ΔΥΟ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΩΝ 2ΦΑΣΙΚΩΝ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΩΝ Δ. ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ, ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
 Τα απορρίμματα σχετίζονται με φαινόμενα απειλητικά για την Δημόσια Υγεία όταν η διάθεσή τους δεν είναι ταχεία και σωστή.
Advertisements

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΕΠΕ 3/6/2008 ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ.
4 ο Συνέδριο InfoCOM Green ICT 2012 Αθήνα, 17 Μαΐου 2012 «Οι Τεχνολογίες IC και η Καθαρή Ενέργεια» Δρ Γιώργος Αγερίδης Μηχανολόγος Μηχανικός Γενικός Διευθυντής.
Χρηματοδοτικό Σχέδιο για τη ΜΕΑ της ΔΙΑΔΥΜΑ Στρατηγική Υλοποίησης για την Περίοδο
Γενικές Αρχές Διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ)
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ
15 Απριλίου 2005 Life Cycle Assessment (LCA) as a Decision Support Tool for the ecoproduction of olive oil ECOIL LIFE 04/ENV/GR/ Πολυτεχνείο Κρήτης.
ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑ.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (2ηδιάλεξη)
Στόχος της Κυβέρνησης και του ΥΠΑΝ είναι η ενίσχυση, με έργα και όχι με λόγια, της πράσινης οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Στην κατεύθυνση αυτή.
Αθανάσιος Γείτονας, Καθηγητής Α.Π.Θ. Διευθυντής Εργαστηρίου Υδραυλικών
Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος
Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών - Δίκτυα Ύδρευσης
ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΙΣΧΥΣ Η χρονική συνάρτηση της στιγμιαίας ισχύος προκύπτει από τη σχέση
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Δ.Ε.. Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ & Η ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ.
ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Τι είναι η κομποστοποίηση Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία.
ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΕΚΧΥΛΙΣΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ειδικό Πρόγραμμα Φωτοβολταϊκά σε Κτίρια Ν. 3734/2009 Άρθρο 27 Α παρ.8 Ψηφίσαμε ειδική.
Μηχανικός Περιβάλλοντος MSc Υπεύθυνος Ανάπτυξης ZEOLOGIC AE
ΟΙ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΔΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ… Ηλιόπουλος Αναστάσης Κλάδου Εύα Κονίδης Ηλίας Φίλη Άννα.
Ιωάννης Βαβουλές Technical Director ANEK
Ελαιοτριβείο SPARTA kefalas s.a.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
4.1. Διαχωρισμός στερεών-υγρών Πύκνωση Πύκνωση ονομάζεται η διεργασία που εκτελείται για να γίνει πυκνός ένας αραιός πολφός. Πετυχαίνεται με την.
«Τεχνοοικονομική μελέτη μονάδας παραγωγής καυσίμων προϊόντων
ΑΘΗΝΑ ΣΩΠΑΣΟΥΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΚΑΙ Δ2
6.4 ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ, ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ & ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ
Καθαρισμός της ελιάς Έχει τεράστια σημασία η καλή διοργάνωση της ροής των αποθηκευμένων παρτίδων του προϊόντος στο λιοτριβειό η οποία πρέπει να εξασφαλίζει.
Ο Διαδραστικός Πίνακας ως διδακτικό εργαλείο Από τη βιβλιογραφία προκύπτουν μια σειρά από οφέλη από τη χρήση του ΔΠ τα οποία αφορούν τον εκπαιδευτικό,
Διαχειριζόμενη Ποσότητα Θριασίου Τεμαχισμός /Κοκκοποίηση Τεμαχισμένο Ελαστικό Κόκκος ΕλαστικούΕπεξεργασία 79,8% των μεταχειρισμένων ελαστικών.
Από το Χθες… στο Σήμερα.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
Save the world Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα Τελευταία ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης χειρότερη θέση στον τομέα της ανακύκλωσης έχει η Τσεχία αλλά και.
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΜΠΟΥΖΙΚΑ Θ. – ΠΕ 14
Σεμινάριο Ενημέρωσης (Training Seminar) Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015 Αμφιθέατρο Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας Διαχειριστής Προγράμματος Αυτοτελές.
Εφαρμογές της βιομάζας για θέρμανση θερμοκηπίων Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ Σ.ΤΕ.Γ Τμήμα Γεωργικών Μηχανών και Αρδεύσεων Μάθημα: Έλεγχος Περιβάλλοντος Αγροτικών Εγκαταστάσεων.
ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ … Αλεξίου Δημήτρης Αντωνόπουλος Σπύρος.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κατερίνα Παπαοικονόμου Διάλεξη στο πλαίσιο του ΠΜΣ «Χωρική Ανάλυση.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία Οδηγία ΕΕ 2006/66/ΕΚ για ηλεκτρικούς συσσωρευτές.
Κεφάλαιο 3 Κύκλος λειτουργίας των Μ.Ε.Κ. Γενικά – Συμπίεση & Εκτόνωση
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Μεταλλικές Κατασκευές Ι Διδάσκων Δημ. Σοφιανόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής Μαρία Ντίνα, Πολ. Μηχ. MSc,
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας !!. Αιολική ενέργεια Χαρακτηριστικά παραδείγματα εκμετάλλευσης της αιολικής ενέργειας είναι τα ιστιοφόρα και οι ανεμόμυλοι.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙ ΠΙΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ.
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΟΣΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΠΤΗΝΟ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Στις ποσοτικές παραμέτρους των παραγόμενων αποβλήτων περιλαμβάνονται Όγκος (V, m 3 )
ΘΕΩΡΙΑ Καταστατική εξίσωση των τέλειων αερίων Καταστατική εξίσωση των τέλειων αερίων P V = n R T.
ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ1 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΤΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΣ.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Όνομα: Σεβδαλής Κυριάκος
Ατμοστρόβιλοι με Αναθέρμανση και Αναγέννηση
ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Άσκηση 2-Περιγραφικής Στατιστικής
ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Α΄ Γυμνασίου
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ Το αντικείμενο της εδαφομηχανικής είναι η μελέτη των εδαφών, με στόχο την κατανόηση και πρόβλεψη της συμπεριφοράς του εδάφους για.
Κωνσταντίνος Ποτόλιας
«Μονάδες μηχανικής & βιολογικής επεξεργασίας.»
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ / ΤΕΔΚΝΑ / ΠΟΕ ΟΤΑ
Project : Εναλλακτικές πηγές ενέργειας
ΤΜΗΜΑ : Πρακτικών Ασκήσεων Διδασκαλίας (ΠΑΔ)
Δρ. Κωνσταντίνος Πετρωτός,
2nd EcoMobility Conference 22 Ιανουαρίου 2019
Κωνσταντίνος Ποτόλιας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΔΥΟ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΩΝ 2ΦΑΣΙΚΩΝ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΩΝ Δ. ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ, ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΠΟ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ 11ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ε.Γ.Μ.Ε. ΣΤΟ Γ.Π.Α. ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΩΝ 2ΦΑΣΙΚΩΝ ΚΑΙ 3ΦΑΣΙΚΩΝ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ» ΤΩΝ Δ. ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ, Μ. ΔΡΟΥΓΑ, Γ. ΜΑΡΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Γ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ , ΤΜΗΜΑ Α.Φ.Π. & Γ.Μ., Γ.ΠΑ 2017

Απόβλητα 2-φασικών Ελαιοτριβείων (ελαιοπυρηνόλυμα) Στερεής μορφής, μεγάλης υγρασίας, πολύ πυκνό και δύσχρηστο ελαιώδες κατάλοιπο. Δεν διακινείται με αντλίες, αλλά με ‘κοχλίες’ και παράγεται σε αναλογία 0,75 :1, κατά βάρος, προς τον ελαιόκαρπο

Απόβλητα 3-φασικών ελαιοτριβείων (κατσίγαρος, λιοζούμια) Αραιά υγρά κατάλοιπα των ελαιοδιαχωριστών, αντλούνται με αντλίες ‘ακαθάρτων’ και παράγονται σε αναλογία 1;1 – 1:1,2 κατά βάρος, με τον ελαιόκαρπο. Επίσης και 0,4-0,55 :1 στερεά απόβλητα, τον γνωστό ελαιοπυρήνα, που απορροφούν τα πυρηνελαιουργεία.

Με τα 2-φασικά ελαιοτριβεία εξουδετερώνεται ο κίνδυνος διασποράς ή διαφυγής υγρών εκτός του χώρου παραγωγής του ελαιοπυρηνολύματος και μειώνονται οι οσμές, αλλά οι ελαιοτριβείς έχουν να κάνουν με ένα εξαιρετικά δύσχρηστο και βεβαρυμένο στερεό κατάλοιπο, που μόνο τα πυρηνελαιουργεία μπορούν να επεξεργαστούν. Με την βάσιμη όμως δικαιολογία της υπερβολικής υγρασίας, το παίρνουν τελικά, αλλά σε χαμηλότερη τιμή από εκείνη του ελαιοπυρήνα των 3- φασικών ελαιοτριβείων. Η ως άνω μονοπωλιακού χαρακτήρα εξάρτηση των 2-φασικών ελαιοτριβείων από τα πυρηνελαιουργεία τα καθιστά πιο μειονεκτικά από τα 3-φασικά. Αποτέλεσμα Επιστροφή των 2-φασικών στην τριφασική λειτουργία με όλα τα προβλήματα περιβάλλοντος, για την εξουδετέρωση των οποίων δημιουργήθηκαν και απεμπόληση όλων των ευνοϊκών οικονομικών διευκολύνσεων της Πολιτείας προς τα 2- φασικά ελαιοτριβεία.

ΟΙ ΔΥΟ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΆ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΟΙ ΔΥΟ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΆ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΠΩΦΕΛΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΣ ΤΟ ΕΛΑΙΟΠΥΡΗΝΟΛΥΜΑ ΤΟΥΣ ΕΊΝΑΙ : Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΩΝ 2-ΦΑΣΙΚΩΝ ΕΛΑΙΟΤΡΙΕΙΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΑΡΑΙΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 1/1 ΚΑΤ’ΟΓΚΟΝ ΜΕ ΝΕΡΟ,΄ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΌ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ, ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ (3ης γενιάς) ΚΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟΥ ΠΥΚΝΟΥ ΥΓΡΟΥ ΚΑΤΑΛΟΙΠΟΥ (ΠΥΚ) ΚΑΤΆ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ (ΤΚΣ)

ΠΡΩΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΠΥΡΗΝΟΛΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΗ ΤΥΠΟΥ ΚΟΧΛΙΑ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΡΑΙΩΣΗ (ΜΕΧΡΙ 1/1 ΚΑΤ’ΟΓΚΟΝ)

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΟΧΛΙΑ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΟΧΛΙΑ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ

ΥΓΡΑΣΙΑ ΕΛΑΙΟΠΥΡΗΝΟΛΥΜΑΤΟΣ : 64,3% (53,4 – 77,2) ΥΓΡΑΣΙΑ ΕΛΑΙΟΠΥΡΗΝΑ : 48,1% (37,8 – 63,7) ΛΑΔΙ : 3,64% (2,02 – 5,8)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΣΤΕΡΕΟΥ ΚΛΑΣΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΥΓΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΦΗ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΜΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΠΥΡΗΝΑ ΤΩΝ 3-ΦΑΣΙΚΩΝ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΠΑΧΥΡΡΕΥΣΤΟΥ ΥΔΑΡΟΥΣ ΚΛΑΣΜΑΤΟΣ (ΠΥΚ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ. ΣΕ ΤΚΣ. Διαχωρισμένο ελαιοπυρηνόλυμα και ΠΥΚ 2φασικού ελαιοτριβείου Ελαιοπυρήνας 3φασικου ελαιοτριβείου

ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΥΚ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ ΤΚΣ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΕΡΟΒΙΟΥ ΧΩΝΕΥΤΗΡΑ ΠΑΡΤΑΓΩΓΗΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ

Υγρασία ελαιοπυρηνολύματος Παράμετρος Εύρος τιμών 1 Υγρασία ελαιοπυρηνολύματος 66,4% (65,3 - 67,5) 2 Υγρασία στερεών Δ/Χ 50,1% (43,5 - 56,6) 3 Πυκνότητα στερών Δ.Χ 1,0 kg/L (0,8 - 1,2) 4 Σχέση στερεών Δ/Χ : ΠΥΚ μέχρι 1/1 (κατ΄ όγκον)

ΤΟΠΙΚΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ (ΤΚΣ) ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΚΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΩΝ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΕΠΑΡΚΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΥΚ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ, ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΑΡΧΙΣΑΝ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟ ΚΙΝΗΤΡΟ Η ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ (ΑΚΟΜΑ) ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΙΝΗΤΡΟΥ, ΠΟΛΛΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΓΕΩΡΓΟ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΥΚ ΕΠΙΤΡΈΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΙΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΟΣΜΕΣ r2 = 0,925)ΡΙΣ

ΕΝΑΣ ΤΚΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΕΡΟΒΙΟ ΧΩΝΕΥΤΗΡΑ (ΑΧ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΣΗΘ)

ΤΟ ΠΥΚ ΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Γ ΤΟ ΠΥΚ ΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Γ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΤΟΥ ΓΠΑ, 2015) ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΤΟ ΠΥΚ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΗ ΤΥΠΟΥ ΚΟΧΛΙΑ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ ΣΕ ΝΩΠΟ ΕΛΑΙΟΠΥΡΗΝΟΛΥΜΑ 2-ΦΑΣΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟΥ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟ 2010 ΣΤΗ ΘΑΣΟ ΤΟ ΠΥΚ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΣΧΕΔΟΝ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΤΟΥ ΤΥΡΟΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ Ή ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ Α’ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ Η ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΚΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΑΞΗ, Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΥΚ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΠΥΚ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟΠΥΡΗΝΟΛΥΜΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΘΟΥΝ ΕΠΙ ΜΑΚΡΟΝ, ΧΩΡΙΣ ΟΣΜΕΣ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ