Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ
Σχολικό Έτος 2ο ΕΠΑ.Λ Σερρών Υπεύθυνοι καθηγητές: Ζλατίνη Δήμητρα Βασιλειάδου Ιωάννα

2 Η ομαδα μαΣ Ταταρίδης Αλέξιος Τραγανάκη Γεωργία Ρουμπίδου Θεοδώρα Σακισλίδου Ευπραξία Συμεών Ζαχαρίας

3 Τι ειναι Πρασινη Επιχειρηματικοτητα
Πράσινη επιχειρηματικότητα είναι εκείνη η μορφή οικονομικής δραστηριότητας η οποία θέτει την προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης γενικότερα στο επίκεντρο της στρατηγικής της.

4 Ποτε ξεκιναει; Η Π.Ε. ξεκινάει από την πρόσφατα εκφραζόμενη ανθρώπινη ανάγκη για ποιότητα της ζωής που μοιραία προϋποθέτει την καλή κατάσταση του περιβάλλοντος. Αυτή η ανάγκη οδηγεί σε ζήτηση νέων προϊόντων και υπηρεσιών και απαιτεί γενική αλλαγή της οικονομίας.

5 Τι ειναι τηλεθερμανση;
Με τον όρο τηλεθέρμανση εννοείται η θέρμανση των κτιρίων όχι από ατομικό καυστήρα, αλλά από έναν κεντρικό, και διανομή του θερμού νερού σε όλα τα κτίρια μιας πόλης ή ενός τμήματος μιας πόλης.

6 Πωσ λειτουργει; Τηλεθέρμανση (Τ/Θ) ορίζεται η παροχή θέρμανσης με ειδικό δίκτυο μονωμένων αγωγών που μεταφέρουν ζεστό νερό, το οποίο θερμαίνεται σε λέβητες, συνήθως σε θερμοηλεκτρικά εργοστάσια, αρκετά μακριά από το χώρο κατανάλωσης. Είναι δηλαδή η θέρμανση των κτιρίων μιας πόλης ή ενός τμήματος της πόλης από κεντρικό καυστήρα και όχι από ατομικούς.

7 Ποιεσ πολεισ στην Ελλαδα εχουν;
H πρώτη μικρού μεγέθους εγκατάσταση Τ/Θ στην Ελλάδα ξεκίνησε στην Πτολεμαΐδα το Η Πτολεμαΐδα ξεκίνησε ως πιλοτικό σύστημα, πέτυχε σε πολύ μεγάλο ποσοστό και δημιούργησε το πρότυπο στην χώρα μας. Την εγκατάσταση του συστήματος Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας ακολούθησε η πόλη της Κοζάνης, που λειτούργησε σχεδόν ταυτόχρονα (1994), η πόλη και οι κοινότητες της περιοχής Αμυνταίου που λειτούργησε Τηλεθέρμανση τον χειμώνα Επίσης ετοιμάζονται εγκαταστάσεις συστημάτων Τηλεθέρμανσης σε πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που ευνοούνται εξ αιτίας της διέλευσης των αγωγών φυσικού αερίου.

8 Εναι οικονομικη λυση; Τη λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης ωστόσο δίνει η τηλεθέρμανση που κρατάει ζεστά τα σπίτια αλλά και τις τσέπες αφού το κόστος της είναι μόλις το 1/4 από το κόστος του πετρελαίου. Συμβατικά, η τιμή πώλησης της τηλεθέρμανσης καθορίζεται από την τιμή πώλησης του πετρελαίου και η Επιχείρηση έχει δεσμευτεί να μην ξεπεράσει σε κόστος το 70% του κόστους του πετρελαίου. Ωστόσο, παρά την ραγδαία άνοδο των τιμών του πετρελαίου, η τηλεθέρμανση πάγωσε τις τιμές της, μεγαλώνοντας την ψαλίδα.

9 Παραγωγη Τ/Θ στισ Σερρεσ και ποτε ξεκινησε;
Την εγκατάσταση του συστήματος τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας ακολούθησαν οι Σέρρες και η Κοζάνη Σε ό,τι αφορά στην πόλη των Σερρών, από το 2007 μέχρι και σήμερα, διαμερίσματα ζεσταίνονται με τηλεθέρμανση, ενώ το δίκτυο επεκτείνεται συνεχώς, με στόχο να καλύψει ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα.

10 Οφελη:πλεονεκτηματα Τ/Θ
Εξοικονόμηση και ορθολογική χρήση της ενέργειας που υπερβαίνει το 30% γιατί η Συμ-παραγωγή θερμότητας και ηλεκτρισμού αυξάνει τον βαθμό απόδοσης των μονάδων της ΔΕΗ και μειώνει τις εκπομπές ρύπων. Κάθε MWH (μεγαβατώρα) Συμπαραγωγής μειώνει κατά 160 KG ως 500 KG τις εκπομπές CO2

11 Οφέλη:πλεονεκτήματα Τ/Θ
Μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος γιατί οι καπνοδόχοι 1900 οικοδομών ( διαμερισμάτων) «έσβησαν» και αντικαθίστανται από την καύση λιγνίτη στους ΑΗΣ για την ενιαία παραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας.

12 Οφελη:πλεονεκτηματα Τ/Θ
Φθηνότερη θέρμανση και φθηνό ζεστό νερό γιατί η Τηλεθέρμανση επιτυγχάνει εξοικονόμηση ενέργειας. Ανεξαρτησία από τα δαπανηρά, εισαγόμενα καύσιμα όπως το πετρέλαιο, γιατί η θερμότητα της Τηλεθέρμανσης παράγεται από λιγνίτη που είναι εγχώριο καύσιμο χαμηλού κόστους.

13 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google