Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΕΞΙΚΟ ΜΑΡΘΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑΤΟΥ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΕΞΙΚΟ ΜΑΡΘΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑΤΟΥ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΕΞΙΚΟ ΜΑΡΘΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑΤΟΥ

2 ΘΕΣΗ Το Μεξικό βρίσκεται στην Κεντρική Αμερική και συνορεύει προς Β. και ΒΔ. με τις Η.Π.Α, και προς Ν. με τη Γουατεμάλα και τη βρετανική Ονδούρα. .

3 ΚΛΙΜΑ Το κλίμα της χώρας είναι γενικά θερμό. Η ψηλότερη θερμοκρασία παρουσιάζεται στις ακτές, ενώ η χαμηλότερη, που είναι επίσης ψηλή, παρουσιάζεται στα ορεινά και στις λεκάνες που περικλείουν. Οι βροχοπτώσεις γενικά είναι λίγες, ενώ από τον Ιούλιο ως τον Οκτώβριο το Ν. Μεξικό πλήττεται από τυφώνες

4 ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ Το έδαφός της αποτελείται από ένα υψίπεδο που το διασχίζουν μεγάλες οροσειρές και που παρουσιάζει μεγάλη κλιματολογική ποικιλία. Υπάρχουν άγονες έρημοι όπου βλαστάνουν μόνο κάκτοι, και θερμές, πλούσιες σε υγρασία και βλάστηση τροπικές εκτάσεις. Πανύψηλες, αιώνια χιονισμένες, βουνοκορφές και χαμηλές πεδινές περιοχές κοντά στις ακτές. Καμιά ίσως άλλη χώρα στον κόσμο δεν παρουσιάζει τόσο έντονες μορφολογικές αντιθέσεις στο έδαφος της, όσο το Μεξικό.

5 ΠΑΡΑΓΩΓΗ Το Μεξικό παράγει προϊόντα και τροπικά και μέσου γεωγραφικού πλάτους. Καλλιεργούν δημητριακά, κυρίως καλαμπόκι (που μαζί με τα φασόλια αντιπροσωπεύει τη βάση της διατροφής), σιτάρι, κριθάρι και στα παράκτια βαθύπεδα ρύζι. Αξιόλογη επίσης είναι η παραγωγή κηπευτικών και ψυχανθών (ντομάτες, πιπεριές, μπιζέλια κτλ.) Από τα οπωροφόρα, τα αμπέλια, τα εσπεριδοειδή, οι ανανάδες και οι μπανάνες παίζουν σημαντικό ρόλο στη μεξικάνικη γεωργία. Αρκετά ανεπτυγμένη είναι και η αλιεία (κύρια προϊόντα είναι οι τόνοι, οι γαρίδες και οι σαρδέλες). Τα κύρια προϊόντα εξαγωγής είναι το βαμβάκι και άλλες υφαντικές ίνες, ζάχαρη, καφές, κηπευτικά, καλαμπόκι, ψάρια και ζώα.

6 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ
Μπουριτος, φαχιτας, Τακος Νατσος Γουακαμολε Τσιπς καλαμποκιού Μεξικάνικα φασολια φούρνου Μπιφτέκια με σάλτσα αβοκάντο

7 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΜΕΞΙΚΟ ΜΑΡΘΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑΤΟΥ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google