Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ᆭ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Οι διατροφικές συνήθειες σε κάθε ήπειρο, και κατ’επέκταση σε κάθε χώρα, εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ᆭ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Οι διατροφικές συνήθειες σε κάθε ήπειρο, και κατ’επέκταση σε κάθε χώρα, εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ᆭ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

2 Οι διατροφικές συνήθειες σε κάθε ήπειρο, και κατ’επέκταση σε κάθε χώρα, εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμό από το κλίμα που επικρατεί, την χλωρίδα και πανίδα και τις ανάγκες των ανθρώπων. Στο πλαίσιο της έρευνας μας ανακαλύψαμε διατροφικές συνήθειες σε παγκόσμιο επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα παρακάτω αναφερόμαστε στην Ασιατική ήπειρο, την αφρικανική, στην Ωκεανία και τέλος στην Ευρωπαική.

3 1.Ασία Ιαπωνία και Βιετνάμ α ) ΙΑΠΩΝΙΑ Η Ιαπωνική κουζίνα χρησιμοποιεί ως βάση τροφές όπως το ιαπωνικό ρύζι και τα νουντλ. Στην αρχή της σύγχρονης περιόδου εισήχθηκαν στην Ιαπωνία συστατικά όπως το κόκκινο κρέας, τα οποία δεν είχανε χρησιμοποιηθεί παλιότερα.

4 β ) ΒΙΕΤΝΑΜ Η βάση της βιετναμέζικης κουζίνας είναι το ρύζι. Το ρύζι συνοδεύεται από ποικιλία ψαριών και πουλερικών. Επίσης, σπρινγκ ρολ με ζύμη από ρύζι. Επίσης, καταναλώνονται φρούτα όπως οι μπανάνες, το γκρέιπφρουτ, ραμπουτάν, τα καρπούζια, τις καρύδες, την παπάγια και το ζαχαροκάλαμο.

5 3.Ωκεανία Η κρεατόπιτα είναι ένα παραδοσιακό πιάτο και απαραίτητο συνοδευτικό των ποδοσφαιρικών βραδιών. Πρόσφατα, στη Μελβούρνη άνοιξαν διάφορα café, τα οποία προσφέρουν γκουρμέ εκδοχές της κλασικής κρεατόπιτας.

6 Lamington Είναι ένα σπογγώδες γλυκό με γέμιση μαρμελάδας ή κρέμας, στο οποίο μάλιστα είναι αφιερωμένη μια ειδική μέρα. Θα ήταν, χωρίς αμφιβολία, το πιο δημοφιλές αυστραλέζικο γλυκό, αν δεν είχε εφευρεθεί η Pavlova. Μερικά, ακόμη, δημοφιλή πιάτα της αυστραλέζικης κουζίνας είναι: Burger Το burger περιλαμβάνει τηγανητό αβγό με τον κρόκο να «τρέχει», τυρί και μπέικον, μέχρι ανανά και κέτσαπ.

7 2.Αφρική Η παραδοσιακή αφρικανική κουζίνα χαρακτηρίζεται από αμυλούχες τροφές, συνοδευόμενες από σούπες που περιέχουν κρέας ή και λαχανικά ενώ τα φρούτα θεωρούνται τρόφιμα. Όμως, η Αφρική είναι μια τεράστια ήπειρος και επομένως κάθε τοποθεσία της έχει διαφορετικές διατροφικές συνήθειες π.χ. οι χώρες κοντά στη Μεσόγειο συμπίπτουν διατροφικά με την ελληνική κουζίνα.

8 4.Ευρώπη Τα χαρακτηριστικά της Ευρωπαικής ηπείρου είναι τα εξής : - Αφθονία τροφών φυτικής προέλευσης, όπως φρούτα, λαχανικά, πατάτες, δημητριακά και όσπρια. - Ελαιόλαδο ως βασικό έλαιο, που αντικαθιστά όλα τα άλλα λίπη και έλαια όπως βούτυρο, μαργαρίνη κ.λπ.

9 - Καθημερινή λήψη μικρών ποσοτήτων γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως το τυρί και το γιαούρτι. - Κατανάλωση ψαριού και πουλερικών σε εβδομαδιαία βάση (όχι καθημερινή). - Αυγά το πολύ μέχρι 4 την εβδομάδα (συνολικά, συμπεριλαμβανομένου και αυτών που χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα)


Κατέβασμα ppt "ᆭ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Οι διατροφικές συνήθειες σε κάθε ήπειρο, και κατ’επέκταση σε κάθε χώρα, εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google