Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Σε κανέναν δεν επιτρέπεται να τρώει όποιο φαγητό του αρέσει.Στις περισσότερες θρησκείες, υπάρχουν διαιτολογικοί κανόνες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Σε κανέναν δεν επιτρέπεται να τρώει όποιο φαγητό του αρέσει.Στις περισσότερες θρησκείες, υπάρχουν διαιτολογικοί κανόνες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Σε κανέναν δεν επιτρέπεται να τρώει όποιο φαγητό του αρέσει.Στις περισσότερες θρησκείες, υπάρχουν διαιτολογικοί κανόνες.

2 ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΣ Ο Ινδός πιστεύει στην ιερότητα της ζωής, και ότι η ζωή δεν θα πρέπει να καταστραφεί βίαια. Οι περισσότεροι Ινδουιστές ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή, και οι ιερείς Brahmin παίρνουν μόνο χορτοφαγικά τρόφιμα που παρασκευάζονται με αποσαφηνισμένο βούτυρο. Απαγορεύονται η αλκοόλη, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και του κόκκινου χρώματος τρόφιμα, όπως κόκκινες φακές και ντομάτες. Το μοσχαρίσιο κρέας απαγορεύεται αυστηρά, γιατί η αγελάδα θεωρείται η μητέρα του Ινδουισμού. Το χοιρινό είναι αυστηρά απαγορευμένη τροφή επίσης.

3 ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ Οι διατροφικοί κανόνες του Βουδισμού, η οποίοι είναι περισσότερο μια φιλοσοφία ζωής παρά ένα θρησκευτικό δόγμα, εξαρτόνται σε ποιον κλάδο του βουδισμού ασκούνται και σε ποια χώρα. Τα ψάρια και το κρέας επιτρέπονται στον Βουδισμό, αν και η χορτοφαγία ενθαρρύνεται.

4 Ποια συστατικά απαγορεύονται; Ο Βούδας συμβούλεψε τους μοναχούς να αποφεύγουν να τρώνε δέκα είδη κρέατος για τον αυτοσεβασμό και την προστασία τους: τον άνθρωπο, τους ελέφαντες, τα άλογα, τα σκυλιά, τα φίδια, τα λιοντάρια, τις τίγρεις, τα αγριογούρουνα και τις ύαινες.

5 ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

6 Οι Χριστιανοί μπορούν να φάνε οτι,δήποτε εκτός από το αίμα, γιατί το αίμα είναι η ζωή οποιουδήποτε πλάσματος. Στους Χριστιανούς δεν επιτρέπεται να τρώνε κρέας την Παρασκευή και την Τετάρτη. Κατά τη νηστεία δεν τρώνε κρέας και άλλα προϊόντα ζώων.

7 ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ

8 Το φαγητό είναι ένα θέμα πίστης στο Ισλάμ
Το φαγητό είναι ένα θέμα πίστης στο Ισλάμ. Οι διαιτολογικοί νόμοι του Ισλάμ είναι παρόμοιοι με αυτούς των Εβραίων και απαγορεύουν την κατανάλωση αίματος, χοιρινού κρέατος, ζώων( που βρέθηκαν νεκρά)και τροφίμων που έχουν προσφερθεί στα είδωλα.


Κατέβασμα ppt "ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Σε κανέναν δεν επιτρέπεται να τρώει όποιο φαγητό του αρέσει.Στις περισσότερες θρησκείες, υπάρχουν διαιτολογικοί κανόνες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google