Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Χρηματοδότηση της Επιχείρησης σας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Χρηματοδότηση της Επιχείρησης σας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Χρηματοδότηση της Επιχείρησης σας
Από τη στιγμή που είναι γνωστό το κεφάλαιο που χρειάζεται για να αρχίσει η δραστηριότητα, αναφύεται το πιο κάτω ερώτημα: «Που θα το βρούμε;» Στο σημείο αυτό εντάσσεται ο χάρτης χρηματοδότησης, ένα μέσο που καθορίζει τις πηγές χρηματοδότησης: μετοχές, δάνεια ή πιστώσεις, θεσμικά κίνητρα κ.λπ.

2 Χάρτης Χρηματοδότησης
Από πού να πάρετε τα απαραίτητα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της αρχικής επένδυσης και των δαπανών κατά τους πρώτους μήνες δραστηριότητας; Η χρηματοδότηση της εταιρείας είναι το ποσό του κεφαλαίου που απαιτείται για την κάλυψη των αρχικών και λειτουργικών δαπανών. Ο επιχειρηματίας πρέπει να γνωρίζει όχι μόνο τους υφιστάμενους και διαθέσιμους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς αλλά και την καλύτερη χρηματοοικονομική στρατηγική δεδομένης της φύσης και του μεγέθους της επιχείρησης καθώς και της ικανότητας της μελλοντικής εταιρείας να καλύψει τις οικονομικές της υποχρεώσεις. Ο επιχειρηματίας πρέπει να ενδιαφέρεται όχι μόνο για τη χρηματοδότηση, αλλά και για την απόκτηση ενός σχεδίου πληρωμής που είναι πιο κατάλληλο για τις ανάγκες και τις ικανότητές σας και που σας επιτρέπει να εξασφαλίσετε μια βιώσιμη δομή χρηματοδότησης μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Υπάρχουν δύο κύριες πηγές:

3 Χάρτης Χρηματοδότησης
Ίδια Χρηματοδότηση Αυτή που υποστηρίζεται από τους εταίρους της εταιρείας. Είναι απαραίτητο να επιστήσουμε την προσοχή των δυνητικών επιχειρηματιών, ότι παρόλο που είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν διάφορες μορφές εξωτερικής χρηματοδότησης για την εταιρεία, θα είναι πάντα σημαντικό οι επιχειρηματίες να συμμετέχουν στη χρηματοδότηση της αρχικής επένδυσης με κάποιο κεφάλαιο για διάφορους λόγους : Ο πρώτος αφορά την καλή οικονομική υγεία της εταιρείας. Προκειμένου να διασφαλιστεί η καλή οικονομική αυτονομία, δηλαδή μια χρηματοοικονομική δομή που εγγυάται στον επιχειρηματία που δεν θα δυσκολευτεί να εξασφαλίσει την εκπλήρωση των δεσμεύσεων του, είναι απαραίτητο να υπάρχει μια καλή σχέση ποσοστού μεταξύ του ιδίου κεφαλαίου και των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας Για την αξιοπιστία του έργου σας με πιθανούς χρηματοδότες - θα πρέπει να «βάζετε τα χρήματά σας όπου το στόμα σας είναι»!

4 Χάρτης Χρηματοδότησης
Εξωτερική Χρηματοδότηση Σημαίνει τη λήψη των κεφαλαίων από πηγές εκτός της εταιρείας. Υπάρχουν διάφορες: Οικογένεια και φίλοι Βραβεία και διαγωνισμοί Μικροπιστώσεις · Μάζα εξωτερικών επενδυτών Επιχειρηματικοί άγγελοι Επιχειρηματικών κεφαλαίων Ευρωπαϊκούς πόρους.


Κατέβασμα ppt "Χρηματοδότηση της Επιχείρησης σας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google