Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΦΥΛΛΟΒΟΛΑ ΔΑΣΗ ΕΥΗ-ΕΙΡΗΝΗ ΦΑΝΙΟΥΔΑΚΗ ΣΟΝΙΛΑ ΤΖΕΧΑΛΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΦΥΛΛΟΒΟΛΑ ΔΑΣΗ ΕΥΗ-ΕΙΡΗΝΗ ΦΑΝΙΟΥΔΑΚΗ ΣΟΝΙΛΑ ΤΖΕΧΑΛΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΦΥΛΛΟΒΟΛΑ ΔΑΣΗ ΕΥΗ-ΕΙΡΗΝΗ ΦΑΝΙΟΥΔΑΚΗ ΣΟΝΙΛΑ ΤΖΕΧΑΛΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ
ΦΥΛΛΟΒΟΛΑ ΔΑΣΗ ΕΥΗ-ΕΙΡΗΝΗ ΦΑΝΙΟΥΔΑΚΗ ΣΟΝΙΛΑ ΤΖΕΧΑΛΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ Τάξη: Α, Σχολικό Έτος: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΤΣΟΠΡΙΝΑΚΗΣ

2 ΕΥΚΡΑΤΑ ΦΥΛΛΟΒΟΛΑ ΔΑΣΗ
Πολύ νοτιότερα συναντάμε τα εύκρατα φυλλοβόλα δάση. Σ' αυτές τις περιοχές τα καλοκαίρια είναι μακρά και οι χειμώνες κρύοι αλλά όχι πολύ ψυχροί. Στη διάρκεια του φθινοπώρου τα είδη αυτά ρίχνουν τα φύλλα τους.

3 ΦΥΤΑ Σφένδαμος: Σε τέτοια μέρη συναντάμε δέντρα όπως σφενδάμια,
Χαρακτηριστικός είναι ο καρπός του σφένδαμου, που έχει δυο φύλλα με δύο πυρήνες στο μέσο και μοιάζει με έντομο με δυο μεγάλα φτερά. ΦΥΤΑ Σε τέτοια μέρη συναντάμε δέντρα όπως σφενδάμια, βελανιδιές, καστανιές, οξιές και πολλά αγριολούλουδα. Οξιά: Είναι δέντρο μεγάλο, μέχρι 35 μέτρα ύψος, φυλλοβόλο με κορμό ευθύ, λείο, ομαλό, με λεπτό φλοιό, γκριζωπό και κόμη που αφήνει το φως να περνάει

4 Και αλλα ειδη δεντρων Και άλλα είδη δέντρων : Αγριολούλουδα:
Καστανιές: Η καστανιά είναι πανάρχαιο δέντρο όπως αποδεικνύεται από διάφορα ευρήματα της εποχής του Χαλκού. Ήταν η τροφή των φτωχών το μεσαίωνα. : Βελανιδιά:Είναι δέντρα ψηλά, αιωνόβια που βρίσκονται είτε σε πεδινές είτε σε ορεινές περιοχές. Ο καρπός της βελανιδιάς είναι το βελανίδι, χρήσιμο για ζωοτροφές το ξύλο όλων των ειδών είναι βαρύ, σκληρό και δεν σαπίζει εύκολα.

5 ΖΩΑ Δρυοκολάπτες: Έχει μακρύ λαιμό, μεγάλο κεφάλι και ράμφος αρκετά μακρύ και ισχυρό, για να μπορεί να βρίσκει εύκολα την τροφή του στις φλούδες των δέντρων ή στα ξύλα όπου ανοίγει τρύπες. Ο δρυοκολάπτης πετά από δέντρο σε δέντρο. Στα ζώα των υγρών φυλλοβόλων δασών περιλαμβάνεται μια μεγάλη ποικιλία θηλαστικών όπως οι σκίουροι, οι αρουραίοι, τα ελάφια, οι αγριόχοιροι, η αλεπού, η νυφίτσα κ.ά., πτηνών (δρυοκολάπτες, νυκτόβια αρπακτικά κ.ά.). Επίσης συναντάμε ζώα όπως αρκούδες και λύκους.

6 Διάφορα Ζώα Η νυφίτσα ζει στην Ευρώπη, την Ασία, στην Βόρεια Αμερική και στην βόρεια Αφρική. Η αλεπού ζει στην Ευρώπη, την Ασία, μια στενή λωρίδα της βόρειας Αφρικής, τη Βόρεια Αμερική Το αγριογούρουνο ζει στην Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Αυστραλία.

7 Διάφορα Ζώα Το ελάφι ζει στην Ευρώπη και στην Μικρά Ασία.
Ο σκίουρος ζει στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική. Ο αρουραίος ζει στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική

8 Διάφορα Ζώα Η αρκούδα ζει στην Ασία, την Ευρώπη, την Βόρεια Αμερική και τα όρη της βόρειας Αφρικής. Ο σκαντζόχοιρος είναι ένα νυκτόβιο που ζει στην Ασία, την Ευρώπη, την Αφρική και τη Νέα Ζηλανδί Ο λύκος ζει στις περιοχές του Βορείου ημισφαιρίου.

9 Φυλλοβόλα Δάση Εικόνες

10 Κλίμα Τα φυλλοβόλα δάση ξαπλώνονται σε περιοχές με ήπιες θερμοκρασίες και υψηλή βροχόπτωση σχεδόν καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Τα φυλλοβόλα δάση των εύκρατων περιοχών συναντώνται στην Ευρώπη, Ανατολική Ασία, Βόρεια Αμερική, Αυστραλία. . Σε περιοχές όπου επικρατεί μεσογειακού τύπου κλίμα, δηλαδή μακρά άνυδρα καλοκαίρια και ήπιοι χειμώνες, παρουσιάζονται τα μεσογειακά οικοσυστήματα.

11 Πηγή: Βικιπαίδεια.

12 Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας!!!
ΤΕΛΟΣ Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας!!!


Κατέβασμα ppt "ΦΥΛΛΟΒΟΛΑ ΔΑΣΗ ΕΥΗ-ΕΙΡΗΝΗ ΦΑΝΙΟΥΔΑΚΗ ΣΟΝΙΛΑ ΤΖΕΧΑΛΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google