Βελανιδιά Η βελανιδιά έχει 531 αυτοφυή είδη στο βόρειο ημισφαίριο της γης. Είναι δέντρα ψηλά αιωνόβια που βρίσκονται είτε σε πεδινές είτε σε ορεινές.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΛΑΪΛΙΑ
Advertisements

Μαρί-Ελένη Περαντινού ΒΔ’3 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Βαγγέλης Νικολαΐδης.
Εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «Τα ζώα του δάσους»
Χλωρίδα της περιοχής του Αλμυρού
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΟΦΙΑ ΒΡΕΤΤΟΥ ΣΟΦΙΑ ΒΡΕΤΤΟΥ ΑΝΘΗ ΓΚΕΜΟΥ ΑΝΘΗ ΓΚΕΜΟΥ.
ΚΟΡΥΦΕΣ!!!! ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ Είναι ΟΙ ΕΞΗΣ: ΕΒΕΡΕΣΤ
ΔΑΣΗ Οταν τα δέντρα και οι θάμνοι συζούν πάνω σε μια μεγάλη επιφάνεια σε στενή κοινωνική σχέση μεταξύ τους και σε τόση απόσταση, ώστε με τη συγκόμωσή τους.
Kαφέ αρκούδα Είναι ζώο σωματώδες με μεγάλη μυϊκή δύναμη, ιδιαίτερα στο λαιμό και στα άκρα. Έχει τριγωνικό κεφάλι, κυκλικά μικρά αφτιά και μικρά μάτια.
1 Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΞΗΡΑΣΙΑΣ Σήμερα έχουμε πρόβλημα ξηρασίας και ανομβρίας διότι έχουμε επέμβει στην βιολογική.
Το σύνολο των φυτών μιας συγκεκριμένης περιοχής
ΣΟΦΙΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΜΠΟΥΖΗ
H βλάστηση της Ευρώπης.
ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
Τα φύλλα και η μορφολογία τους
Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ
Ερασμία Κυπριανού Τάξη = Στ ΄ Σχολική χρόνια = Θέμα =
Τροπική ζώνη.
ΤΑ ΦΥΛΛΑ.
Αστικο πρασινο.
Η Ελλάδα έχει πολλά βουνά σε διάφορα μέρη της.
Οι Βαλκανικές χώρες.
To Κυπριακό Αγρινό Το αγρινό είναι το πιο μεγάλο ζώο της κυπριακής πανίδας. Είναι είδος αγριοπρόβατου και βρίσκεται μόνο στην Κύπρο. Τα αγρινά είναι δειλά.
Φανή Λαζάρου – Τρανού Ε ο πρότυπο πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσ / νίκης.
Εύκρατα φυλλοβόλα δάση
ΛΥΚΟΣ.
TA MEΓΑΛΥΤΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΟΡΟΣΕΙΡΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΤΡΟΠΙΚΑ ΔΑΣΗ.
ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
Σαβάνες Σαβάνες.
Κεφάλαιο 17ο : Το κλίμα της Ελλάδας Στο κεφάλαιο αυτό θα μάθετε:
Τα ποτάμια της Μακεδονίας
ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.
ΔΕΝΔΡΩΔΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Καστανεωνασ-λιβαδι Θεσσαλονικησ
ΜΑΡΑ ΜΕΛΙΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.
Β 4.4 Τα πλεονεκτήματα της ζωής στα βουνά
Aesculus hippocastanum Είναι δένδρο πυκνόκομο, πλατύκομο με σταχτοκαστανό κορμό που απολεπίζεται σε λεπτά φύλλα. Αναπτύσσεται σε γόνιμα, βαθιά εδάφη, είναι.
Κεφάλαιο 26 Ο κατακόρυφος διαμελισμός της Ευρώπης.
ΕΛΑΦΙ Κέλλυ Κυριακή Δ’2. Ελάφι Το ελάφι εξαπλώνεται σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη, τη Β.Αφρική τις περισσότερες οροσειρές της Ασίας,τη Σιβηρία,την Άπω.
ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ: ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΗΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τι θα μελετήσουμε σ’ αυτή την ενότητα (Α) Βασικές έννοιες. Έννοιες που συνδέονται.
Mηλιά Η μηλιά είναι το πιο διαδεδομένο οπωροφόρο παγκοσμίως, αντιπροσωπεύει το 50% των φυλλοβόλων οπωροφόρων δέντρων, με παγκόσμια ετήσια παραγωγή τα.
1 η ομάδα Γεωπόνοι Γαμπιεράκης Γιάννης Γιαννουκάς Ηλίας Ντεληγιώργη Σαββίνα Φασόλης Γιώργος Χαρινού Σταυρούλα Ελιά: από το δέντρο στο... πιάτο μας.
Συναντούνται στη ζώνη που βρίσκεται μεταξύ του γεωγραφικού πλάτους των 10 μοιρών στο νότιο ημισφαίριο και του γεωγραφικού πλάτους των 25 μοιρών στο βόρειο.
ΤΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η χώρα μας φιλοξενεί κάποια πολύ όμορφα βουνά.Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά.
Το κλίμα της Ευρώπης Παναγιώτης Αυγουστίδης 5 ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
Παραδόσεις Δασικής Οικολογίας Μάθημα 3 ο : Δάσος και περιβάλλον Στέργιος Βέργος, καθηγητής Καρδίτσα, Εαρινό εξάμηνο 2012 ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΠΑΡ/ΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΡΥΩΝΗΣ ΝΤΑΝΙΕΛ ΛΙΛΑ Ε1
ΦΥΛΛΟΒΟΛΑ ΔΑΣΗ ΕΥΗ-ΕΙΡΗΝΗ ΦΑΝΙΟΥΔΑΚΗ ΣΟΝΙΛΑ ΤΖΕΧΑΛΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ Μάριος Μηνάς Κανόνης Κωνσταντίνος Γιαννακάκης
Μεσογειακη βλαστηση Μάθημα Γεωγραφία Α΄ Γυμνασίου
Συγκέντρωση υλικού-επιμέλεια: Πόπη Κανάκη Χαραλαμποπούλου
Παραδόσεις Μαθημάτων Δασοκομίας Πόλεων μάθημα 6ο
Η ήπειρος που θα εξερευνήσουμε
Χρυσάνθεμο Τα χρυσάνθεμα (chrysanthemum), είναι γένος ανθοφόρων φυτών που ανήκει στην οικογένεια των αστεροειδών.Τα χρυσάνθεμα είναι ιθαγενή της Ασίας.
ΤΑΞΗ: FAGALES Η τάξη αυτή περιλαμβάνει τις οικογένειες : 1. Fagaceae 2. Betulaceae.
Προέλευση και παραγωγή
ΔΑΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΒΕΡΓΗΣ.
Η ζωή στα τροπικά δάση Δημιουργία: Ζάρκος Δημήτριος Μίσσιου Γεωργία
Η ζωή στα τροπικά δάση
COMENIUS MULTILATERAL SCHOOL PARTNERSHIP EUROPEAN MULTIGUIDE
Βραζίλια…Η χώρα του καφέ
Η φύση είναι το σπίτι μας
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
ΜΑΘΗΜΑΤΑ 19, 24 Το κλίμα και η βλάστηση της Ευρώπης
Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ!!
Εξαμηνιαία εργασία στο μάθημα “Εισαγωγή στην χρήση Η/Υ”'
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου
Γεωγραφία Γ΄ Ενότητα.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Βελανιδιά Η βελανιδιά έχει 531 αυτοφυή είδη στο βόρειο ημισφαίριο της γης. Είναι δέντρα ψηλά αιωνόβια που βρίσκονται είτε σε πεδινές είτε σε ορεινές περιοχές. Το ξύλο όλων των ειδών είναι βαρύ, σκληρό και δεν σαπίζει εύκολα. Χρησιμοποιείται στην οικοδομική, ναυπηγική και από αυτό παρασκευάζονται ξυλάνθρακες πολύ καλής ποιότητας.

Βελανιδιά Η βελανιδιά είναι ένα πολύ μεγάλο δέντρο, φυλλοβόλο, μακρόβιο. Tα άνθη του εμφανίζονται σε ταξιανθίες και οι καρποί της έχουν πράσινο-καφέ χρώμα. Η βελανιδιά αποτελεί φυσικό εμπόδιο στην εξάπλωση μιας πυρκαγιάς. Είναι δέντρο που καίγεται πολύ δύσκολα και αργά και γι’ αυτό είναι πολύ χρήσιμο να υπάρχουν “ζώνες βελανιδιάς” ανάμεσα στα εύφλεκτα πευκοδάση.

ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ήμερη βελανιδιά Μακεδονική Πλατύφυλλη βελανιδιά Ευθύφλοιος βελανιδιά Άγριες βελανιδιές (έμμισχος-άμισχος) Φελλοδρύς

Ήμερη Βελανιδιά H ήμερη βελανιδιά ευδοκιμεί στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και στους πρόποδες των βουνών. Τα φύλλα της είναι δερματώδη με οξείες παρυφές και χνουδωτά. Ο καρπός είναι σκληρός και μονόσπερμος.

Μακεδονική Φτάνει σε ύψος τα 2μέτρα και βρίσκεται στις περιοχές των Βαλκανίων. Στην Ελλάδα βρίσκεται με μεμονωμένα δέντρα στις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης

Πλατύφυλλη Εξαπλωμένη σε όλη τη χώρα σε υψόμετρο (350-1000μ.) Τα φύλλα είναι αντίστροφα, ωοειδή, βραχύμισχα και μεγάλα με στενή ωοειδή βάση με λοβωτές παρυφές λοβούς απεστρογγυλωμένους.

Ευθύφλοιος Συγγενική με την Μακεδονική. Είναι πολύ ανθεκτική στον παγετό. Αναπτύσεται περισσότερο στα ενδότερα Ηπείρου,Θεσσαλίας, Μακεδονιας και Θράκης. Τα βελανίδια της είναι μεγάλα, μακριά με κύπελλο που φέρει πολλά λέπια.

Δρυς η άμισχος Δρυς η έμμισχος Έμμισχος-Χνοώδης Άγριες Βελανιδιές Η δρυς η έμισχος τα βελανίδια της έχουν μακρύ μίσχο και υπάρχει στα δάση και στις περιοχές της Βορείου και Κεντρικής Ευρώπης .Τα βελανίδια έχουν χαρακτηριστικό μακρύ ποδίσκο . Βρίσκεται σε υψόμετρο 800-1000 μετρα. Δρυς η άμισχος Διαφέρει από την έμμισχο στο ότι τα βελανίδια της έχουν μικρό μίσχο. Άμισχος-Χνοώδης

Δρυς η φελλοφόρος Το μοναδικό είδος που παράγει φελλό