Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Ιστορία της Σοκολάτας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Ιστορία της Σοκολάτας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Ιστορία της Σοκολάτας
Η ιστορία της σοκολάτας στην Ευρώπη ξεκινά με την ανακάλυψη της Αμερικής πριν από περίπου 500 χρόνια. Οι πρώτες πληροφορίες για την καλλιέργεια κακαόδεντρων τοποθετούνται στην επόχη των Μάγια το 600 μ.Χ. Οι καρποί χρησιμοποιούνταν ως μέσο συναλλαγής την εποχή των Αζτέκων καθώς θεωρούσαν οτι είχε μεγάλη αξία, περίπου όσο το χρυσάφι.

2 Οι θεραπευτικές ιδιότητες και η αξία του κακάο.
Οι Αζτεκοι χρησιμόποιουσαν τη σκόνη από τους σπόρους του κακάο και σε συνδυασμό με μπαχαρικά παρασκεύαζαν ένα ρόφημα το Chocoatl το οποίο ήταν χωνευτικό και θεωρούσαν οτι θεράπευε όλες τις αρρώστειες λόγω της δυναμωτικής του δράσης. Το 600 μ.Χ οι Μάγια μεταναστεύοντας από τη σημερινή Γουατεμάλα στη Χερσόνησο του Γιουκατάν, το σημερινό Μεξικό, μετέφεραν την καλλιέργεια εκεί την καλλιέργεια κακάο. Μετά το 1000 μ.Χ οι κόκκοι κακάο απέκτησαν την ιδιότητα χρήματος. Δέκα κόκκοι αγόραζαν ένα κουνέλι, εκατό ενα σκλάβο.

3 Το πρώτο κατάστημα πώλησης σοκολάτας
Το 1615 η Άννα η Αυστριακή πριγκίπισσα του Ισπανικού θρόνου, παντρεύεται το Λουδοβίκο τον ΙΓ΄της Γαλλίας και φέρνει στη βασιλική αυλή τη συνήθεια της σοκολατοποσίας. Το 1657 το πρώτο κατάστημα πώλσης σοκολάτας ανοίγει στη Μ.Βρετανία από έναν Γάλλο.

4 Ο επίλογος της ιστορίας...
Τέλος το πρώτο βιομηχανικό στγμιαίο ρόφημα σοκολάτας παράσκευαζεται στη Γαλλία. Το 1910 ο Έλληνας μετανάστης Λεωνίδας Κεσδεκίδης ανοίγει το πρώτο του κατάστημα στις Βρυξέλλες. Σύντομα τα σοκολατάκια Leonidas θα γίνουν διάσημα για την ποιότητά τους. Το 1942 στην Αμερική κατασκευάζεται η πρώτη σοκολάτα χωρίς βούτυρο κακάο, ώστε να έχει μεγαλύτερο χρονο ζωής και να μπορεί να καταναλωθεί εύκολα από τοους στρατιώτες στον πόλεμο.


Κατέβασμα ppt "Η Ιστορία της Σοκολάτας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google