν λειτουργούν, οι λάμπες αυτές απελευθερώνουν  επικίνδυνες χημικές ουσίες σε μορφή ατμού. Σύμφωνα με τον Andreas Kirchner από την Ομοσπονδία Γερμανών Μηχανικών, γύρω από τους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας σχηματίζεται ένα βλαβερό «ηλεκτρικό νέφος» και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε δωμάτια που δεν αερίζονται, και σε καμιά περίπτωση, κοντά στο κεφάλι.

11 λαμπεσ εξοικονομησησ ενεργειασ

12 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ: πλυντήρια πιάτων εικόνες
gpair=en%7Cel&u= Dishwasher physics4u.wordpress.com/2011/.../ή-ό-έio


Κατέβασμα ppt "ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ και λαμπεσ εξοικονομησησ ενεργειασ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google