Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Τα απορρίμματα σχετίζονται με φαινόμενα απειλητικά για την Δημόσια Υγεία όταν η διάθεσή τους δεν είναι ταχεία και σωστή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Τα απορρίμματα σχετίζονται με φαινόμενα απειλητικά για την Δημόσια Υγεία όταν η διάθεσή τους δεν είναι ταχεία και σωστή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Τα απορρίμματα σχετίζονται με φαινόμενα απειλητικά για την Δημόσια Υγεία όταν η διάθεσή τους δεν είναι ταχεία και σωστή.

3  Αύξηση συσκευασμένων προϊόντων  Οι συσκευασίες των πραγμάτων είναι σύνθετες και συχνά πλαστικές  Τα αντικείμενα (π.χ τα ρούχα και οι οικιακές συσκευές) απορρίπτονται με ευκολία (υπερκαταναλωτισμός)  Τα αποφάγια δε χρησιμοποιούνται για τροφή ζώων ή λίπασμα

4  Τα οικιακά απορρίμματα είναι δυνατόν να γίνουν μολυσματικά, όταν παραμένουν αδιάθετα για μεγάλο χρονικό διάστημα και κυρίως όταν περιέχουν υπολείμματα τροφίμων ή άλλων οργανικών ουσιών (ιδίως νωπών), οπότε επέρχεται σήψη

5  Τα απόβλητα που δεν είναι σωστή η διαχείρισή τους, ειδικά τα περιττώματα και άλλα υγρά και στερεά απόβλητα από τα νοικοκυριά και την κοινωνία, είναι ένας σοβαρός κίνδυνος για την υγεία και μπορεί να οδηγήσει στην εξάπλωση των μολυσματικών ασθενειών. μολυσματικών ασθενειών

6  Αφύλαχτες περιοχές αποβλήτων που βρίσκονται γύρω μας προσελκύουν μύγες, ποντίκια και άλλα που μπορεί να μεταδώσουν ασθένειες  Αυτό οδηγεί σε ανθυγιεινές συνθήκες και κατά συνέπεια στην αύξηση των προβλημάτων υγείας.  Η επιδημία πανώλης στο Σουράτ είναι ένα καλό παράδειγμα μιας πόλης που υποφέρουν εξαιτίας της ανάλγητης στάσης του τοπικού σώματος για τη διατήρηση της καθαριότητας της πόλης.

7  Τα πλαστικά απορρίμματα είναι μια άλλη αιτία για την κακή υγεία. Κατά συνέπεια η υπερβολική στερεών αποβλήτων που παράγονται θα πρέπει να ελέγχεται με τη λήψη ορισμένων προληπτικών μέτρων. Τα πλαστικά απορρίμματαπροληπτικών μέτρων

8  Κατάλληλες μεθόδους διάθεσης των αποβλήτων για να εξασφαλιστεί ότι δεν επηρεάζουν το περιβάλλον γύρω από την περιοχή και δεν προκαλούν κινδύνους για την υγεία των ανθρώπων που ζουν εκεί.  Σε επίπεδο νοικοκυριού, κατάλληλο διαχωρισμό των αποβλήτων και να διασφαλιστεί ότι όλα τα οργανικής ύλης διατίθονται για κομποστοποίηση, η οποία είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη μέθοδος για τη σωστή απόρριψη αυτού του τμήματος των αποβλήτων  Τα οργανικά απορρίμματα μπορούν να κομποστοποιηθούν και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν ως λίπασμα.

9


Κατέβασμα ppt " Τα απορρίμματα σχετίζονται με φαινόμενα απειλητικά για την Δημόσια Υγεία όταν η διάθεσή τους δεν είναι ταχεία και σωστή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google