Christos Iordanidis Mechanical Engineer N.T.U.A.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρουσίαση του Συμφώνου των Δημάρχων
Advertisements

Στόχος του προγράμματος
Νικόλαος Πετρόπουλος Ημερίδα REPUBLIC MED Πειραιάς 20/03/ REMIDA Σύντομη παρουσίαση.
Δρ. Κων/νος ΜαρινάκοςΤουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη1 Δρ. Κων/νος Μαρινάκος Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας.
"Δημιουργία Κοινωνικών Επιχειρήσεων με τη χρήση Κοινωνικού Κεφαλαίου"
Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.
ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΕΕ ΓΣΕΒΕΕ ΕΣΤΕ Κοινή Συνέντευξη Τύπου Αθήνα, 24/4/2013.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΠΕ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ.
η ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ.
Κεφάλαιο 8 Η νέα οικονομία 8.1 Η μετάβαση από την παλιά στη νέα οικονομία. 8.2 Η έννοια και το περιεχόμενο της νέας ψηφιακής οικονομίας. 8.3 Οι κυριότερες.
Η εξοικονόμηση ενέργειας μαζί με την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είναι οι δύο καινούριες συνιστώσες της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.
Κosτas κaranτininis Σ υ ν ε ρ γ α τ ι σμ ό Σ Μ Ι Κ Ρ Ο Σ & μ έ γ α s κώστας καραντινινής πανεπιστήμιο κοπεγχάγης, δανία.
Σεμινάρια ενημέρωσης νέων αιρετών ΥΠΕΣ-ΚΕΔΕ-ΕΕΤΑΑ, Ιούνιος - Ιούλιος 2014.
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
« Καταπολέμηση των διακρίσεων και της ανεργίας με τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
ΜΕΛΛΟΥ ΡΟΖΑ – ΜΑΡΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Οργάνωση προσώπων και μέσων ειδικού σκοπού. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΔΙ.Κ.ΚΕ.Μ. Θεσσαλονίκη 9 Ιουλίου 2014 Δημιουργία του ΔΙΚΤΥΟΥ Κοιν.Σ.Επ. Κεν. Μακεδονίας,
ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Διεθνές Συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις Καινοτόμες Ιδέες Δίκτυο Αναπτυξιακών Συμπράξεων ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ.
Ι.Π. Μεσολογγίου 01/12/2014 Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & Κοιν.Σ.Επ. Χορμόβα Γιάννα Γενική Γραμματέας Δήμου Καρπενησίου – Κοιν.Σ.Επ. «Ευρυτανική»
9Η ΔΙΑΛΕΞΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 1.Κανονισμός 1257/99 2.Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) 3.Πρόγραμμα LEADER (I,
ΤΟ ΕΡΓΟ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ (ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ.
Αρχές Δικαίου Επιχειρήσεων Διάλεξη 6 η Νικόλαος Καρανάσιος Εταιρίες Κεφαλαίων.
Δίκτυο για την Κοινωνική Οικονομία και την Προώθηση στην Απασχόληση
Συνεταιριστική Ανάπτυξη στην Ευρώπη Αθήνα, 6 η Mαρτίου 2015 Klaus Niederländer – Director 1.
GREEK ICT FORUM: ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Καθ. Γκρίτζαλης Στέφανος Ειδικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης
1 Δημόσιες σχέσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη: Η συμβολή των δημοσίων σχέσεων στο (δημοκρατικό) Αναπτυξιακό Σχεδιασμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρόδρομος.
Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και ΕπικοινωνιώνΗράκλειο Κρήτης για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την Τοπική Ανάπτυξη5 & 6 Μαϊου 2006 Ανάπτυξη.
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Τα Αποτελέσματα των Δράσεων της ΑΝ.Ε.ΒΟ. Α.Ε. Γεώργιος Γκάγκας Διαχειριστής της Πράξης.
Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα: Βασικά χαρακτηριστικά και θεσμικό πλαίσιο Εισηγητής: Δημήτρης Ζιώμας Θεσμοί Κοινωνικής.
Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας.
KEN ΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ – « ΕΡΓΑΛΕΙΟ » ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
Έρευνα και καινοτόμος επιχειρηματικότητα: Η νέα προσέγγιση και το ΕΣΠΑ
SOCIAL KEYS FOR SOCIAL ENTREPRENEURSHIP. ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ H Κοινωνική Οικονομία είναι ένας πολύ σημαντικός οικονομικός τομέας στην Ευρώπη. Με βάση.
1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΟΡΑΜΑ2. ΣΚΟΠΟΙ3. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΩΝ4. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ6. ΜΕΛΗ7.
Η ουσία πίσω από τις λέξεις
ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Ένα Πρόγραμμα για τα Βιώσιμα κτήρια και την Πράσινη Ανάπτυξη.
Δημόσιος Vs Ιδιωτικός Τομέας Διαφορές - Ομοιότητες.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Ο θεσμός των Ευρωπαϊκών Ομίλων Εδαφικής Συνεργασίας (Ε.Ο.Ε.Σ.) τη νέα Προγραμματική Περίοδο,
ΑΑα. “...Για να αποδείξουμε πως οι τοπικές αρχές ήδη δραστηριοποιούνται και είναι μπροστά στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Τα κράτη, μας χρειάζονται.
ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ:ΔΗ.
Επιχειρησιακά Προγράμματα Δήμων
Χρηματοδοτικές ευκαιρίες για την νέα Προγραμματική Περίοδο
ΩΣ ΤΡΙΤΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΣ project Ο βασικός στόχος είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των ανθρώπων με αναπηρίες, κάτι που είναι απόλυτα σύμφωνο τόσο με τις αρχές και την φιλοσοφία.
Ηλίας Νικολούλης Πειραιάς25/02/2013
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020“
Προγραμματική Περίοδος
ΕΚΠΑ - Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών
Κώστας Γαλιάτσος Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος ΕΤΕΑΝ
Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας
3.4. Τοπική αυτοδιοίκηση Οι σύγχρονες τάσεις διοικητικής οργάνωσης ευνοούν την αποκέντρωση της πολιτικής εξουσίας σε κατώτερες βαθμίδες της Διοίκησης,
Χρηματοδότηση της Επιχείρησης σας
Ευάγγελος Σπινθάκης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΣΙΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ Κώστας Διάκος: Νομικός Περιβάλλοντος H ενεργειακή αυτονομία συναντά την κοινωνική οικονομία.
Ενεργειακές Κοινότητες
Η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ΕΕ
Ο θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων
Η επιχείρηση ΜΗΤΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ που εδρεύει στην περιφέρεια ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ εντάχθηκε στη δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την.
ΗΜΕΡΙΔΑ «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Επιχειρηματικότητα: πρόκληση για νέους επιστήμονες» 9/4/2013 Γραφείο Διασύνδεσης Εξυπηρέτησης Φοιτητών και Νέων Αποφοίτων.
ΦΟΡΕΙΣ Κ.Α.Λ.Ο. ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΠΟΠΗ ΣΟΥΡΜΑΪΔΟΥ
Προσβασιμότητα για ΑμεΑ
Η επιχείρηση ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΣΠΡΟΙ ΒΡΑΧΟΙ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, στην περιφέρεια ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, εντάχθηκε στη Δράση «Ενίσχυση Τουριστικών.
Η επιχείρηση Α. ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε. Ε
Η επιχείρηση ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΦΑΝ ΑΕ, που εδρεύει στην περιφέρεια Β.ΑΙΓΑΙΟΥ. εντάχθηκε στη Δράση «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Christos Iordanidis Mechanical Engineer N.T.U.A. Energy Cooperatives Christos Iordanidis Mechanical Engineer N.T.U.A. info@electraenergy.coop

Ενεργειακή Δημοκρατία Την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, της τοπικής αυτοδιοίκησης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων παραγωγή ενέργειας Η παραγωγή ενέργειας ουσιαστικά παύει να αφορά λίγους μεγάλους ‘’παίκτες’’ Η ενεργειακή μετάβαση σε μια οικονομία χωρίς ορυκτά καύσιμα έχει ξεκινήσει και είναι μη αναστρέψιμη. Η ενεργειακή δημοκρατία διασφαλίζει ότι η ενεργειακή μετάβαση θα γίνει με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και με την κοινωνία σε ενεργό και όχι παθητικό ρόλο.

Τι είναι ο ενεργειακοί συνεταιρισμοί; + Ένας ενεργειακός συνεταιρισμός συνιστά ένα συλλογικό θεσμό και αποτελείται από ομάδα πολιτών – συνεταίρων, οι οποίοι συμμετέχουν στο κοινό εγχείρημα με σκοπό τη συγκέντρωση του απαραίτητου κεφαλαίου για την πραγματοποίηση επενδύσεων σε διάφορους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.), και της κάλυψης των ενεργειακών αναγκών των συνεταίρων. Οι ενεργειακές κοινότητες είναι τοπικοί αστικοί συνεταιρισμοί αποκλειστικού σκοπού, μέσω των οποίων οι πολίτες δραστηριοποιούνται στον ενεργειακό τομέα, αξιοποιώντας Α.Π.Ε..

7 Συνεταιριστικές Αρχές 1) Εθελοντική και ελεύθερη συμμετοχή 2) Δημοκρατική διοίκηση εκ μέρους των μελών (κάθε μέλος μία ψήφος) 3) Οικονομική συμμετοχή των μελών 4) Αυτονομία και ανεξαρτησία 5) Εκπαίδευση, πρακτική εξάσκηση και πληροφόρηση 6) Συνεργασία μεταξύ συνεταιρισμών 7) Ενδιαφέρον για την κοινότητα

Ενεργειακοί Συνεταιρισμοί στην Ευρώπη Σήμερα, οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχονται σε 160.000, απασχολούν 5.400.000 εργαζομένους και αντιπροσωπεύουν 123.000.000 μέλη. Βέλγικη Ecopower Δανέζικη Middelgrunden Ισπανική SomEnergia Γερμανική ElektrizitasWerke Schonau Πορτογαλική Coopernico Ελληνική Electra

Ενεργειακές Κοινότητες στην Ελλάδα; Οι Ενεργειακές Κοινότητες δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, την αποθήκευση, την ιδιοκατανάλωση, τη διανομή και την προμήθεια ενέργειας σε όλο το πεδίο της αγοράς. Πως??? Νόμος 4513/2018 Ενεργειακές Κοινότητες και άλλες διατάξεις. 23/01/2018

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν; ΠΟΛΙΤΕΣ Όλα τα φυσικά πρόσωπα Όλα τα νομικά πρόσωπα, Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ). Περιορισμοί: τουλάχιστον το 51% των μελών θα πρέπει να σχετίζεται άμεσα με την Περιφέρεια στην οποία έχει έδρα η ΕΚΟΙΝ (να είναι δημότης ή ιδιοκτήτης ακινήτου), ο ελάχιστος αριθμός μελών είναι 5, κανένα μέλος δεν μπορεί να έχει περισσότερο από το 20% των συνεταιριστικών μερίδων όλοι συμμετέχουν στη γενική συνέλευση με μία μόνο ψήφο, ανεξαρτήτως ποσοστού.

Ποίο είναι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο; Νόμος 4513/2018 : Ενεργειακές Κοινότητες και άλλες διατάξεις. ΦΕΚ 9/Α/23-1-2018

Ποια είναι τα βήματα δημιουργίας ενός ενεργειακού συνεταιρισμού; Άρθρο 07 – Σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας Άρθρο 05 – Τύπος – Ελάχιστο περιεχόμενο του καταστατικού Άρθρο 08 – Μητρώο Ε.Κοιν. – Δικαιολογητικά Συγκέντρωση μελών Καταστατικό Έγγραφα & Δικαιολογητικά Νόμος 4513/2018

Πως χρηματοδοτείται ένας Ενεργειακός Συνεταιρισμός Χρηματοδότηση ΕΣΠΑ Χρηματοδότηση από Ε.Ε. Άρθρο 10 – Οικονομικά κίνητρα και μέτρα στήριξης των Ε.Κοιν. Προγράμματα INTERREG, Leader Νο 1 Crowd-funding Συνεργασία με άλλα συνεταιριστικά εγχειρήματα Επενδυτές Οργανισμοί Δωρεές Τα Μέλη Φροντίζουν Για Τις Ενεργειακές Επενδύσεις Τους!!!

Ποιες είναι οι κυριότερες προκλήσεις; Ευαισθητοποίηση των πολιτών, ώστε να γίνουν συμμετέχουν ως μέλη ενεργειακών συνεταιρισμών Ανάπτυξη Δομής και Λειτουργίας Δημιουργία υγιούς και αειφόρου ενεργειακού συνεταιρισμού (εσωτερική εκπαίδευση) Κοινοπραξίες με ΟΤΑ

H ELECTRA energy είναι μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση, η οποία έχει ως στόχο να υποστηρίξει κατάλληλα τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες στη μετάβαση προς ένα βιώσιμο και αποδοτικό ενεργειακό μοντέλο, όπου οι πολίτες θα είναι συμμέτοχοι και συν- ιδιοκτήτες. info@electraenergy.coop