Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑ

2 ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ Απώτερος σκοπός του εν λόγω προγράμματος είναι η υλοποίηση ενός νέου Πρότυπου Πράσινης Ανάπτυξης, που δημιουργεί δυνατότητες μεγάλης προστιθέμενης αξίας προοπτικές στην τοπική οικονομία (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, τουρισμό κλπ.) εφόσον το πρόγραμμα αποσκοπεί στην επαναληψιμότητα των παραπάνω πιλοτικών Δράσεων για όλη την επικράτεια.

3 ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Οι Δράσεις περιλαμβάνουν την Εξοικονόμηση Ενέργειας (ΕΞΕ), την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), τις πράσινες Μεταφορές, στην περιβαλλοντική αναβάθμιση, στην βέλτιστη διαχείριση απορριμμάτων, καθώς και στην αειφόρο διαχείριση υδατίνων πόρων.

4 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΡΑΞΗΣ Κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα Καλλλικρατικου Δήμου ή Μικρός Δήμος με πυκνότητα πληθυσμού κάτω από 150 κατοίκους ανά Km² ή ο πληθυσμός τους δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 1000 κατοίκους (απογραφή 2001), ώστε να δίνεται προτεραιότητα σε << Κοινότητες>> με μικρό περιορισμένο αριθμό κατοίκων.

5 ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ Επιλέχτηκε η υποβολή πρότασης για το Δ.Δ. της Παλαιάς Καβάλας, το οποίο πληρεί τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

6 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
Η δαπάνες για την υλοποίηση του προγράμματος καλύπτονται κατά 100% από το πρόγραμμα. Δεν απαιτείται πρόσθετη χρηματοδότηση από τον Δήμο Καβάλας.

7 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Οι κάτοικοι υποδέχθηκαν θερμά την επιλογή της Παλαιάς Καβάλας και δήλωσαν σε ποσοστό 80% συμμετοχή στην πρόταση.

8 ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΕΛΥΦΟΥΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
Προσθήκη Θερμομόνωσης. Αντικατάσταση Κουφωμάτων. Χρήση Ειδικών Επιχρισμάτων («Ψυχρών» Υλικών) σε Οροφές και Όψεις.

9 ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ
Ανάπλαση Υπαίθριων Κοινόχρηστων Χώρων με βιοκλιματικά και αισθητικά κριτήρια. Αύξηση της επιφάνειας των φυτεμένων χώρων και δημιουργία δύο νέων πάρκων

10 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

11 ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΣΩΜΟΙΩΣΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

12 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΤΙΡΙΩΝ
Εξοπλισμός Θέρμανσης. Δίκτυα Διανομής ζεστού νερού. Έλεγχος και αυτοματισμοί. Εξοπλισμός παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης με ηλιακά πεδία.

13 ΜΙΚΡΟ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ
Λόγω της ύπαρξης σημαντικής ποσότητας υδάτων, του έντονου ανάγλυφου και της συλλογής των επιφανειακών υδάτων μέσω κατάλληλης διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του οικισμού θα κατασκευασθεί μικρό υδροηλεκτρικό έργο, ονομαστικής ισχύος 120 KW.

14 ΜΙΚΡΟ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ

15 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ
Απορριμματοφόρα. Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού.

16 ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ Αντικατάσταση φωτιστικών με νέα, ενεργειακά αποδοτικότερα τύπου LED. Εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης φωτισμού ώστε να πραγματοποιείται σβέση ή έναυση επιλεγμένων φωτιστικών με χρονοπρογραμματισμό. Εγκατάσταση φωτιστικών με αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα ώστε να φωτισθούν νέοι χώροι χωρίς την ανάγκη επέκτασης του δικτύου διανομής ρεύματος.

17 ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΩΝ
Δημιουργία ενός συστήματος διαχείρισης αστικών αποβλήτων, με εγκατάσταση σε επιλεγμένα σημεία του οικισμού κάδων κομποστοποίησης, ώστε να μειώνεται ο παραγόμενος όγκος στερεών αποβλήτων και να παράγεται λίπασμα για χρήση στους κήπους του οικισμού.

18 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
Κατασκευή νέου δικτύου διανομής υγρών αποβλήτων. Κατασκευή τεχνητού υγροβιότοπου για διαχείριση αστικών λυμάτων.


Κατέβασμα ppt "ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google