Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Μαριλένα Παπαλάμπρου Άννα Στασινοπούλου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Μαριλένα Παπαλάμπρου Άννα Στασινοπούλου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Μαριλένα Παπαλάμπρου Άννα Στασινοπούλου
Άλκηστη Τσενεμπή Παναγιώτης Φρυδάς Κατερίνα Χαλκά

2 Εισαγωγή Η κινέζικη κουζίνα είναι ιδιαίτερα νόστιμη αλλά και πολύ ελαφριά, υγιεινή και καθόλου παχυντική. Δε χρησιμοποιεί, βούτυρο ή μαγειρικό λίπος και το λάδι που χρησιμοποιείται στο φαγητό δεν ξεπερνά τις 3-4 κουταλιές. Πατάτες, πίτες, παχυντικές σάλτσες δεν υπάρχουν στα κινέζικα φαγητά όπως επίσης και το ψωμί δε συμπεριλαμβάνεται στα κινέζικα μενού. 

3 Χαρακτηριστικά Κουζίνα του ελάχιστου Υλικά ψιλοκομμένα Ελάχιστα λιπαρά
Χαμηλή φωτιά Ελάχιστο καύσιμο Σύντομο βράσιμο-ψήσιμο

4 Υλικά Ρύζι Τοφού Πάστες Κινέζικο Λάχανο Κάστανα Τουρσί Μπαχαρικά Φίδι
Νούντλς Βλαστάρια μπαμπού Μανιτάρια Σάλτσες

5 Τοπικές Κουζίνες Κουζίνα Πεκίνου-Σαντόγκ (ΒΟΡΡΑΣ)
Η κουζίνα της Καντόνας και Τσαοτζού (ΝΟΤΟΣ) Η κουζίνα της Σαγκάη (ΑΝΑΤΟΛΗ) Κουζίνα του Σετσουάν (ΔΥΣΗ)

6 Ποτά Κρύο ποτό όπως το ice-cold Μή αλκοολούχα ποτά-μπύρα
Καυτό τσάι ή καυτό νερό

7 Διατροφή-Θρησκεία Ο Κομφούκιος είχε πει ότι το φαγητό είναι η δύναμη που ενώνει την κοινωνία και κανείς δεν είναι τόσο ικανός, ώστε να κατανοήσει το πραγματικό νόημα της διατροφής του. Ο ινδουισμός, όπως και ο βουδισμός (χαρακτηριστικές θρησκείες της κίνας) συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με την παράδοση της φυτοφαγίες, χωρίς ωστόσο να την επιβάλλουν.

8 Η διάδοση μιας διατροφής που δεν περιέχει κρέας σε αυτές τις θρησκείες προκύπτει από δυο βασικές θρησκευτικές αρχές: Την αρχή της μετενσάρκωσης, σύμφωνα με την οποία οι ψυχές δεν καταστρέφονται, αλλά αλλάζουν μορφή. Την αχίμσα (“μη βία”), που ισχύει για όλα τα έμβια όντα. Γι αυτό και πολλοί πιστοί αντιτίθονται στη θανάτωση των ζώων.

9 Διατροφικοί κανόνες Ινδουισμού
Απαγόρευση κατανάλωσης: Aρπακτικών πουλιών Θαλασσινών Φυτών που μεγαλώνουν σε σκιερά μέρη (πχ. σκόρδο, κρεμμύδι). Επειδή θεωρούνται “ακάθαρτα”.

10 Αποφεύγουν: Το κρέας Το αλκοόλ
Απαγόρευση θανάτωσης της ιερής αγελάδας και της κατανάλωσης χοιρινού . Ενδεικτικό είναι πως οι αγελάδες κυκλοφορούν ελεύθερες στους δρόμους των κινεζικών επαρχιών, ώστε ο καθένας να μπορεί να πάρει το γάλα τους.

11 Chow Mein 炒面 Η "Chow mein" είναι η Καντώνα προφορά των κινεζικών χαρακτήρων παραπάνω, πράγμα που σημαίνει ανακατεύετε-τηγανισμένα noodles. Σε γενικές γραμμές, αυτό το ανακατεύετε-τηγανισμένα πιάτο αποτελείται από ζυμαρικά, κρέας (συνήθως κοτόπουλο, βοδινό κρέας, γαρίδες, ή χοιρινό), τα κρεμμύδια και το σέλινο. Για τη λήψη chow mein, τα ζυμαρικά πρέπει να μαγειρεύονται σε βραστό νερό για λίγο. Αφού γίνει δροσερό, στη συνέχεια να προχωρήσουμε στο στάδιο της τηγάνισμα.

12 Ψητή πάπια Πεκίνου 北京 烤鸭
Πάπια Πεκίνου είναι ένα διάσημο πιάτο από το Πεκίνο, απολαμβάνοντας παγκόσμια φήμη, και θεωρείται ως ένα από τα εθνικά πιάτα της Κίνας. Πάπια Πεκίνου έχει γευτεί για λεπτή και τραγανή πέτσα του. Η πάπια Πεκίνου φέτες τρώγεται συχνά με τηγανίτες, γλυκιά σάλτσα σόγιας, σόγιας ή με πουρέ σκόρδου. Είναι ένα πιάτο must-γεύση στο Πεκίνο!

13 Wontons 馄饨 Από τη δυναστεία των Τανγκ ( ), υπήρξε ένα έθιμο για τους ανθρώπους να τρώνε wontons στο χειμερινό ηλιοστάσιο. Το πιο ευέλικτο σχήμα wonton είναι απλή ένα ορθογώνιο τρίγωνο, όμοια με τα Ιταλικά τορτελίνια. Οι Wontons συνήθως βραστά και σερβίρεται σε σούπα ή μερικές φορές τηγανητές. Η πλήρωση των wontons μπορεί να κιμά χοιρινό ή γαρίδες σε κύβους.


Κατέβασμα ppt "ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Μαριλένα Παπαλάμπρου Άννα Στασινοπούλου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google