Λατινική Αμερική Συνεργάστηκαν: Βασιλειάδη Δήμητρα Θανοπούλου Φαίη

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Advertisements

ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Ισορροπημένη διατροφή
ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ Carl Warner
7η ομαδα ΑΓΟΡΑ- ΣΥΝΗΘΙΕΣ-ΧωΡΟΣ-ΕΠΙΠΛΑ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΝΙΚΟΛΕΤΑ, ΠΑΥΛΙΝΑ
Πρόγραμμα αντιμετώπισης Μεταβολικού Συνδρόμου
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ 6η ΟΜΑΔΑ Γεύματα(Παλάτι-Μοναστήρια). ΠΕΤΡΟΣ. ΓΙΑΝΝΗΣ
Διατροφή και Υγεία.
διατροφή «Ένα ξεροκόμματο που το τρως ήρεμος είναι καλύτερο
Η ΚΟΥΒΑ.
FLAVOURS OF THE WORLD Ερευνητική εργασία Α΄4
Χριστουγεννιάτικα έθιμα
Ελλάδα vs Γερμανία. Χριστουγεννιάτικα έθιμα. Γερμανία.
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Ελληνική- παραδοσιακή κουζίνα.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Δημοτικό Σχολείο Δρεπάνου
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Γαλλία-ratatouille.
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
Η διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Σε κανέναν δεν επιτρέπεται να τρώει όποιο φαγητό του αρέσει.Στις περισσότερες θρησκείες, υπάρχουν διαιτολογικοί κανόνες.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ
ΜΕΞΙΚΟ ΜΑΡΘΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑΤΟΥ.
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
Μάθημα Οικιακής Οικονομίας Καθηγήτρια: Γκουτζουρέλα Μαρία
` «Το αγαπημένο μου φαγητό» Ελισσάβετ Χριστίνα Μελιάδη
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ
Δημοτικό Σχολείο Καμινίων
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Δευτερα Πιατα Τμήμα : Β’4 Βάνια Παπαντωνίου
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΙΧΘΥΩΝ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ
ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ!!! ‘Αλεξ Χαράλαμπος Στ’2.
TOMATO SAUCE. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ Η ντομάτα ήρθε στη Ευρώπη από το Νέο Κόσμο (Αμερική), το 1521 μετά την κατάκτηση των Αζτέκων από τους Ισπανούς Μια από τις.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
ᆭ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Οι διατροφικές συνήθειες σε κάθε ήπειρο, και κατ’επέκταση σε κάθε χώρα, εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμό.
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Φορέας Υποδοχής και Εκπαίδευσης : 9 ος Παιδικός Σταθμός Δ. Βύρωνα Διεύθυνση : Βορείου Ηπείρου 7 Τηλέφωνο επικοινωνίας :
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΑΣΣΕΛΟΥ ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΑΡΡΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΣΙΔΗΣ ΣΤ΄1 19 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΥΠΑ.
Έρευνα για τις διατροφικές συνήθειες των παππούδων και των γιαγιάδων μας Συνέντευξη με τους ενοίκους του γηροκομείου Ρεθύμνου.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Κλινική διαιτολόγια ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
Νέστορας Κωνσταντέλιας Δημήτρης Μόσχος
Γιατί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν τόσο έξυπνοι;
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Εβδομαδιαίο μενού 5/9 – 9/9/2016
ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
Αμερικανική και Μεξικανική κουζίνα
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ Carl Warner
Γαστρονομικός τουρισμός : τις κουζίνες του κόσμου
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Μαριλένα Παπαλάμπρου Άννα Στασινοπούλου
ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΩΡΩΝ.
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Training Methods of Programming - Informatics with the use of Games
Η Ιστορία της Σοκολάτας
ΓΕΜΙΣΤΑ: Από τον κήπο στο τραπέζι μας
Στην κουζινα της Γερμανιασ υπαρχει η φημη ότι πρωταγωνιστεσ είναι το κρεασ τα λουκανικα και η μπιρεσ.Η αληθεια όμως είναι ότι στη Γερμανια δεν υπαρχει.
Ο «γάρος»: Μία αρχαία νοστιμιά και η κέτσαπ των αρχαίων
Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Λατινική Αμερική Συνεργάστηκαν: Βασιλειάδη Δήμητρα Θανοπούλου Φαίη Αλιφραγκή Κλέλια Γκότση Αναστασία Θωμόπουλος Λευτέρης

Καρυκεύματα: η σκόνη τσίλι, το κύμινο, η ρίγανη, το κόλιανδρο, το επασότε (epazote), η κανέλα και το κακάο. Η βάση της Μεξικάνικης κουζίνας είναι το καλαμπόκι . Το καλαμπόκι χρησιμοποιείται τόσο ως συνοδευτικό πολλών πιάτων όσο και για να φτιαχτούν οι τορτίγιες, οι ταμάλες και πολλά άλλα φαγητά Επίσης χρησιμοποιείται πολύ και το ρύζι.

Έθιμα στο Μεξικό Η Μέρα των Νεκρών /Dia de los Muertos Κάθε πρώτη και δεύτερη μέρα του Νοέμβρη λαμβάνει χώρα αυτή η γιορτή, μία από τις πιο αντιπροσωπευτικές της χώρας. Η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη στα παιδιά και η δεύτερη, επίσης γνωστή ως η Μέρα Αγίων Πάντων, στους μεγαλύτερους σε ηλικία που έχουν φύγει από την ζωή.Το ιδιόμορφο σε αυτή την παράδοση είναι οι βωμοί και οι προσφορές που τοποθετούνται στα σπίτια των νεκρών. Οι συγγενείς τους εναποθέτουν από τα αγαπημένα τους φαγητά και ποτά έως και αντικείμενα και παιχνίδια που τους άνηκαν.

Ιστορία και φαγητό Η διατροφή των Ατζέκων, των Μάγια και των Ζαποτέκων βασίζονταν στο καλαμπόκι, στα φασόλια, στις πιπεριές, στις ντομάτες, στις γλυκοπατάτες και στα μυρωδικά. Περιστασιακά κυνηγούσαν άγριες γαλοπούλες, λαγούς και ελάφια. Οι Ισπανοί  έφεραν στο Μεξικό τις δικές τους διατροφικές συνήθειες και τα δικά τους ζώα (άλογα, χοίρους, πρόβατα, κατσίκες και κοτόπουλα) και τρόφιμα (ελαιόλαδο, μπαχαρικά, μυρωδικά, ζάχαρη αλλά και διάφορα  φρούτα και λαχανικά).

Μεξικό (φαγητά) Burrito Cochinita Pibil Χοιρινό και πορτοκάλι, με σάλτσα από κρεμμύδι τουρσί και πιπεριά jalapeno. Tacos al pastor Guacamole

Αργεντινή Ιστορία και φαγητό Οι γηγενείς Ινδιάνοι ήταν γεωργοί οι οποίοι καλλιεργούσαν κολοκύθες, πεπόνια και γλυκοπατάτες. Οι Ισπανοί κατακτητές ήρθαν στη χώρα το 1536. Μεταξύ του 1880 και 1890, εγκαταστάθηκαν στην Αργεντινή περίπου 1.000.000 μετανάστες από την Ευρώπη. Ιταλοί, Ισπανοί, Βρετανοί, Γερμανοί, Εβραίοι και άλλοι έφεραν στην Αργεντινή το δικό τους φαγητό. Όλες αυτές οι κουλτούρες άσκησαν επιρροή στα πιάτα της Αργεντινής.

Χαρακτηριστικά Φαγητά Chimichurri σάλτσα από ψιλοκομμένο μαϊντανό, ρίγανη, κρεμμύδι, σκόρδο, νιφάδες από πιπεριά τσίλι, ελαιόλαδο και λίγο ξύδι ή λεμόνι Asado: Δηλαδή μπάρμπεκιου (βοδινό, παϊδάκια, χοιρινό και λουκάνικα) Alfajores: τραγανά μπισκότα με γέμιση μους ή dulce de leche.

Τέλος - Ευχαριστούμε P. Harris, D. Lyon & S. McLaughlin, ..οτιδήποτε αφορά το φαγητό, την κατανάλωση της τροφής, την απόκτησή της, την παρασκευή της αλλά και το ποιος βρίσκεται στο τραπέζι μαζί μας, είναι μια μορφή επικοινωνίας, πλούσια σε νοήματα και σημασίες. Οι συνήθειες, οι πρακτικές και οι τελετές γύρω από το φαγητό αποτελούν ένα παράθυρο προς τις απόψεις μας για τον κόσμο και την ταυτότητά μας. P. Harris, D. Lyon & S. McLaughlin, the meaning of food, Guildford, CT, 2005, VIII-IX