Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΕΜΙΣΤΑ: Από τον κήπο στο τραπέζι μας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΕΜΙΣΤΑ: Από τον κήπο στο τραπέζι μας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΕΜΙΣΤΑ: Από τον κήπο στο τραπέζι μας

2 1. Στοιχεία για την παραγωγή του διατροφικού προϊόντος.
Τα γεμιστά ως βασικό τους συστατικό έχουν τρία φυτά, την ντομάτα, το κολοκύθι και την πιπεριά. Πρώτα- πρώτα η ντομάτα και η πιπεριά είναι φυτώρια και το κολοκύθι είναι ένας μικρός σπόρος. Η γιαγιά μου που έχει κήπο τα ποτίζει και αυτά σιγά- σιγά μεγαλώνουν και απλώνουν τα φύλλα τους με αποτέλεσμα να φυτρώνουν στα φύλλα τους πολλοί και ώριμοι καρποί.

3 2. Στοιχεία για την κατανάλωση του διατροφικού προϊόντος
Όταν φτάσει η εποχή που τα τρία λαχανικά έχουν ωριμάσει η γιαγιά μου τα κόβει. Η συνταγή παρασκευής του είναι: Πρώτα αφαιρούμε τα «εντόσθια» του λαχανικού και γεμίζουμε το εσωτερικό του με ρύζι και διάφορα μπαχαρικά της αρέσκειάς μας. Μετά τα ψήνουμε και είναι έτοιμα να τα φάμε. Τα γεμιστά μπορούν να φαγωθούν και κρύα και τα συντηρούμε στο ψυγείο για όσες μέρες θέλουμε( Αν όμως τα έχουμε στο ψυγείο πάνω από ένα μήνα θα μπαγιατέψουν τόσο πολύ που δεν θα τρώγονται)

4 3. Στοιχεία για τον χρόνο κατανάλωσης του διατροφικού προϊόντος
Τα γεμιστά είναι κυρίως θερινό φαγητό, άρα στην οικογένειά μου το τρώμε μόνο το καλοκαίρι αφού όπως καταλαβαίνουμε η φυσική ωρίμανση της ντομάτας, του κολοκυθιού και της πιπεριάς είναι μόνο το καλοκαίρι. =

5 4. Στοιχεία για τον λόγο κατανάλωσης του διατροφικού προϊόντος
Τα γεμιστά τα τρώμε για λόγους απόλαυσης μα και για λόγους παράδοσης ,επειδή στην οικογένειά μου τα φτιάχναμε από αρκετά χρόνια πριν. Τα τρώμε επίσης και για λόγους υγείας, επειδή η ντομάτα , το κολοκύθι και η πιπεριά είναι υγιεινά λαχανικά.

6 5. Εσείς το καταναλώνετε; Γιατί; Ποιοι άλλοι το καταναλώνουν;
Τα γεμιστά είναι το αγαπημένο μου καλοκαιρινό φαγητό. Όταν το πρωτοείδα δεν μου άρεσε καθόλου ως προς την εμφάνισή του αλλά όταν το δοκίμασα, μου άρεσε πάρα πολύ και από τότε έγινε το αγαπημένο μου φαγητό. Στην οικογένειά μου αγαπάμε πολύ τα γεμιστά αλλά οι γνωστοί και οι φίλοι μου δεν το καταναλώνουν και τόσο πολύ.

7 Στοιχεία βιβλιογραφίας
Τα γεμιστά συνήθως είναι λαχανικά γεμισμένα από ρύζι ή κρέας ή και με τα δυο. Μερικές φορές τα γεμίζουμε με μύδια και καλαμάρια. Στην Ελλάδα φτιάχνονται κυρίως με ντομάτες και πιπεριές, το κολοκύθι και η μελιτζάνα δεν είναι τόσο συνηθισμένα. Ενώ η γέμιση γίνεται με ρύζι, κιμά, κρεμμύδι και μαϊντανό στην Πολίτικη κουζίνα χρησιμοποιούνται κουκουνάρια, σταφίδες και κανέλα. Στην Κρήτη παλιότερα έκαναν τα γεμιστά με πληγούρι ενώ τώρα τα κάνουν με φέτα και μπέικον. Τα γεμιστά καταναλώνονται και στην Τουρκία και στον Λίβανο. ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗΣ: http//el.wikipedia.org

8 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!! Η εργασία έγινε από τον μαθητή: Βασίλη Λαμπρινό
Ημερομηνία: Τάξη: Α Τμήμα: 1ο Μάθημα: Οικιακή Οικονομία


Κατέβασμα ppt "ΓΕΜΙΣΤΑ: Από τον κήπο στο τραπέζι μας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google