Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1 Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΞΗΡΑΣΙΑΣ Σήμερα έχουμε πρόβλημα ξηρασίας και ανομβρίας διότι έχουμε επέμβει στην βιολογική.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1 Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΞΗΡΑΣΙΑΣ Σήμερα έχουμε πρόβλημα ξηρασίας και ανομβρίας διότι έχουμε επέμβει στην βιολογική."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1 Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΞΗΡΑΣΙΑΣ Σήμερα έχουμε πρόβλημα ξηρασίας και ανομβρίας διότι έχουμε επέμβει στην βιολογική αλυσίδα ζωής. Κύριος αρνητικός παράγοντας επηρεασμού σ’ αυτή την αλυσίδα είναι η λανθασμένη συμπεριφορά μας στο πράσινο.

2 2 Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΞΗΡΑΣΙΑ Λιγότερο πράσινο, περισσότερη ξηρασία. Αν σταματήσουμε να αναπτύσσουμε το πράσινο θα χειροτερέψει το πρόβλημα της ξηρασίας. Φυτεύοντας νέο πράσινο ανανεώνουμε τις ελπίδες μας για να σταματήσει η ξηρασία.

3 3 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ Το 50% του οξυγόνου παράγεται από τους ωκεανούς και το υπόλοιπο 50% από το πράσινο στην ξηρά. Τα τροπικά δάση καλύπτουν το 7% της επιφάνειας της γης και περιλαμβάνουν το μισό των δέντρων της γης. Tα δάση απελευθερώνουν στην ατμόσφαιρα το 40% του οξυγόνου που αναπνέουμε.

4 4 ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Κάθε άνθρωπος αναπνέει 5 λίτρα αέρα το λεπτό 1,05 λίτρα οξυγόνου το λεπτό. 60 Χ 1,05 = 63 λίτρα οξυγόνου την ώρα. 24 Χ 63 = 1512 λίτρα /ημέρα Αφού τα 22,4 L = 32 g => 2 kg

5 5 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Κάθε άνθρωπος χρειάζεται περίπου 2 kg οξυγόνου την ημέρα για να αναπνέει. Τα 10 τ.μ αστικού πρασίνου παράγουν 2 kg Ο2 την ημέρα όσο δηλαδή χρειάζεται ένας άνθρωπος για να αναπνέει. Τα 10 τ.μ. αστικού πρασίνου απορροφούν 5- 8 kg CO2 την ημέρα το οποίο εκκρίνει ένα οικογενειακό αυτοκίνητο την ημέρα.

6 6 ΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΗΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟ ΜΟΣΧΑ15 ΣΟΦΙΑ13 ΛΟΝΔΙΝΟ12 ΠΑΡΙΣΙ10 ΛΕΜΕΣΟΣ3,9 ΛΑΡΝΑΚΑ3,0 ΠΑΦΟΣ3,0 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ2,5 ΑΘΗΝΑ2,2 ΛΕΥΚΩΣΙΑ1,4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ 8-10

7 7 ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ Εάν στην Πάφο κυκλοφορούν 30,000 αυτοκίνητα άρα χρειαζόμαστε τουλάχιστον τριπλάσιο αριθμό δέντρων. Στην περίπτωση αυτή θα αναλογούν σε κάθε κάτοικο της Πάφου 10-15 τ.μ πρασίνου όπως δηλαδή απαιτείται για μια ευρωπαϊκή πόλη.

8 8 ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ Το πράσινο στις ταράτσες είναι μια νέα μορφή αστικού πρασίνου στις μεγαλουπόλεις της κεντρικής Ευρώπης.

9 9 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ Εξοικονόμηση ενέργειας Περιβάλλον Αισθητική.

10 10 Η ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΑ ΠΑΦΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΝΙΓΕΙ

11 11 Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΑΦΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ


Κατέβασμα ppt "1 Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΞΗΡΑΣΙΑΣ Σήμερα έχουμε πρόβλημα ξηρασίας και ανομβρίας διότι έχουμε επέμβει στην βιολογική."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google