Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΩΡΩΝ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΩΡΩΝ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΩΡΩΝ

2 Τα Χριστούγεννα αποτελούν μια από τις σημαντικότερες γιορτές των χριστιανών σε όλο τον κόσμο. Είναι μια περίοδος εορταστική γεμάτη χαρά, γλέντι, φώτα και πολλά δώρα. Είναι όμως και περίοδος αγάπης γεμάτη με ελπίδα λόγω της γέννησης του Θεανθρώπου.

3 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

4 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ
Το Βέλγιο μπαίνει στο πνεύμα των Χριστουγέννων από νωρίς με την ημέρα του Sinterklaas και με τον πολύτιμο βοηθό του Zwarte Piet που μοιράζει τα δώρα από σπίτι σε σπίτι. Τα παιδιά κρεμάνε τις κάλτσες των δώρων στο τζάκι και αφήνουν σανό και ζάχαρη για το άλογο του Sinterklaas. O Sinterklaas είναι ο Santa Claus ή αλλιώς ο Άγιος Βασίλης.

5 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

6 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ
Η Αγγλική κλασσική διακόσμηση περιλαμβάνει φωτεινά κόκκινα Αλεξανδρινά γύρω από το τζάκι, καθώς και κλαδιά «γκι» που κρέμονται από την οροφή και σύμφωνα με την παράδοση όποιος στέκεται κάτω απ’ αυτό πρέπει να ανταλλάξει φιλιά με αγαπημένα πρόσωπα. Για τους Άγγλους είναι απαραίτητα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι η γαλοπούλα, η κρεατόπιτα και η χριστουγεννιάτικη πουτίγκα για καλή τύχη.

7 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

8 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων ο Pere Noel (ο πατέρας των Χριστουγέννων), ο κατά τους Γάλλους Άγιος Βασίλης δίνει τα δώρα του. Το ίδιο βράδυ η οικογένεια συγκεντρώνεται για ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο δείπνο. Το παραδοσιακό εορταστικό δείπνο, το «ρεβεγιόν» αποτελείται κυρίως από θαλασσινά και ειδικά τα στρείδια. Την επόμενη μέρα, στις 25 Δεκεμβρίου τρώνε τη νόστιμη γαλοπούλα. Για τους Γάλλους, οι γαστρονομικές απολαύσεις έχουν μεγάλη σημασία στους εορτασμούς των Χριστουγέννων. Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων οι όμορφες εξωτερικές χριστουγεννιάτικες αγορές γνωστές ως “petit marche de Noel”, γεμίζουν από κόσμο που σπεύδει να αγοράσει αλλά και να δοκιμάσει διάφορες γαστρονομικές λιχουδιές.

9 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
.

10 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Οι Γερμανοί δίνουν μεγάλο βάρος στη διακόσμηση των σπιτιών τους την περίοδο των Χριστουγέννων. Γύρω από τα παράθυρα βάζουν ηλεκτρικά κεράκια ή λαμπιόνια και στα τζάμια τοποθετούν πολύχρωμες χριστουγεννιάτικες φιγούρες, ενώ στον κήπο στολίζουν ένα αληθινό φυτεμένο έλατο με λαμπάκια. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο το στολίζουν την παραμονή των Χριστουγέννων. Στα περισσότερα σπίτια κάτω από το δέντρο υπάρχει η παραδοσιακή φάτνη. Το δέντρο είναι στολισμένο με αγγελάκια, μπαλίτσες και φωτίζεται με κεράκια αναμμένα ή με λαμπάκια. Τα δώρα τα βάζουν κάτω από το δέντρο και δίπλα στην φάτνη, για να τα βρουν τα παιδιά επιστρέφοντας από την εκκλησία.

11 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Την ημέρα των Χριστουγέννων η οικογένεια γιορτάζει γύρω από το πλούσιο τραπέζι. Παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο φαγητό είναι η ψητή χήνα με κόκκινο λάχανο και μπαλάκια από πατάτες. Επίσης, τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα και το χριστουγεννιάτικο κέικ αποτελούν σημαντικά παραδοσιακά έθιμα.

12 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, από τις 27 Δεκεμβρίου μέχρι και τις Ιανουαρίου, παιδάκια που είναι ντυμένα τρεις μάγοι πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι και τραγουδούν. Παριστάνουν τους τρεις μάγους που επιστρέφουν από τη Βηθλεέμ. Όποιος ανοίξει την πόρτα τους δωρίζει γλυκά και ξηρούς καρπούς και τους δίνει χρήματα. Οι τρεις μάγοι γράφουν με κιμωλία τα αρχικά τους (δηλαδή Κασπάρ, Μελχιόρ και Βαλτάσαρ) και το έτος. Αυτό θεωρείται ότι φέρνει γούρι και γι’ αυτό δεν το σβήνουν, έτσι ώστε σε μερικά σπίτια συναντάμε τις υπογραφές των μάγων ολόκληρων δεκαετιών.

13 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών κατά την περίοδο των Χριστουγέννων μετά τον εκκλησιασμό, δεν είναι λίγοι αυτοί που σπεύδουν για ένα γιορταστικό πικ-νικ και σερφινγκ στην παραλία.

14 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Ένα γνωστό Χριστουγεννιάτικο έθιμο της Αυστραλίας είναι τα «Κάλαντα στο φως των κεριών». Τα πάρκα γεμίζουν με κόσμο, που κρατά αναμμένα «καντήλια» και τραγουδούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια μέχρι τα μεσάνυκτα.

15 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Βασίλης Γεωργιάδης Ε1


Κατέβασμα ppt "ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΩΡΩΝ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google