Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ Μάριος Μηνάς Κανόνης Κωνσταντίνος Γιαννακάκης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ Μάριος Μηνάς Κανόνης Κωνσταντίνος Γιαννακάκης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ Μάριος Μηνάς Κανόνης Κωνσταντίνος Γιαννακάκης
Τμήμα: Α2, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ Σχ. Έτος: Καθηγητής: Σταύρος Κατσοπρινάκης

2 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ Τα μεσογειακά οικοσυστήματα περιλαμβάνουν διάφορες δομές βλάστησης: Δάση, θαμνώδεις εκτάσεις, εκτάσεις με μικρότερους θάμνους, πόες. Δάση: Μικτά Δάση στην λεκάνη της Μεσογείου. Στην Ελλάδα, σε μεγαλύτερα υψόμετρα κυριαρχούν οι φυλλοβόλες βελανιδιές , τα σφεντάμια , οι φλαμουριές , η καστανιά , η καρυδιά , χαμηλότερα τα δάση κωνοφόρων.

3 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ Πεύκα, φυλλοβόλες βελανιδιές και καρυδιές εκτός από τη Μεσόγειο είναι επίσης κοινά στην Καλιφόρνια. Συναντώνται επίσης παρόχθια δάση φυλλοβόλων, η παρουσία των οποίων οφείλεται αποκλειστικά στην ύπαρξη του νερού. Στην Αυστραλία συχνά είναι τα δάση ευκαλύπτων, στη Χιλή τα δάση. 

4 ΛΙΒΑΔΙΑ Κυρίως τα λιβάδια της κοιλάδας της Καλιφόρνια εκπροσωπούν τα μεσογειακά συστήματα σε αυτή την κατηγορία. 

5 ΘΑΜΝΩΔΕΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ Θαμνώδεις εκτάσεις:
Το χαρακτηριστικότερο είδος βλάστησης των μεσογειακών οικοσυστημάτων. Κυριαρχούν θάμνοι ή μικρά δέντρα, που έχουν αναπτύξει διάφορες στρατηγικές ανάπτυξης και χρησιμοποίησης των διαθέσιμων υδάτων κατά τη θερινή ξηρή περίοδο. Ονομάζονται μακία βλάστηση στη Μεσόγειο, στην Καλιφόρνια, στη Χιλή, στη Νότιο Αφρική, και στην Αυστραλία.

6 ΜΑΚΙΑ ΒΛΑΣΤΗΣΗ Χαρακτηριστική μακία βλάστηση είναι η αγριελιά , η κουμαριά , η χαρουπιά , η δάφνη, ο σχίνος , οι άρκευθοι , τα φιλλύκια , η αγριοτσικουδιά , η αριά.

7 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ Τα Φούμπος θεωρούνται από τα πιο πλούσια οικοσυστήματα, με εξαιρετικά αυξημένο αριθμό ενδημικών ειδών και ποικιλότητα που μπορεί να συγκριθεί μόνο με τα τροπικά δάση.  

8 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ Μικρότεροι θάμνοι:
Είναι συνήθως χαμηλοί και αραιοί, με μικρά φύλλα και αγκαθωτά κλαδιά. Εμφανίζονται κατά κύριο λόγο κοντά στις ακτές και έχουν προσαρμοστεί στο αλάτι και τον αέρα.

9 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ Αυτού του είδους η βλάστηση γύρω από τη Μεσόγειο είναι γνωστή ως φρύγανα στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ισπανία στο Ισραήλ, στην Καλιφόρνια, στη Ν. Αφρική, στη Χιλή και στην Αυστραλία.

10 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ Χαρακτηριστικά φρύγανα στην Ελλάδα: Θυµάρι, ρίγανη, λεβάντα, φασκομηλιά, θρούμπα, γαλατσίδα, ασφάκα, γαλαστοιβή, λαδανιά, λυχναράκι, αφάνα. Ανάμεσα σε αυτό το είδος βλάστησης αναπτύσσονται και πολλά ποώδη είδη.  Πηγή:

11 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ

12 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΧΛΩΡΙΔΑ

13 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΧΛΩΡΙΔΑ

14 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΧΛΩΡΙΔΑ

15 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΧΛΩΡΙΔΑ

16 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΑΝΙΔΑ

17 ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΑΝΙΔΑ

18


Κατέβασμα ppt "ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ Μάριος Μηνάς Κανόνης Κωνσταντίνος Γιαννακάκης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google