Λατινική Αμερική Συνεργάστηκαν: Βασιλειάδη Δήμητρα Θανοπούλου Φαίη Αλιφραγκή Κλέλια Γκότση Αναστασία Θωμόπουλος Λευτέρης
Καρυκεύματα: η σκόνη τσίλι, το κύμινο, η ρίγανη, το κόλιανδρο, το επασότε (epazote), η κανέλα και το κακάο. Η βάση της Μεξικάνικης κουζίνας είναι το καλαμπόκι . Το καλαμπόκι χρησιμοποιείται τόσο ως συνοδευτικό πολλών πιάτων όσο και για να φτιαχτούν οι τορτίγιες, οι ταμάλες και πολλά άλλα φαγητά Επίσης χρησιμοποιείται πολύ και το ρύζι.
Έθιμα στο Μεξικό Η Μέρα των Νεκρών /Dia de los Muertos Κάθε πρώτη και δεύτερη μέρα του Νοέμβρη λαμβάνει χώρα αυτή η γιορτή, μία από τις πιο αντιπροσωπευτικές της χώρας. Η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη στα παιδιά και η δεύτερη, επίσης γνωστή ως η Μέρα Αγίων Πάντων, στους μεγαλύτερους σε ηλικία που έχουν φύγει από την ζωή.Το ιδιόμορφο σε αυτή την παράδοση είναι οι βωμοί και οι προσφορές που τοποθετούνται στα σπίτια των νεκρών. Οι συγγενείς τους εναποθέτουν από τα αγαπημένα τους φαγητά και ποτά έως και αντικείμενα και παιχνίδια που τους άνηκαν.
Ιστορία και φαγητό Η διατροφή των Ατζέκων, των Μάγια και των Ζαποτέκων βασίζονταν στο καλαμπόκι, στα φασόλια, στις πιπεριές, στις ντομάτες, στις γλυκοπατάτες και στα μυρωδικά. Περιστασιακά κυνηγούσαν άγριες γαλοπούλες, λαγούς και ελάφια. Οι Ισπανοί έφεραν στο Μεξικό τις δικές τους διατροφικές συνήθειες και τα δικά τους ζώα (άλογα, χοίρους, πρόβατα, κατσίκες και κοτόπουλα) και τρόφιμα (ελαιόλαδο, μπαχαρικά, μυρωδικά, ζάχαρη αλλά και διάφορα φρούτα και λαχανικά).
Μεξικό (φαγητά) Burrito Cochinita Pibil Χοιρινό και πορτοκάλι, με σάλτσα από κρεμμύδι τουρσί και πιπεριά jalapeno. Tacos al pastor Guacamole
Αργεντινή Ιστορία και φαγητό Οι γηγενείς Ινδιάνοι ήταν γεωργοί οι οποίοι καλλιεργούσαν κολοκύθες, πεπόνια και γλυκοπατάτες. Οι Ισπανοί κατακτητές ήρθαν στη χώρα το 1536. Μεταξύ του 1880 και 1890, εγκαταστάθηκαν στην Αργεντινή περίπου 1.000.000 μετανάστες από την Ευρώπη. Ιταλοί, Ισπανοί, Βρετανοί, Γερμανοί, Εβραίοι και άλλοι έφεραν στην Αργεντινή το δικό τους φαγητό. Όλες αυτές οι κουλτούρες άσκησαν επιρροή στα πιάτα της Αργεντινής.
Χαρακτηριστικά Φαγητά Chimichurri σάλτσα από ψιλοκομμένο μαϊντανό, ρίγανη, κρεμμύδι, σκόρδο, νιφάδες από πιπεριά τσίλι, ελαιόλαδο και λίγο ξύδι ή λεμόνι Asado: Δηλαδή μπάρμπεκιου (βοδινό, παϊδάκια, χοιρινό και λουκάνικα) Alfajores: τραγανά μπισκότα με γέμιση μους ή dulce de leche.
Τέλος - Ευχαριστούμε P. Harris, D. Lyon & S. McLaughlin, ..οτιδήποτε αφορά το φαγητό, την κατανάλωση της τροφής, την απόκτησή της, την παρασκευή της αλλά και το ποιος βρίσκεται στο τραπέζι μαζί μας, είναι μια μορφή επικοινωνίας, πλούσια σε νοήματα και σημασίες. Οι συνήθειες, οι πρακτικές και οι τελετές γύρω από το φαγητό αποτελούν ένα παράθυρο προς τις απόψεις μας για τον κόσμο και την ταυτότητά μας. P. Harris, D. Lyon & S. McLaughlin, the meaning of food, Guildford, CT, 2005, VIII-IX