Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«Μονάδες μηχανικής & βιολογικής επεξεργασίας.»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«Μονάδες μηχανικής & βιολογικής επεξεργασίας.»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 «Μονάδες μηχανικής & βιολογικής επεξεργασίας.»
«Μονάδες μηχανικής & βιολογικής επεξεργασίας.»

2 Οι μονάδες μηχανικής-βιολογικής επεξεργασίας επεξεργάζονται κυρίως σύμμεικτα Αστικά Στερεά Απόβλητα (ΑΣΑ) με σκοπό την μηχανική διαλογή των διάφορων ρευμάτων των απορριμμάτων και τη βιολογική σταθεροποίηση του οργανικού μέρους αυτών. Οι μονάδες ΜΒΕ έχουν διαφορετικά προϊόντα, ανάλογα με τον συνδυασμό των τεχνολογιών που χρησιμοποιούν.

3

4 Οι μέθοδοι της Μηχανικής Βιολογικής Επεξεργασίας (ΜΒΕ),
που εφαρμόζονται διεθνώς, είναι οι ακόλουθες: Αερόβια ΜΒΕ με ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών Αερόβια ΜΒΕ με ανάκτηση RDF (Refused Derived Fuel) Αναερόβια ΜΒΕ με ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών Βιολογική Ξήρανση

5 Η εμπειρία στην Ελλάδα από μονάδες Μηχανικής Βιολογικής Επεξεργασίας είναι οι εξής:
Το ΕΜΑΚ στην Καλαμάτα.(μονάδα που έκλεισε με δικαστική απόφαση με παραγωγή μηδαμινής ποσότητας κομπόστ, εξαιτίας του κακού σχεδιασμού και λαθών διαχείρισης) Το ΕΜΑΚ στα Άνω Λιόσια.(Παρά τις δυσκολίες, εκτιμάται ότι με μικρό σχετικά κόστος μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις και προσθήκες νέου εξοπλισμού διαχωρισμού, ώστε η μεγάλη αυτή μονάδα να μπορεί να ανακτά περισσότερο χαρτί και πλαστικό και να μειώσει το παραγόμενο RDF και τα υπολείμματα. Οι παραπάνω αλλαγές θα μπορούσαν να αυξήσουν την δυναμικότητα του ΕΜΑΚ και να συμβάλλουν σημαντικά στην διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική.) Το ΕΜΑΚ στα Χανιά.(Εξυπηρετεί κατοίκους και δέχεται ημερησίως περισσότερους από 160 τόνους. Από την άνοιξη του 2005, που ξεκίνησε τη λειτουργία του μέχρι το 2010 έχουν ανακτηθεί και πουληθεί στην βιομηχανία της ανακύκλωσης τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών χαρτί πλαστικό αλουμίνιο σιδηρούχα και γυαλί, και έχουν οδηγηθεί προς κομποστοποίηση τόνοι ζυμώσιμων και οργανικών υλικών.)

6 Στόχοι μηχανικής επεξεργασίας:
μεγιστοποίηση της ανάκτησης των υλικών Προετοιμασία των αποβλήτων για το επόμενο στάδιο της βιολογικής επεξεργασίας Αφαίρεση ανεπιθύμητων συστατικών από τα εισερχόμενα απόβλητα. Προϊόντα μηχανικής επεξεργασίας: Ανακυκλώσιμα: χαρτί, μέταλλα, γυαλί Οργανικό σχετικά απαλλαγμένο από προσμείξεις έτοιμο για βιολογική επεξεργασία Καύσιμο υλικό (RDF)

7 Στόχοι βιολογικής επεξεργασίας:
Παραγωγή βιο-σταθεροποιημένων προϊόντων που μπορούν να διατεθούν σε ΧΥΤΑ ως κύρια υλικά επικάλυψης Παραγωγή προϊόντων τύπου κομπόστ (με χρήση αερόβιων μεθόδων). Παραγωγή βιοαερίου για παραγωγή θερμότητας ή ηλεκτρικής ενέργειας Παραγωγή στερεού καυσίμου καλής ποιότητας (solid recovered fuel).

8 Τέλος… Από την μαθήτρια: Δήμητρα Πηγαδιώτη.


Κατέβασμα ppt "«Μονάδες μηχανικής & βιολογικής επεξεργασίας.»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google